Europa-Park-restaurant, met 2 nieuwe Michelinsterren, behoort tot 1.000 beste restaurants ter wereld

9 maart 2020 | Thijs Jacobs

Afgelopen week ontving het fine-dining restaurant van Europa-Park voor de zesde keer op rij twee Michelin-sterren. Duitslands grootste attractiepark blijft hiermee het eerste en enige park ter wereld met een sterrenkeuken. Restaurant "Ammolite" van themahotel “Bell Rock” ontving van restaurantgids Gault & Millau ook al 17 van 20 mogelijke punten. Daarnaast heeft "Ammolite" een plek veroverd in LaListe.com; een jaarlijkse lijst met de 1.000 beste restaurants ter wereld die samengesteld wordt op basis van honderden culinaire gidsen.

In 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel “Bell Rock”. Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van dit themahotel bevindt zich “Ammolite – The Lighthouse Restaurant”. Dit fine dining-restaurant telt slechts 36 zitplaatsen. Amper een jaar later werd de keuken met een Michelin-ster onderscheiden. In 2014 kwam de tweede ster.

Chefkok

De uit Oostenrijk afkomstige chefkok Peter Hagen-Wiest heeft al die jaren het constante niveau weten vast te houden. "Mijn team en ik zijn vanzelfsprekend trots op deze bevestiging welke ons motiveert om op de ingeslagen weg verder te gaan. We blijven ons ontwikkelen, zo zijn we in vergelijking met de beginperiode preciezer, verfijnder maar tegelijkertijd ook iets gedurfder geworden".

Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park en verantwoordelijk voor de hotels en gastronomie, is trots op de verrichtingen van Peter Hagen-Wiest en zijn team: "In het begin geloofde niemand in een restaurant van een hoog niveau bij een attractiepark. Deze herbevestiging van Michelin en de opname in LaListe.com bewijzen dat je veel kunt bereiken als je een visie hebt en daar met z'n allen naar toe werkt."

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn zo'n 1.000 medewerkers werkzaam in meer dan 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Met de komst van een zesde themahotel en een mega-waterpark werd het horeca-aanbod in 2019 nog eens flink uitgebreid. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: