Dossier : Michelinsterren

20 april 2021 Internationaal Mensen
Naft bier wint gold award op internationale bierverkiezing

Het Gentse Naft bier, gebrouwen door Brandstof, een nieuwe brouwerij gestart door 2 jonge ondernemers uit Gent, valt in de prijzen op de Frankfurt International Trophy. De internationale bier- en wijnverkiezing - die jaarlijks plaatsvindt in Frankfurt in Duitsland - heeft uit meer dan 3800 bieren, w ...

31 maart 2021 Personeel
Château Neercanne kondigt nieuwe Chef de Cuisine en Maître d'Hôtel aan

Na een intensieve selectieprocedure voor de functie van Chef de Cuisine en Maître d’Hôtel presenteert Château Neercanne met veel trots de opvolging. Vanaf 1 mei start Robert Levels (50) als Chef de Cuisine bij Restaurant Château Neercanne. De huidige Sous-Maître R ...

29 maart 2021 Michelin
Deze chefs wonnen de Groene Michelinster

Nieuw dit jaar is de groene Michelinster. De groene sterren zijn iets nieuws en hebben als doel restaurants uit te lichten die zich op een bijzondere manier toeleggen op een duurzame toekomst in de gastronomie. In de ogen van Michelin zijn zij door hun innovaties en ambitieuze initiatieven de inspir ...

29 maart 2021 Michelin
De Kromme Dissel: al 50 jaar een Michelinster

Restaurant De Kromme Dissel heeft de unieke prestatie neergezet om 50 achtereenvolgende jaren de trotse bezitter te mogen zijn van één Michelinster. Op maandag 29 maart jl. is de Michelinster opnieuw aan het restaurant toegewezen tijdens de sterrenceremonie van Michelin Nederland. Het ...

29 maart 2021 Michelin
Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met één of meerdere sterren. Eerst worden de driesterren restaurants vermeld. Vervolgens de tweesterren restaurants en tot slot de restuarants die een ster ...

29 maart 2021 Gastronomie Michelin
Deze restaurants verloren een Michelinster in 2021

Zes restaurants die vorig jaar nog een Michelinster mochten voeren, staan dit jaar niet meer op de lijst van Michelin. Dit komt in alle gevallen omdat ze zijn gestopt, failliet zijn gegaan of omdat het restaurant een andere eigenaar heeft gekregen. Niet vanwege de kwaliteit dus. Michelin heeft va ...

29 maart 2021 Achtergronden Michelin
Liveblog presentatie Michelingids 2021

Welkom in ons liveblog over de bekendmaking van de Michelinsterren. Het was een bijzonder jaar, waarbij gegevens over de restaurants die nieuwe sterren mogen ontvangen al twee dagen voor de officiële bekendmaking op straat lagen. Dit kwam door een foutje in de nieuwe app van Michelin (hier lees ...

27 maart 2021 Michelin
Nieuwe Michelinsterren gelekt door foutje in de app

In de hagelnieuwe app van de Michelingids staan twee dagen voor de officiële bekendmaking al tien restaurants die maandag eigenlijk pas de nieuwe Nederlandse sterren hadden moeten krijgen, zo heeft NRC uitgevonden. Het restaurant Brut172 van chef Hans van Wolde in Reijmerstok (Limburg) is de ...

11 maart 2021 Michelin
Cafe restaurant Rust Wat bekroond met Bib Gourmand

Cafe restaurant Rust Wat in Blaricum is bekroond met een Bib Gourmand. De Bib Gourmand is al jarenlang ambassadeur van restaurants met een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. Over Rust Wat niets dan lof: ‘Rust wat uit na een wandeling door de streek en neem plaats op h ...

9 maart 2021 Gastronomie Michelin
13 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de Michelingids Nederland 2021

Michelin kondigt met veel genoegen haar Bib Gourmand selectie 2021 voor Nederland aan. Een selectie die tot stand is gekomen in uitermate uitdagende tijden. De horeca lijdt en de chefs vechten om het hoofd boven het water te houden. Het coronavirus heeft onze passie helaas stevig in zijn greep. & ...

1 maart 2021 Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

14 januari 2021 Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

11 januari 2021 Gastronomie Michelin
Zilte bekroond met drie sterren in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021

Michelin stelt met veel overtuiging de selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021 voor. En met groot nieuws: ondanks het bijzonder moeilijke jaar krijgt België er een restaurant met drie sterren bij. Twee restaurants worden bekroond met twee sterren en maar liefst 10 restaurant ...

18 november 2020 Michelin
Tweesterrenchef Edwin Vinke kookt in Restaurant Hemingway

Op 8 november 2020 vond de derde editie plaats van het gastchef event in Restaurant Hemingway, deze keer was het niemand minder dan tweesterrenchef Edwin Vinke. Chefs die hem voor gingen waren Dennis Huwaë van Restaurant Daalder in Amsterdam en Syrco Bakker van Pure C in Cadzand-Bad. Samen m ...

29 oktober 2020 Gastronomie
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

12 oktober 2020 Events Gastronomie Michelin
Michelin verplaatst jaarlijkse sterrenceremonie

Michelin organiseert de jaarlijkse sterrenceremonie van de MICHELIN Gids Nederland 2021 op maandag 29 maart 2021. Het evenement vindt vanwege de Covid-19 crisis twee maanden later plaats dan gebruikelijk. Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens de ceremonie de volledige lijst onthuld van restaurants ...

28 september 2020 Gastronomie Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m ...

Laad meer items

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: