17 november 2017 Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

17 november 2017 Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

16 november 2017 Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

16 november 2017 Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

16 november 2017 Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

16 november 2017 Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

15 november 2017 Starten in de horeca Ondernemen
Heb jij het in je?

Ondernemen voelt wel eens eenzaam. Je staat er vaak alleen voor in het nemen van beslissingen en het trekken van de kar. Waar ligt het aan dat de ene ondernemer het als een last ervaart, terwijl ondernemen voor de ander zijn lust en leven is? Iedereen heeft perioden in zijn ondernemerschap waar h...

15 november 2017 Opening Restaurant
50ste vestiging van horecaketen De Beren opent in Lelystad

Horecaketen De Beren blijft groeien. Deze maand opende de bekende franchiseketen alweer haar 50ste vestiging! De gloednieuwe locatie betreft een bezorgrestaurant op het Dukaatplein in Lelystad. Het straatbeeld van Lelystad wordt daarmee verrijkt met de herkenbare koeriers, getypeerd door de vrolijke...

15 november 2017 Opening Restaurant
De Bonte Wever opent dan de deuren van à la carte restaurant Dapper

Assen is vanaf vrijdag 1 december een nieuw restaurant rijker. De Bonte Wever opent dan de deuren van Dapper, haar gloednieuwe à la carte restaurant. Dapper is, naast een plek waar je heerlijk kan dineren, tevens de perfecte uitvalsbasis voor bijvoorbeeld een goede kop koffie, hedendaagse lun...

15 november 2017 Chefs
Nieuwe eigenaar restaurant Hartenstein

Dennis Richter Uitdenbogaardt, t/m 31 augustus 2017 directeur van Hotel de Wereld en chef-kok van sterrerestaurant O Mundo in Wageningen, wordt de nieuwe eigenaar van Restaurant Hartenstein in Oosterbeek. Hij neemt de locatie per 01 januari 2018 over van Laurie Theijse. Richter Uitdenbogaardt wil...

15 november 2017 Chefs
Joris Bijdendijk brengt kookboek uit

Vandaag verschijnt Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen, het eerste kookboek van chef Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS. Joris Bijdendijk (1984) heeft een missie: een keuken ontwikkelen voor de Lage Landen. In het gelijknamige kookboek presenteert hij gerechten voor de snelle familiemaa...

15 november 2017 Amsterdam Personalia Chefs
De L'Europe presenteert nieuw culinair team 2018

Een nieuw tijdperk breekt aan voor De L'Europe Amsterdam met de culinaire benoemingen van Tjaco van Eijken als Executive Chef van De L'Europe, die verantwoordelijk zal zijn voor Hoofdstad Brasserie, de zomerse hotspot Het Terras, de lounges, roomservice en de zeven vergaderruimtes. Bas van K...

15 november 2017 Awards
Falco Eleanorae award overhandigd aan restaurant Natuurlijk

Op 14 november heeft Niels Gouda, eigenaar van restaurant Natuurlijk, Egmond aan Zee de horeca duurzaamheid award Falco Eleanorae 2017 overhandigd gekregen. De Falco Eleanorae Award is onderdeel van de Gaia Green Awards voor horecabedrijven zie zich onderscheiden op het gebied van duurzaam onderneme...

15 november 2017 Faillissement
Hotel de Wereld en restaurant O Mundo maken doorstart

Landgoed Warnsborn neemt Hotel de Wereld en Restaurant O Mundo over van de Jaap Venendaal groep. Dat heeft curator Marike Boersen dinsdagavond bekend gemaakt. Vorige week werd bekend dat Jaap Venendaal Groep failliet is gegaan. Het bekende hotel met Michelin-restaurant maakte onderdeel uit van deze ...

14 november 2017 Awards Restaurant Rotterdam
Restaurant Kaat Mossel rijkt opnieuw twee mosselen uit

Het bekende Rotterdamse restaurant Kaat Mossel reikt opnieuw twee Gouden Mosselen uit. De inmiddels 23 ste editie vindt plaats op dinsdag 21 november. De twee gouden beeldjes worden uitgereikt aan twee personen die iets voor de stad betekend hebben. Wie dat zijn, houden we nog heel even geheim! Wat ...

14 november 2017 Personeel
FNV: Vakkrachten in de horeca krijgen droge boterham met deze cao

De afspraken die KHN en CNV Vakmensen hebben gemaakt voor de nieuwe cao in de horeca, zijn niet goed voor de hardwerkende horecamedewerkers en de gehele branche. Met maar 1% loonsverhoging per jaar doe je de mensen in deze sector te kort. Marco Bouma, sectorbestuurder FNV Horeca: “Deze cao ...

14 november 2017 Horecava Duurzaamheid
Nominaties Horecava Innovation Award 2018 bekend

Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: