20 september 2017 Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

20 september 2017 Hotel opleiding
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co...

20 september 2017 Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

19 september 2017 Events Utrecht
Utrechts restaurant komt met filmmenu en Gouden Kalf tijdens Nederlands Film Festival

Woensdag 20 september 2017 start het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. STAN & CO Utrecht viert dit met een eigen première. Gedurende het filmfestival lanceert STAN & CO U...

19 september 2017 Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

19 september 2017 Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Blue winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Blue in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

19 september 2017 KHN
KHN initieert nieuw reserveringsplatform: BookDinners

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft op Gastvrij Rotterdam bekend gemaakt dat zij het initiatief heeft genomen voor een nieuw reserveringsplatform: BookDinners. BookDinners is een branche-initiatief van, voor en door restaurants. KHN werkt hierin samen met de Samenwerkende Horeca Ketens, BookDin...

18 september 2017 Economie KHN
Verhoging lage btw-tarief desastreus voor horeca

KHN vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. De VVD, D66, CDA en CU onderhandelen over een coalitieakkoord en er zijn plannen om het lage btw-tarief van 6 procent naar...

18 september 2017 Lunch Soep
Happy Tosti zet soep uit De Verspillingsfabriek op de kaart

Sinds de soep uit De Verspillingsfabriek verkrijgbaar is via Bidfood, zijn er steeds meer enthousiaste afnemers. Een van hen is Happy Tosti, met vestigingen in Den Haag, Leiden en Hoofddorp. Deze jonge organisatie won onlangs de ABN AMRO ‘Start-up of the year award’ en zorgt er met de ve...

18 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Gert van der Heijden van Het Roode Koper

Andere kandidaten Gert van der Heijden is de laatste kandidaat in onze reeks mini-documentaires. Hiervoor warern we te gast bij Kees Visser van restaurant Bij Kees, Thomas Beekhuis van DOT Groningen, Marco van der Wijngaard van 't Amsterdammertje en Lars Drost van restaurant Ciel Bleu. Hun mini d...

18 september 2017 Achtergronden
Belgische chef beklaagt zich over onbeschofte gasten

Sam van Houcke, de chef van restaurant Onder de Toren in het Belgische Hansbeke, beklaagde zich op Facebook over enkele wel zeer onbeschofte gasten. Hij riep op om het bericht te delen. Op zijn Facebookpagina schreef hij het volgende: 'Beste dame die gisteren in ons restaurant kwam dineren. ...

18 september 2017
Hobbykoks overtuigd van een vol restaurant als zij zelf gaan koken

Bijna 7 op de 10 ondervraagde hobbykoks (t/m 49 jaar) heeft interesse in het koken onder begeleiding van een echte chef. Bijna tweederde geeft ook aan graag eens een echt sterrendiner voor vrienden, familie en bekenden neer te willen zetten. Ruim driekwart (77%) van jonge hobbykoks (t/m 39 jaar) ...

18 september 2017 Horeca KHN
KHN vernieuwt de Uniforme Voorwaarden Horeca

KHN heeft haar Uniforme Voorwaarden Horeca vernieuwd. De Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) zijn de standaard leveringsvoorwaarden die KHN voor alle horecaondernemers heeft gemaakt. De belangrijkste wijzigingen zijn: een nieuwe indeling, leesbaardere teksten en aansluiting van de incassoregeling bij ...

15 september 2017 Regelgeving KHN
Reactie KHN op VNG-pilot blurring

Vrijdag 15 september publiceerde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de resultaten van de blurring-pilot. Een klein aantal gemeenten en ondernemers kreeg een jaar de ruimte om meer te doen dan volgens de Drank en Horecawet (DHW) mag. De VNG concludeert dat de pilot succesvol was en stelt voor ...

15 september 2017 Starten in de horeca Ondernemen
Bouw jij aan je horecabedrijf of ben je een brandjesblusser?

Iedereen heeft weleens uitdagingen in zijn horecabedrijf. Van de dagelijkse rompslomp tot moeilijkheden die je moet aanpakken voordat ze uitgroeien tot problemen. Je herkent vast wel de bezorgdheid voordat een oplossing zich aandient. Al met al brengt dit spanning met zich mee die wellicht voorkomen...

15 september 2017
Mengvormen in winkels en horeca hebben positief effect

Het toestaan van mengvormen in winkels en horecabedrijven heeft een positief resultaat voor klanten, ondernemers en winkelgebieden. Dit is de conclusie van de pilot mengvormen Drank- en Horecawet in 34 gemeenten. De VNG pleit er daarom voor om de Drank- en Horecawet aan te passen en de gemeente d...

15 september 2017 Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt draaiend restaurant

Vanaf zondag 1 oktober is Rotterdam een bijzonder fenomeen rijker: een draaiend restaurant op 43 meter hoogte, direct naast het toekomstige Attractiepark Rotterdam in het stadsdeel Charlois. De exploitanten van de toren, de ondernemende tweeling Sander en Robert van Oyen noemen het inmiddels zelf &l...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: