Nieuwe chef van Shaffy Restobar geeft de kaart een Japanse twist

Auteur: Redactie
Personalia 17 juni 2022
Nieuwe chef van Shaffy Restobar geeft de kaart een Japanse twist

Vorige zomer opende Felix Meritis de nieuwe horeca hotspot Shaffy Restobar. Het restaurant staat inmiddels bekend om haar signature dishes. Met de komst van keukenchef Koji Miyahira krijgt het restaurant aan de Keizersgracht een nieuw gezicht én een Aziatische twist op het menu. Chef Floris van Straalen draagt de leiding van de keuken daarmee over, maar blijft betrokken bij de visie van het restaurant.

Een eigenzinnige opvolger in Shaffy Restobar

Shaffy Restobar heet iedereen welkom op ieder moment van de dag. Om die reden zag Floris van Straalen in Koji Miyahira een waardige en eigenzinnige opvolger: “Bij Shaffy staan we voor toegankelijkheid en creativiteit. Daarom zocht ik iemand die van puur eten houdt, dat ook met een eigenwijze maar toegankelijke twist kan brengen en niet bang is om culinaire grenzen op te zoeken. Ik denk dat Koji daar de juiste persoon voor is, omdat hij nieuwe smaken meebrengt waar wij veel van kunnen leren. Dat maakt het een goede combinatie met Shaffy Restobar, een plek waar we onze gasten graag verrassen op een simplistische manier.”

Guilty pleasures met een Aziatische twist

Met de komst van Koji Miyahira is de menukaart hier en daar aangepast. Een aantal guilty pleasures heeft een Japanse twist gekregen. Zo vertelt hij: “Mijn roots liggen op het Japanse eiland Okinawa. Hier worden de mensen bovengemiddeld oud. De bewoners van dit eiland eten simpele en pure producten. De oorsprong van je eten zien, proeven en ruiken. Deze filosofie wil ik introduceren op de menukaart. Gasten iets nieuws laten proeven, maar het mag niet gekunsteld aanvoelen.” Zo staat er octopus van de barbecue met kimchi op de kaart, maar ook knolselderij met kumquat en soja. De liefhebber kan bij Shaffy Restobar ook nog steeds terecht voor de signature dishes zoals de Mini Smashed Double Cheeseburger en Shaffy’s frites met basilicumaioli.

Chef Koji Miyahira

Koji Miyahira is de zoon van een Nederlandse moeder en Japanse vader. Op jonge leeftijd raakte hij geïnspireerd door de kookkunsten van zijn Japanse oma: een nieuwsgierigheid die uitgroeide tot een serieuze vaardigheid. In de loop der jaren ontwikkelde hij zijn eigen stijl waarin de puurheid van het product centraal staat. Koji stond eerder in de keuken bij Gaggan, Envy en Bougainville.

Chef Floris van Straalen

Head chef Floris van Straalen blijft op de achtergrond betrokken bij Shaffy Restobar. Dit najaar opent hij restaurant Felix in het eerste vijfsterrenhotel van Pillows Hotels: Maurits at the Park. De chef verdiende eerder al zijn sporen bij Oud-Sluis, Vinkeles en Pure C.

Over Shaffy Restobar

Shaffy Restobar is vernoemd naar Ramses Shaffy, een Nederlandse acteur en zanger die vaak te vinden was in cultuurhuis Felix Meritis, het pand waar de restobar gevestigd is. ‘Je leeft maar heel kort, maar een enkele keer’, zong Ramses in één van zijn chansons. Vanuit die gedachte draait bij Shaffy Restobar alles om genieten. Op het menu staan guilty pleasures die men kan delen met gezelschap en iedere vrijdag starten ze het weekend met wisselende dj’s en cocktails.

Over het gebouw Felix Meritis

Het imposante gebouw aan de Keizersgracht opende in 1788. Het was het huis voor de nieuwsgierige en creatieve geest waar onder meer Napoleon en Ramses Shaffy rondhingen. Vandaag is het een cultuurhuis waar wetenschap, kunst en vermaak samenkomen. Felix Meritis is onderdeel van Amerborgh, waar ook Pillows Hotels deel van uitmaakt.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws