15 januari 2019 Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

15 januari 2019
Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

15 januari 2019 Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

15 januari 2019 Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

15 januari 2019 Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

15 januari 2019 Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

14 januari 2019 Opening Culinair
Robin Groos en Herman Cooijmans openen Restaurant Eden in Valkenswaard

De culinaire provincie Noord-Brabant is een hotspot rijker. Aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard openen Brabanders Robin Groos en Herman Cooijmans zaterdag 19 januari Restaurant Eden. Het jonge duo zit vol ambities en mikt op noteringen in de culinaire gidsen. Twee geboren en getogen Brabanders ...

14 januari 2019 Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

14 januari 2019 Koffie & thee Longread
Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de laatste jaren? Volgens verschillende onderzoeken blijkt van wel. Volgens koffiekenner Frans Kooijman, eigenaar van koffiehotspot 30ml in Utrecht, moete...

14 januari 2019 Lunchroom Utrecht
Vergunningen voor lichte horeca in Utrechtse woonwijk

In de Kanaalstraat in Utrecht start deze maand een pilot met tijdelijke horecavergunningen, waardoor het voorzieningenniveau voor de buurt verbeterd moet worden, zo lezen we op duic.nl. Ondernemers kunnnen hun horecaplannen indienen. Deze moeten wel een toevoeging zijn op het huidige aanbod in de...

14 januari 2019 Interview Longread
Interview: dit restaurant draait al 34 jaar mee in de top

Nic van Lokven, SVH-Wijnmeester en samen met zijn vrouw Ineke eigenaar van Het Savarijn in Nijmegen, is verbaasd dat we bij hem langskomen voor dit interview. “Waarom kom je bij ons? Er zijn zoveel nieuwe zaken in Nijmegen.” Dat klopt, maar dat is het hem juist… Zijn die zaken er ...

11 januari 2019 Fastservice Fastfood
Eindhoven fastfoodhoofdstad van Nederland

Met een veranderende bevolkingssamenstelling en een groeiend aantal buitenlandse gasten wordt Eindhoven steeds internationaler. Dit leidt tot een groeiende diversiteit aan voorkeuren op het gebied van eten en drinken. Iets waar de stad onvoldoende op inspeelt met een vrij eenzijdig aanbod Food &...

11 januari 2019 Bezorgen Achtergronden
Maaltijdbezorgers willen veiliger rijden

De leden van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers zijn zich bewust van de cijfers rondom ongelukken met maaltijdbezorgers. Veilig Verkeer Nederland (VVN) bracht gisteren naar buiten dat bezorgbrommers zes keer vaker schade rijden dan privébrommers. Om de schade te beperken bedacht ...

11 januari 2019 Events Achtergronden
Meer bezoekers naar Horecava 2019

De hele horecawereld kwam afgelopen dagen samen op de 63ste editie van de Horecava in RAI Amsterdam. De Horecava stond bol van nieuwe initiatieven waaronder het Start-upLAB, de springplank voor 42 nieuwe ondernemers, nieuwe wedstrijden, 250 nieuwe producten & diensten en een nieuwe hal voor Food...

10 januari 2019 Columns
Column: anderen leren wat jij hebt geleerd

Een van mijn beste vrienden is general manager bij een restaurantketen. Ik ken hem al dik 25 jaar en wij hebben menig horeca-avontuur samen beleefd. Gepokt en gemazeld in de horeca, zo zou je hem kunnen omschrijven. Hij is weer een goede vriend en familie van de hoofdtrainer van een voetbalclub i...

10 januari 2019 Awards Culinair
Winnaar NK Jonge Koks 2019 is…

Ralph Benneker van De Bloemenbeek* mag zich dit jaar Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar noemen! Zojuist is zijn winst bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. ...

10 januari 2019 Hotelketens Culinair
Twee Nederlandse Logis hotels onderscheiden

De nieuwe gids L’Exception Logis is gelanceerd! In deze gids staat het aanbod van het premiumsegment van Logis Hotels, de grootste hotelgroep bestaande uit 2.200 onafhankelijke hotel-restaurants in Europa. Ook kende het merk aan 71 chef-koks de Table Distinguée toe. Twee Nederlandse Log...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: