Foto's: Michelinchef Syrco Bakker opent nieuw restaurant op Bali

Auteur: Redactie
Opening Internationaal 7 december 2023
Foto's: Michelinchef Syrco Bakker opent nieuw restaurant op Bali Michelinchef Syrco Bakker

Voor wie Bali als vakantiebestemming kiest, kan vanaf nu ook een nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn culinaire belevenissen. De veelgeprezen tweesterrenchef Syrco Bakker heeft een nieuw restaurant Syrco BASÈ geopend op vakantie-eiland Bali, en wel in het populaire culturele centrum Ubud.

Naast een fine dining restaurant verdeeld over twee verdiepingen is er een Chef’s Table (Syrco BASÈ Ku) voor veertien gasten, een foodbar en binnenkort opent er ook een winkel met Balinese producten. Bakker en zijn vakkundige team blijven trouw aan de van boer tot bord filosofie die hij ook toepaste voor zijn restaurant Pure C in het Zeeuwse Cadzand: samenwerking met en producten afnemen van lokale boeren, vissers, producenten en personeel betrekken vanuit lokale gemeenschappen. Uiteraard bepalen de seizoenen mede wat er op de borden geserveerd gaan worden. 

Syrco Bakker’s carrière nam een vlucht toen hij onder mentorschap van Sergio Herman op 25-jarige leeftijd als souschef begon bij driesterrenrestaurant Oud-Sluis. In 2010 stapte hij over als chef-kok naar restaurant Pure C in Cadzand dat onder zijn leiding twee Michelinsterren verwierf. In 2022 werd Bakker uitgeroepen tot chef van het jaar door gastronomiegids GaultMillau.

Zijn grootouders komen uit Indonesië dus hij heeft al affiniteit met die keuken. Restaurant Syrco BASÈ zit niet in een bestaand complex maar is volledig nieuw gebouwd in een moderne Balinese architectuurstijl. “Lokaal, natuurlijk, duurzaam, transparant en traceerbaar zijn de sleutelwoorden voor de culinaire beleving die ik mijn gasten voorschotel”, aldus Bakker.

Naast de opening van Syrco BASÈ zet Bakker nog een andere stap in het eigen ondernemerschap: over anderhalf jaar opent hij ook een nieuw restaurant in het Zeeuwse dorp Retranchement.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws