Dani Hoefnagels nieuwe chef de cuisine sterrenrestaurant Beluga Loves You

Auteur: redactie
Personeel Gastronomie 19 mei 2021
Dani Hoefnagels nieuwe chef de cuisine sterrenrestaurant Beluga Loves You

Dani Hoefnagels is de nieuwe chef de cuisine van restaurant Beluga Loves You in Maastricht. Hij werkte eerder bij diverse sterrenzaken in Nederland en bij Albert Adrià’s sterrenzaak Enigma in Barcelona. Het keukenteam van chef-eigenaar Servais Tielman wordt verder uitgebreid met twee Spaanse koks.

Brabander Dani Hoefnagels vervangt Guido Braeken, die recent bij Beluga vertrok. Dani Hoefnagels werkte tijdens zijn koksopleiding als leerling bij sterrenzaken als De Leuf in Voerendaal en Pure C in Cadzand. Hij vervolgde zijn carrière bij het met een Michelinster bekroonde restaurant Zarzo in Eindhoven. Daarna vertrok hij naar restaurant Enigma in Barcelona, waar hij na zes maanden voortijdig moest stoppen in verband met de coronacrisis en terugkeerde naar Nederland.

Keukenteam staat als een huis

In zijn kielzog neemt de nieuwe chef de cuisine Spaanse versterking mee met Pol Picas Compaño, afkomstig van restaurant Disfrutar in Barcelona (2 Michelinsterren) en Anastasia Shepeleva van restaurant El Celler de Can Roca in Gerona (3 Michelinsterren). Zij gaan de functies van chef de partie vervullen.

Servais Tielman: “In Dani herken ik veel van mijzelf in mijn eerste jaren. Ik vind het mooi om te zien hoe hij zijn eigen twist geeft aan de invloeden die hij heeft opgedaan en die heel goed passen in de innovatieve RAW-filosofie waarmee Beluga Loves You zich profileert. Samen met souschef Joël Spitz staat mijn keukenmanagementteam nu als een huis. We zijn volop bezig met het ontwikkelen van gerechten en we kunnen niet wachten tot we weer gasten mogen ontvangen en voluit kunnen koken na de horecalockdown.”

Beluga altijd op het netvlies

Ook Dani is in zijn nopjes met zijn nieuwe werkplek en is klaar voor zijn nieuwe uitdaging. Samen met zijn vriendin Romée is hij vanuit Brabant verhuisd naar Maastricht, waar hij inmiddels zijn draai heeft gevonden.

Dani Hoefnagels: “Beluga heeft altijd al op mijn netvlies gestaan. Het is een van de mooiste restaurants van Nederland, het heeft een internationale sfeer en het staat ook wereldwijd op de kaart. Mijn visie op koken past helemaal bij die van Servais Tielman. Allereerst moet het eten gewoon heel erg lekker zijn. Voor wat betreft presentatie hou ik van smaakvol, strak en compact, van verfijning en absolute eenvoud. Dit past naadloos bij de RAW-kookstijl van Servais en ik verheug me erop om te werken met de prachtige producten uit de regio Maastricht. En met zoveel Spaanse ervaring in de keuken stoppen we misschien af en toe een vleugje Spanje in de gerechten”, zegt de kersverse chef de cuisine met een knipoog.

Kennismaken en proeven

Kennismaken met de nieuwkomers is - zoals het er nu naar uitziet - mogelijk vanaf 9 juni 2021. Dan zal Beluga Loves You na het opheffen van de horecalockdown waarschijnlijk de deuren weer mogen openen. Een reservering plaatsen is nu al mogelijk via de website. Maaltijden voor thuis zijn eveneens te bestellen via de website.

Op de foto: v.l.n.r. Servais Tielman en Dani Hoefnagels. Foto gemaakt door Christian Petermann.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws