15 november 2018 Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

15 november 2018 Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

15 november 2018 Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

14 november 2018 Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

13 november 2018
Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

13 november 2018 Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

12 november 2018 Personalia
Daniel Kaan en Alexander Claus treden toe tot directie Claus Company

Per 1 oktober jl. bestaat de directie van Claus Company uit drie directieleden. Na het afscheid van Leo Claus wordt CEO Rick Claus versterkt door Alexander Claus (CCO) en Daniel Kaan (COO). Dit nieuwe directieteam kijkt vol enthousiasme naar de toekomst. Daniel Kaan, afgestudeerd aan Hotelschool ...

12 november 2018 Achtergronden Culinair
Vier belangrijkste Chinese keukens staan centraal bij Zheng

In juli dit jaar opende Zheng van chef Han Ji haar deuren in Den Haag: een vernieuwende culinaire beleving waar de vier belangrijkste Chinese keukens, rituelen en ceremonieën de hoofdrol spelen. Het menu bestaat uit twaalf zogenoemde ‘chapters’, waarbij elk hoofdstuk draait om een a...

12 november 2018 Columns
Column: Hoe zorg je dat je ambitie geen droom blijft?

Tuurlijk heb jij ambities. Elke ondernemer heeft die toch? Want je wilt groeien en je bedrijf continu verbeteren. Meer omzetten en meer overhouden. Meer vrije tijd en toch goed bezig zijn met je bedrijf. 'Ah’s en Oh’s' krijgen als mensen bij je binnenstappen en komen genieten. ...

12 november 2018 Awards F&B
Ben jij of ken jij de volgende F&B Professional of the Year?

“De wereld wordt steeds kleiner”, zegt AF&BM-voorzitter René Giel (helemaal rechts op de foto). “Daarmee verandert de gast. Als moderne Food & Beverage manager moet je echt een wereldburger zijn. Je moet weten welke gewoontes jouw gasten hebben en begrijpen hoe ze et...

12 november 2018 Groenten Culinair
Restaurant Sukerieje in Dalfsen onderscheidt zich met groentemenu

Het per 20 oktober 2018 geopende restaurant Sukerieje in Dalfsen verrast met een bijzondere menukaart waarop groente de basis vormt en waar een supplement geldt voor vlees of vis bij een groentegerecht. Sukerieje biedt de gast betaalbare gastronomie met eerlijke seizoensproducten uit de regio. Chef ...

12 november 2018 Achtergronden Culinair
Oranjerie Ruurlo geïnaugureerd door Confrérie du Sabre d’Or

Op donderdag 8 november 2018 is Oranjerie Ruurlo geïnaugureerd door de Confrérie du Sabre d’Or als Caveau de Sabrage. Medewerkers van de Oranjerie hebben hiermee de bevoegdheid hun gasten te begeleiden bij het sabreren (openen met een sabel) van een fles champagne. Hiermee behoort ...

12 november 2018 Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket...

9 november 2018 Personalia Culinair
Ian van Vessem nieuwe chef-kok van Landgoed Huize Bergen

Een authentieke basis met uitstapjes naar het onbekende, dat is waar Ian van Vessem (30) heen wil met het nieuwe foodconcept van Landgoed Huize Bergen te Vught. Vertrouwde lokale ingrediënten met een verhaal in de hoofdrol die worden aangevuld met smaken van over de grens. Passie voor koken ...

9 november 2018 Hotelbouwplannen Den Haag
Hotel-restaurant ’t Goude Hooft gerenoveerd

Eten, drinken, feesten, slapen….maar bovenal beleven! Dat zijn de toverwoorden voor hotel-restaurant ’t Goude Hooft, gelegen midden in het hart van Den Haag, waar onlangs een transformatie heeft plaatsgevonden zodat klassiek en modern hand in hand gaan. Nieuwe stijl “De tijd...

8 november 2018 Awards Culinair Michelin
Bib Gourmand voor restaurant Tante Kee in Kaag

Tante Kee in Kaag is met een Bib Gourmand opgenomen in de gids voor 2019, die donderdag 8 november is gepresenteerd. Michelin kent deze onderscheiding toe aan restaurants die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit...

8 november 2018 Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: