Restaurant Pure C reageert op sterrenverlies: "Heeft niets met kwaliteit te maken"

Auteur: Redactie
Michelin 26 april 2023
Restaurant Pure C reageert op sterrenverlies: "Heeft niets met kwaliteit te maken" Syrco Bakker voor het restaurant Pure C

Sinds de Michelinuitreiking van maandag 24 april, is restaurant Pure C niet meer te vinden in de gids van 2023. Michelin vernieuwde de procedure en gaf aan dat restaurants met nieuwe chefs opnieuw moeten laten zien wat zij te bieden hebben. Chef-kok Syrco Bakker van Pure C vertrekt en opent zijn eigen restaurants in binnen- en buitenland. Het restaurant vermeldt dat dit verder niets te maken heeft met de kwaliteit.

“Met Jeffrey Laarberg als chef-kok, sommelier Tim Theuns en Maître Gilo De Cooman, twijfelt Sergio Herman (eigenaar van het restaurant in Cadzand, Red.) geen seconde aan de toekomst van Pure C.” Dit vermeldt het restaurant op de website en sociale media. “Bij een wisseling van de chef wordt het restaurant automatisch uitgeschreven uit de gids en krijgt het restaurant en de nieuwe chef het jaar daarop de kans om zich opnieuw te bewijzen. Een uitdaging waar wij als team voor de volle honderd procent voor gaan.”

Sergio Herman: “Michelinsterren zullen in ons vak altijd belangrijk zijn en blijven, als ik zie hoeveel jong talent vandaag straalt op het podium kan ik alleen maar trots en blij zijn. Ik ken het gevoel nog altijd goed, een, twee of drie sterren zelfs. Het maakt je trots en geeft een team vleugels. Pure C opnieuw uitvinden is al meer dan een half jaar geleden begonnen toen Syrco zijn afscheid, na een fantastische samenwerking van twaalf jaar, heeft aangekondigd. wellicht is het voor onze gasten onbegrijpelijk dat we ons opnieuw moeten presenteren. Maar ik durf oprecht te zeggen dat kwaliteit altijd zegeviert. Waar het eb is, komt altijd weer vloed.”

Op 29 april is de laatste avond van Syrco als chefkok van Pure C. Hij kondigde zijn vertrek aan in december en liet weten dat hij op eigen benen verder wilde. In juni verhuist hij, samen met zijn gezin, tijdelijk naar Indonesië om in het najaar restaurant Syrco BASÈ te openen. Over anderhalf tot twee jaar opent de chef zijn tweede restaurant in Sluis.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws