Gouda staat bekend als dé kaasstad van Nederland, maar Ton Vergeer wist een kaasconcept te starten dat de stad nog niet kende. Vergeer, 67 jaar...
Fleur en Pepijn de Visscher, mede-eigenaren van The Seafood Bar, en Ken Srisangkhan, eigenaar en chef van het gelijknamige Ken Sushi, openen eind 2025...
BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, opent haar 70e jubileumeditie met een officiële Guinness World Record-poging: de grootste...
Het Arsenaal 1309 in Doesburg heeft de deuren gesloten. Het fine dining-restaurant stond de afgelopen jaren onder leiding van de jonge chef-kok Bj&oum...
Als je een restaurant runt, heb je je handen vol aan het zorgen voor een optimale gastvrijheid, kwaliteit en beleving. Maar achter de schermen speelt...
De twaalfde editie van Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 horecaprofessionals samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een uitgeb...
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...
Woensdag 24 september vraagt de Aziatische horeca, voorafgaand aan het Commissiedebat Arbeidsmarktbeleid en Arbeidsmarktdiscriminatie, aandacht van de...
Op dinsdag 23 september was het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam het stralende decor voor de finaleshow van Wijnvrouw van het Jaar 2025. Het was een...
Tijdens een feestelijke awardshow op het duurzame inspiratiepaviljoen van Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2025 uitgereikt. Deze prijzen b...
Koosh Kothari en Javier Francisco Rosado van Restaurant Nazka zijn de winnaars van de Green Chef’s Hat 2025. Het team sprong eruit tijdens de fi...
In de horeca is het steeds gebruikelijker dat klanten met pin betalen. Steeds meer ondernemers overwegen daarom een pin-only beleid, waarbij contant g...
Op maandag 22 september vond tijdens Gastvrij Rotterdam de spannende voorronde van de Hanos Gouden Koksmuts plaats. Negen talentvolle brigades streden...
Aan de Utrechtsestraat in Amsterdam hebben topchefs en goede vrienden Dean Baker en Slava Nazaryan hun droom verwezenlijkt met de opening van restaura...
De horeca draait om mensen. Toegewijde chefs, bevlogen gastheren en -vrouwen, inspirerende docenten, loyale teamleden en jonge talenten: zij zijn de m...
De horecasector groeit door in het tweede kwartaal van 2025. De omzet stijgt, volumes nemen toe en toeristische bestedingen waren nog nooit zo hoog. T...
Na een succesvolle start van Maeve kijken eigenaars Tommy Janssen en Vera Voorend met veel vertrouwen naar de toekomst. Met een verbouwing en volledig...
Aan het Oosterpark een bruisend nieuw horecaconcept dat dag én nacht leeft. Orchid House wordt de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oost: een leve...
Vorig jaar januari schreef ik al eens een column over AI in de horeca. Toen kwam het al langzaam op en adviseerde ik mijn lezers om zich erin te verdi...
De toekomst van de horeca krijgt een podium op Horecava 2026. Tijdens de eerste editie van de Young Professional Carrièrefair staan studenten e...
Raymond Remmen is benoemd tot executive chef van Van Oys Maastricht Retreat, onderdeel van The Leading Hotels of the World. Hij volgt daarmee Pascal J...
10 horecabedrijven krijgen op woensdag 24 september 2025 in Grolloo het gastvrijheidskeurmerk ‘Gezellig’ uitgereikt. Het is de eerste keer...
Op maandag 15 september 2025 vond de zesde editie van de SVH Meestertour plaats, voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens deze exclusieve tour b...
Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....
In de Nederlandse restaurants en catering wordt jaarlijks zo’n 83 miljoen kilo voedsel verspild, blijkt uit cijfers van Samen Tegen Voedselversp...
De energierekening is voor veel horecaondernemers een zware last. Netcongestie en hoge kosten zorgen ervoor dat nieuwbouwprojecten vertraging oplopen...
Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...
De discussie over het btw-tarief op logies is nog niet beslecht. Op 9 september stemde de Tweede Kamer over een motie om het huidige lage tarief op 9...
Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2025 is dit jaar een recordaantal van 45 gouden medailles toegekend. De medailles en bijhorende ereprijzen zijn...
Restaurant Suus, dat sinds dit voorjaar huist in het historische pand van hotel de Plesman, introduceert een vernieuwde menukaart vol frisse smaken, c...
Sinds augustus staat chef-kok Maikel van Veen aan het roer van restaurant Ovum in Grave. Met zijn jarenlange ervaring in diverse sterrenrestaurants br...
Na de sluiting van het geliefde Ron Gastrobar Oriental aan de Kerkstraat bleef de vraag naar een heropening maar komen. Zou de plek waar gasten tot in...
Sligro Food Group start een samenwerking met BrightGreen, een onafhankelijke specialist in duurzaamheids- en gezondheidsdata. Met deze samenwerking bi...
Heineken Hoek slaat een nieuwe koers in. Het voormalige steakhouse op de eerste verdieping maakt plaats voor een huiskamerbistro voor iedereen. Heinek...
Patron cuisinier en sterrenchef Mario Ridder, al jaren een vaste naam aan de culinaire top, start zijn meest persoonlijke project tot nu toe. Op 2 sep...
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) kondigt vandaag een belangrijke stap aan in haar ontwikkeling: waar de H in SVH tot nu toe uitsluitend voor Hore...
Naast deze white paper ontvang je ook de nieuwsbrieven van De RestaurantKrant, je kunt je voor deze mail altijd afmelden.