Mario Ridder draagt Joelia* over in 2024

Auteur: Redactie
Michelin Personalia 14 augustus 2023
Mario Ridder draagt Joelia* over in 2024 V.l.n.r. Mario Ridder, Pieter Timmer en Sofiane Bons

Joelia*, gevestigd in het Rotterdamse Hilton, gaat per januari 2024 verder met een nieuwe eigenaar. Recent tekende chef-kok Mario Ridder de overeenkomst met Pieter Timmer, die als gastheer het restaurant zal gaan runnen. Ridder neemt hiermee de ruimte om het concept van 'C.E.O baas van het vlees' te ontwikkelen. Sofiane Bons, sous-chef van Joelia, zal Ridder opvolgen als chef-kok.

Joelia opende in 2015 onder leiding Mario Ridder en wist al snel een plaats te veroveren in de culinaire wereld van Nederland. Een jaar na de opening werd het restaurant bekroond met een Michelinster. Hiermee boekte Ridder hetzelfde succes als in 2005, waar hij in zeven maanden tijd, met een vernieuwde gastronomie, restaurant de Zwethheul naar twee sterren wist te koken. “Samen met het team hebben we Joelia grootgebracht tot het restaurant dat zij nu is. Na acht jaar heb ik hier bereikt wat ik wilde. Nu is de tijd aangebroken voor nieuwe inspiratie en andere uitdagingen. Ik zie ernaar uit om energie te steken in de doorgroei van 'C.E.O. baas van het vlees', nu ik mijn focus straks niet meer hoef te verdelen. En wellicht komen er andere avonturen op mijn pad; de toekomst is vol verrassingen. Overigens blijf ik na de overname nog enige tijd bij Joelia aan als coach en adviseur, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft”, aldus Ridder.

“Een droom die uitkomt”

Pieter Timmer, die een opleiding volgde aan de middelbare hotelschool, en later hotel- en eventmanagement studeerde aan Tio, liep onder meer stage bij het Corinthia Hotel in London. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in restaurant Niven en ’t Ganzenest* in Rijswijk. Hoewel hij de aandacht wilde leggen op het koken ontwikkelde hij snel een passie voor het gastheerschap. “Ik was vijftien jaar toen ik voor het eerst bij Joelia ging eten en ik was meteen betoverd. Een restaurant van dit niveau, waar tot in de kleinste details gestuurd wordt op een fantastische beleving, is sindsdien mijn droom geweest. Bij Joelia liep ik mijn allereerste stage als lid van de zwarte brigade, dus voor mij voelt het alsof de cirkel rond is. Mario heeft Joelia op de kaart gezet en samen met het team ga ik voortbouwen op dat fundament, om er ook weer een vernieuwende invulling aan te geven. Dit is een droom die uitkomt.”   

Nieuwe chef-kok

Ridder wordt per 2024 als chef-kok opgevolgd door de huidige sous-chef Bons, die op dit moment al anderhalf jaar onderdeel uitmaakt van het team van Joelia. Bons deed ervaring op bij twee- en driesterrenrestaurants, zoals Parkheuvel** en Pure C. Pieter Timmer: “Sofiane is de uitgelezen persoon om straks de keuken van Joelia te leiden. Hij werkt in dezelfde geest van kwaliteit en vakmanschap als Mario, en geeft daar zijn invulling aan. Het is de combinatie van een stevig fundament en een passie voor vernieuwing die onze samenwerking kleurt. We zien ernaar uit om onze gedeelde ambities in het nieuwe jaar te verwezenlijken.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws