Sterrenchef Edwin Vinke zet een stap terug en draagt het restaurant De Kromme Watergang over aan zijn zoon, Tom Vinke. Tom, die al ruim acht jaar in d...
Chef-kok Arturo Dalhuisen heeft restaurant Voltaire* in Culinair Landgoed Parc Broekhuizen enkele weken geleden verlaten. Zijn werk is vanaf dat momen...
Het Amerikaanse restaurantplatform Opionated About Dining (OAD) heeft zijn jaarlijkse lijst met de 555 beste restaurants van Europa openbaar gemaakt....
Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...
Vanaf donderdag 8 februari slaan The Butcher en het befaamde Frites Atelier de handen ineen voor een samenwerking die liefhebbers van haute fast food...
Bjorn Weerdenburg van Pannenkoe Bleiswijk heeft het NK Lekkerste Pannenkoek 2024 op de Horecava gewonnen. De jury loofde zijn creatie ‘Ik Peer u...
Voor wie Bali als vakantiebestemming kiest, kan vanaf nu ook een nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn culinaire belevenissen. De veelgeprezen tweesterre...
Een frisse wind waait door het gastronomische landschap van Cadzand met de aankondiging van 'Demain'. Chef-kok Dani Hoefnagels, nu nog aan het roer bi...
Sergio Herman heeft besloten de deuren te sluiten van beide restaurants in Cadzand. De chef wil tijd vrijmaken voor zijn familie en nieuwe projecten i...
Joelia*, gevestigd in het Rotterdamse Hilton, gaat per januari 2024 verder met een nieuwe eigenaar. Recent tekende chef-kok Mario Ridder de overeenkom...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Met maar liefst zes Indische chef-koks presenteert hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch het beste van de eigentijdse Indische keuken tijdens hun...
Op maandag 24 april deelde Michelin weer meerdere sterren, Bib Gourmands en groene sterren uit voor de gids van 2023. Inspecteurs gaan langs de restau...
Sinds de Michelinuitreiking van maandag 24 april, is restaurant Pure C niet meer te vinden in de gids van 2023. Michelin vernieuwde de procedure en ga...
Net als ieder jaar waren er ook dit jaar restaurants die hun Michelinster(ren) moesten inleveren. Hieronder een overzicht van de vervallen sterren. P...
Syrco Bakker (38), chefkok van restaurant Pure C**, is van plan een eigen restaurant te openen. De chef werkt tot eind april in Cadzand en opent deze...
Als horecaondernemer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Een geliefd dessert i...
Op de uitreiking van Gault&Millau werd Restaurant VanOost, dat deel uitmaakt van Pillows Hotel Maurits at the Park, rijkelijk beloond. Het piepjon...
Op maandag 13 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 20 awards, werd...
Dani Hoefnagels (24) van Beluga Loves You gaat per 1 december aan de slag als executive creative chef bij tweesterrenrestaurant Brut172 (2 sterre...
Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...
Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500. Het culinaire en inspirer...
Vorige zomer opende Felix Meritis de nieuwe horeca hotspot Shaffy Restobar. Het restaurant staat inmiddels bekend om haar signature dishes. Met de kom...
Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...
Syrco Bakker is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2022. Dat gebeurde tijdens de feestelijke lancering van de Gault&Millau-gi...
Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse topchef, die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, vers...
Felix Meritis opent 28 september dé nieuwe horeca hotspot Shaffy Restobar, vernoemd naar acteur en zanger Ramses Shaffy, be...
Sergio Herman opent zijn derde zaak in Antwerpen. De Nederlandse sterrenchef gaat het concept van zijn restaurant Blueness, gelegen in het Nederlandse...
Dani Hoefnagels is de nieuwe chef de cuisine van restaurant Beluga Loves You in Maastricht. Hij werkte eerder bij diverse sterrenzaken in Nederland en...
Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...
Op 8 november 2020 vond de derde editie plaats van het gastchef event in Restaurant Hemingway, deze keer was het niemand minder dan tweesterrenchef Ed...
Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium word...
Timothy St. Aubeyn en zijn student kok Niels van de Berg van restaurant Pure C te Cadzand zijn tijdens de Cooking Battles op de Ho...
De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zon...
Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad...
Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...
Doordeweeks een bammetje kaas met een glaasje melk en op zondag bij wijze van uitzondering een supermarktcroissant met halfvolle jam en een glas jus d...
De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als ee...
Jelle Horst heeft prima gepresteerd tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 in het Candadese Calgary. De souschef van sterrestaurant...
De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht....