Sergio Herman opent derde zaak in Antwerpen

Auteur: Redactie
Sergio Herman opent derde zaak in Antwerpen

Sergio Herman opent zijn derde zaak in Antwerpen. De Nederlandse sterrenchef gaat het concept van zijn restaurant Blueness, gelegen in het Nederlandse Cadzand-Bad, ook openen in de Belgische stad.

Herman hoopt eind dit jaar het restaurant te kunnen openen. Vorig jaar opende de 51-jarige ondernemer Le Pristine in Antwerpen en al langer zit er ook een Frites Atelier, een keten van luxefrituren met vestigingen in Gent, Brussel en Den Haag. In januari van dit jaar kreeg Le Pristine een Michelinster toegewezen.

Meerwaarde

Miguel Dheedene, eigenaar van het pand waar Blueness in gaat, laat tegenover de Belgische krant Het Laatste Nieuws weten dat de kledingwinkel die nu nog in het pand zit ook blijft, maar dat het Verso Café plaats gaat maken voor het nieuwe concept. “Blueness wordt een zaak met een Aziatisch geïnspireerde keuken, maar het wordt wel een iets ander concept dan de originele Blueness in Cadzand. Daarover communiceren we later nog. Het wordt in ieder geval een grote meerwaarde voor de buurt, want met de komst van het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp wordt de straat een internationaal begrip, ook wat betreft gerenommeerde restaurants”, besluit Dheedene.

The Jane

In juni van dit jaar verkocht Sergio Herman zijn aandelen in restaurant The Jane, eveneens gelegen in Antwerpen, aan zakenpartner Nick Bril. De Nederlander Bril opende zeven jaar geleden samen met Herman het high-end restaurant. Het restaurant bezit twee Michelinsterren. Herman sloot zijn driesterrerestaurant Oud Sluis in 2013. In 2010 opende Herman het (inmiddels) met twee Michelinsterren bekroonde Pure C. Later volgden in diezelfde badplaats brasserie AIRrepublic (1 ster) en de meer laagdrempeligere bar Blueness en AIRcafé in Cadzand-Bad.

Overig nieuws