Indische topchefs stralen op kookfestijn Kasteel Kerckebosch

Auteur: Redactie
Ondernemen 17 mei 2023
Indische topchefs stralen op kookfestijn Kasteel Kerckebosch

Met maar liefst zes Indische chef-koks presenteert hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch het beste van de eigentijdse Indische keuken tijdens hun tweede gastronomische pasar malam in Zeist op zondagmiddag 21 mei aanstaande. 

4 Michelinsterren

In de keuken staan twee Michelin bekroonde chefs: Syrco Bakker** en Pascal Jalhay**. Patron Cuisinier Hans van Triest, organisator en eigenaar van hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch: “We zijn enorm blij dat we voor deze middag zoveel talent bijeen hebben en mensen zelf kunnen ervaren hoe rijk en spannend de Indische keuken van nu is”.

Indische roots

Naast de sterrenchefs jammen in de keuken ook andere grote namen mee zoals Betty van Enst en Danny Jansen. Daarnaast Kasteel Kerkebosch’s eigen chef de cuisine Devin Looijschelder.
Van Triest: “Het wordt echt een gastronomisch spektakel. En het mooie is dat elk van ons roots heeft in Indonesië. Mijn moeder komt uit Padang (Sumatra), de moeder van Devin komt uit Java. De grootvader van sterrenchef Syrco Bakker komt uit Java en zijn grootmoeder uit Sumatra. 

Syrco Bakker verliet een maand geleden zijn positie van chef de cuisine bij het twee sterrenrestaurant PURE C te Cadzand, omdat hij twee restaurants wil gaan openen. Eén in de gemeente Sluis en een in Ubud op Bali.

Oma Betty

Pascal Jalhay, de jongste twee-sterrenchef van Nederland bij destijds restaurant Vermeer, is een veelzijdig culinair wonder. Zijn vader komt uit Jakarta en Pascal legt zich steeds meer toe op de Indische keuken. Hij heeft tegenwoordig een finca in Spanje waar hij zijn gasten onder een zonovergoten hemel culinair in de watten legt.

Ook de Grande Dame van de Indische keuken is aanwezig: Oma Betty van Enst. Van Triest: “Zonder verleden geen heden: zo maken wij in de keuken moeiteloos de verbinding tussen klassieke en vernieuwende gerechten met als gemene deler: smaak. We zijn er enorm trots op dat Oma Betty van de partij is.”

24 Kitchen

Het idee voor deze bijzondere pasar malam is mede te danken aan 24 Kitchen ster chef Danny Jansen. Zijn vader komt van het Indonesische eiland Singkep. Tijdens de gastronomische pasar malam verzorgt elk van de chefs een amuse en een gang.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws