25 juli 2017 opleiding
Horeca Academie biedt studiebeurs koksopleiding voor vluchtelingen

De Horeca Academie wil een blijvende positieve bijdrage leveren aan de succesvolle integratie van nieuwkomers in Nederland. Daarom biedt zij per september 2017 opnieuw een statushouder de kans om een studiebeurs te krijgen voor een opleiding aan de particuliere Horeca Academie in Den Haag. Volgen...

25 juli 2017 Achtergronden
Nieuw seizoen Koken met Van Boven

Yvette van Boven is vanaf 4 september weer bij de VPRO te zien met 10 nieuwe afleveringen van Koken met Van Boven; ook voor niet-keukenprinsen en prinsessen een lust om naar te kijken. Naast haar keukengeheimen deelt Van Boven ook interessante wetenswaardigheden over de ingrediënten die zij haa...

25 juli 2017 cijfers
Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

In 2016 stonden 129 restaurants onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De restaurants stonden onder streng toezicht omdat zij meerdere keren een boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid. Hoewel het eten en hygiëne een van de belangrij...

24 juli 2017 Internationaal Tech
Restaurant deelt Instagram-kit uit voor mooie foto’s

De komst van mobiele telefoons met camera’s en apps als Instagram heeft er voor gezorgd dat steeds meer mensen foto’s maken van de gerechten die ze bestellen. Het Londense restaurant Dirty Bones moet dat ook hebben gezien, en deelt nu een speciale Instagram-kit uit aan haar klanten. Zo k...

24 juli 2017 Wijn
Dramatische terugval productie Franse wijnen

Het Franse ministerie van Landbouw verwacht dat de wijnproductie van Bordeaux tot Alsace dit jaar met 17 procent terugvalt. Dit komt doordate koudeprikken in de lente verschillende wijngaarden hebben beschadigd, met name in de regio Bordeaux. Naar verwachting wordt er dit jaar 37,6 miljoen hectol...

24 juli 2017 Amsterdam Opening
Spingaren opent restaurant en proeflokaal

Spingaren werd begin 2017 in Amsterdam gelanceerd door een team van vijf gepassioneerde mensen die hun liefde voor lekkere charcuterie met Amsterdam willen delen. Vol toewijding storten zij zich het op artisanaal maken van charcuterie en het inleggen en fermenteren van groente en vis. De afgelopen m...

24 juli 2017 Food trends
Dé trendgroente van 2017: bloemkool

Bloemkool wordt gezien als het nieuwe witte goud. De groente verschijnt werkelijk overal op het menu en de horeca is daarbij geen uitzondering. In salades, als risotto, geroosterd, gefrituurd, gegrild of als pizzabodem… Bloemkool kan op uiteenlopende manieren bereid worden. De popularitei...

24 juli 2017 Opening
Indiaas restaurant keert terug in Haarlem

Haarlem heeft het een aantal jaren moeten stellen zonder de Indiase cuisine van restaurant Jai Bharat. Maar op veler verzoek heeft chef Lal de zaak heropend. De chef had het eethuis destijds gesloten om zich te richten op zijn Amsterdamse cantina La Brasa. Maar de vaste gasten bleven vragen wanne...

21 juli 2017 Wijn
Restaurant Vlaar heeft grootste wijnkaart van Nederland

Restaurant Vlaar en Best of Wines gaan een van de grootste assortimenten in exclusieve wijnen in West-Europa toegankelijk maken voor de Nederlandse restaurantbezoeker. Aanleiding is de nieuwe Tasting Room bij restaurant Vlaar die vandaag wordt gelanceerd. In deze exclusieve ruimte voor private dinin...

21 juli 2017 Verspilling
Get Chef’s start met bezorging tegen voedselverspilling

Via Get Chef’s kan de consument nu gerechten met korting op locatie laten bezorgen zodat voedselverspilling wordt voorkomen bij Amsterdamse horeca. De Get Chef’s app is hiervoor een samenwerking aangegaan met ?het Amsterdamse ?fietsbezorgnetwerk ?TringTring. De volledig vernieuwde app is...

21 juli 2017 Chefs
Nordic Cuisine en Oostenrijks-Oosterse gastronomie op Folie Culinaire

Tijdens het internationale gastronomische vakevenement Folie Culinaire zullen tientallen gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. De organisatie maakt drie nieuwe namen bekend: André Stahl (Oostenrijk), Mikael Svensson (Noorwegen) en de Nederlandse Roger Rassin. Zij...

21 juli 2017 Amsterdam Chefs
Beste vrouwelijke chef van Latijns-Amerika komt koken in RIJKS

Begin oktober kookt Kamilla Seidler drie dagen lang samen met Joris Bijdendijk in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia's beste restaurant. Kamilla Seidler, opgeleid aan de Hotel & Restaurant school in haa...

21 juli 2017 Food cijfers
Driekwart van de Nederlanders gelooft dat suiker verslavend is

Nederland behoort tot de top 10 landen als het gaat om suikerconsumptie. 77% van de shoppers gelooft dat suiker (in meer of mindere mate) verslavend is. Toch is men (nog) niet erg kritisch met suiker bezig wanneer zij daadwerkelijk in de supermarkt staan. Waar de norm 50 gram per dag is (1 suiker...

21 juli 2017 Mensen
McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle heet 500e medewerker welkom

Donderdag 20 juli werd Ilona van Veldhuizen uit Zwolle door McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle in het zonnetje gezet omdat zij deze maand van start is gegaan als 500e medewerker van de fastservice organisatie. Door de groei van het aantal gasten, de vernieuwingen in de restaurants en de ruime...

20 juli 2017 Economie Restaurant cijfers
Consumenten geven meer uit in restaurants

Consumenten geven meer uit aan restaurants. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd. In mei 2017 hebben consumenten gemiddeld 2 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Die bestedingen gingen met name naar kleding en wo...

19 juli 2017 Regelgeving
Checklist voor goederenontvangst

Als horecaondernemer ontvang je geregeld goederen van je leveranciers. Niet voor niets staat in de Hygiënecode beschreven hoe en waarom goederen bij ontvangst geïnspecteerd dienen te worden. Dit is vooral belangrijk vanwege de hygiëne en kwaliteit van de beperkt houdbare levensmiddele...

19 juli 2017 Personalia Chefs
Nieuwe Executive Chef voor Hilton Royal Parc Soestduinen

Hilton Royal Parc Soestduinen verwelkomt Joey Schaap als de nieuwe Executive Chef in de keukenbrigade. Na zijn jarenlange ervaring als sous-chef in tal van verschillende keukens, keert hij na 3 jaar terug naar de vertrouwde keuken binnen het hotel waar hij zo’n 3 jaar werkzaam is geweest. In t...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: