U heeft gezocht op : Parkheuvel

23 september 2019 Awards Culinair
Gastronomische talenten laten hun kunsten zien

Maandag 23 september zijn tijdens Gastvrij Rotterdam diverse gastronomische talenten uit Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens een speciale kick-off van Future Talents 2020. Deze jaarlijkse vakwedstrijd wordt komend jaar voor de tiende keer gehouden. Van de deelnemende teams aan de wed...

10 september 2019 Events Culinair
Gastvrij Rotterdam verrast met 'pop-up-Parkheuvel' restaurant

Dit jaar is tweesterrenchef Erik van Loo aanwezig met 'Parkheuvel Experience’ als pop-up restaurant op Gastvrij Rotterdam. In Parkheuvel Experience kunnen bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam genieten van signature gerechten en een goed glas wijn. Eerste tweesterrenchef op Ga...

25 juli 2019 Opening
Foodhallen Rotterdam opent zomers terras

Midden tussen de industriële pakhuizen en hypermoderne woontorens op de Kop van Zuid opent het zonnige en gezellige terras van de Foodhallen Rotterdam. Op het terras met ruim 200 zitplaatsen en geïnspireerd op de haven, kun je genieten van alle drankjes en gerechten uit de Foodhallen. E...

29 mei 2019 Culinair Rotterdam
Erik van Loo verlaat Restaurant The Park

Na vijf succesvolle jaren komt er op 1 juni 2019 een eind aan de prettige samenwerking tussen restaurant The Park, onderdeel van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam, en sterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel. Na de opening in 2014 verwierf The Park al snel bekendheid door direct De Gou...

17 mei 2019 Onderwijs Culinair
Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op donderdag 16 mei jl. is SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof, Maître bij De Treeswijkhoeve in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Remon is hiermee de 8e SVH Meester die zowel de titel SVH Wijnmeester als de titel SVH Meestergastheer heeft behaald. Binnenkort wordt h...

18 april 2019 Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

10 april 2019 Awards
Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend

Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks, gastheren- en vrouwen meegedaan. Van de 17 deelnemende teams aan de wedst...

8 april 2019 Michelin Interview Longread
Interview: Flicka in Kerkdriel in eerste jaar bekroond met Michelinster

Halverwege het interview pakt chef-kok Thomas van Santvoort de zwarte kaars op tafel vast, die naar zijn mening waarschijnlijk niet recht genoeg in de kandelaar zit. “Ik probeer ieder stipje op ieder bord hetzelfde te zetten”, vertelt hij, terwijl hij naar tevredenheid de kaars loodrecht...

3 april 2019 Chefs Michelin
Nederlandse topchefs naar Aruba voor het grootste Michelin pop-up restaurant

In juni staat Aruba in het teken van culinair genieten op Michelin-sterrenniveau. Alex Nieuwmeyer, managing director van de Divi Resorts op Aruba, haalt samen met culinair ondernemer Carsten Klint namelijk de fine fleur van de Nederlandse gastronomie naar het One happy island voor een exclusief ster...

28 december 2018 Amsterdam
Nieuwe eigenaar voor De KAS in Amsterdam

Chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer zijn de nieuwe eigenaar van Restaurant De Kas in Amsterdam. Zij hebben gezamenlijk het bedrijf overgenomen van Gert Jan Hageman, die het restaurant met bijbehorende kwekerij oprichtte in 2001. Sinds maart 2017 hebben Wim de Beer en Jos Timmer als chefs samen al...

20 september 2018 Awards Culinair
Manouk Wols (Restaurant Dell’arte) wint Young Chef Award 2018

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. De deelnemers waren: Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville - Amsterdam, Xander Kleintjes Restaurant 't Vaantje – Reeuwijk, Joomay Steffens Restaurant Bentinck - Bu...

17 september 2018 Hotelketens Culinair
Bilderberg Parkhotel trakteert op lekkers uit de zee

Van donderdag 20 t­/m zaterdag 29 september trakteert Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gasten op het lekkerste uit de zee. Tijdens het Fruit de Mer Festival is het negen dagen lang genieten van een flinke schaal vol verse...

20 augustus 2018
Euro-Toques Young Chef Award 2018

De wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Rotterdam. De Young Chef of the Year wordt voor de 24ste keer georganiseerd. Vijf koks meten zich in deze strijd met elkaar op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. De Young...

17 augustus 2018 Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

20 juni 2018 Culinair Rotterdam
Foodhallen Rotterdam onthult eerste standhouders

Na vier succesvolle jaren in Amsterdam opent de tweede locatie van indoor food market De Foodhallen deze zomer in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Geen gevalletje copy-paste. Foodhallen verzamelt dit keer het beste van 010. Vijf lokale ondernemers tekenden afgelopen...

16 mei 2018 Personalia Culinair
Sven Nijenhuis nieuwe chef van restaurant Violin

De nieuwe chef voor restaurant Violin is Sven Nijenhuis. Hij volgde Eric van de Weijer op en drukt vanaf april zijn stempel op de nieuwe menukaart. Sven kan bogen op een indrukwekkende carrière als sous-chef bij Restaurant La Source (La Butte aux Bois Lanaken), het Arresthuis (Roermond) en re...

8 mei 2018 Events Michelin
31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in...

4 mei 2018 Events
Heerlijk10Daagse voegt extra gang toe

De Nederlandse economie zit in de lift. Heerlijk.nl, het grootste online platform voor toprestaurants, voegt tijdens haar actieweek daarom een extra gang toe. Vier gangen dineren kan dit jaar tijdens de Heerlijk10Daagse voor €35,-. De lunch is gelijk gebleven met € 22,50 voor drie gangen....

19 januari 2018 Events Michelin
Culinair samenspel van vier topchefs

Het ABN AMRO World Tennis Tournament staat al jarenlang bekend om de unieke hospitality- en netwerkmogelijkheden. Aan het toch al uitgebreide aanbod aan restaurants in het VIP-dorp ‘The Club’ is dit jaar wederom een Chefs Table toegevoegd. Met Fred Mustert (restaurant Fred), Erik van ...

5 januari 2018 Amsterdam Chefs
Top chefs koken samen in uniek pop-up restaurant

Amsterdam begint het culinaire jaar 2018 meteen goed met een uniek pop up restaurant: The Chefsclub met tal van (sterren) chefs, die vijf dagen lang de sterren van de hemel koken. Liefhebbers moeten er echter heel snel bij zijn want dit unieke culinaire evenement is van 7 januari tot en met 11 janua...

6 november 2017 Events Culinair
Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel

Na het enorme succes van voorgaande jaren staat op zondag 12 november de lustrumeditie van The Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel () op de agenda. Voor het vijfde jaar achtereen kookt sterrenchef Erik van Loo de sterren van de hemel. Traditiegetrouw doet hij dit niet alleen, maar samen me...

18 oktober 2017 Events Chefs
Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – Staat in de periode van 13 tot en met 23 november in het teken van Auguste Escoffier. De Michelin sterrenchefs van 4 gerenommeerde Bilderberg restaurants brengen een ode aan Auguste Escoffier (1846-1935). Deze Franse chefkok legde de &lsqu...

4 oktober 2017 Events
Recordaantal deelnemers HEERLIJK10Daagse

‘Een tartaar van gemarineerde zeebaars met een crème van Parmezaan en vers geschaafde truffel’ of ‘Gekonfijte buikspek met sesam, in zijn geheel gerookt aan tafel’. Dat klinkt als een traktatie waarvan het water je in de mond loopt. Maar ook de vegetariërs onder o...

26 september 2017 Personalia Culinair
Restaurant Parkheuvel heeft nieuwe sommelier

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Het Park in Rotterdam heeft vanaf heden een nieuwe restaurantmanager en sommelier. Hagenaar Jean Luc Etienne (44) werkt al 25 jaar in de horeca. Samen met chef-kok Erik van Loo vormt hij een nieuw team bij Parkheuvel. Na een half jaar b...

30 augustus 2017 Food Rotterdam
Culinaire hulpactie voor RotterZwam

Topchefs Gert-Jan Cieremans van restaurant Cottontree Mer en Eduard Roesdi van Indonesia Satu koken op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met oesterzwammen. De kookdemonstraties zijn een steun in de rug voor de Rotterdamse stadsboer RotterZwam die in mei 2017 flinke roetschade opliep door de brand in...

2 augustus 2017 Vis Culinair
Rotterdams genieten: fruits de mer-festijn

Lekker voor het vasthouden van het vakantiegevoel: een flinke schaal oesters, kreeft en schelpjes soldaat maken met een mooi glas witte wijn erbij. Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september dompelt Restaurant The Park - inspired by Erik van Loo - van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gas...

14 juni 2017 Culinair Rotterdam
Restaurant Parkheuvel nu ook op zondag open

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Het Park in Rotterdam opent vanaf zaterdag 1 juli het hele weekend haar deuren. Dat betekent dat er na 30 jaar niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag genoten kan worden van de hoogstaande kwaliteitsgerechten van chef-kok Eric van L...

6 juni 2017 Events Culinair
Gastronomisch ‘preuvenement’ in Restaurant The Park, Rotterdam

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – luidt op woensdag 21 juni de zomer in met een bijzonder gastronomisch ‘preuvenement’. Samen met de Michelin-sterrenchefs van drie gerenommeerde Bilderberg restaurants worden letterlijk de sterren van de hemel gekookt. In de ...

2 mei 2017 Achtergronden Restaurant
De beste restaurants 10 dagen voor een prikkie

De ?HEERLIJK10Daagse vindt plaats van 26 mei tot en met 4 juni 2017 verspreid over het hele land. Tijdens deze periode kunnen consumenten voor een sterk gereduceerd tarief uit eten gaan bij toprestaurants. Nederlandse topgastronomie voor een zachter prijsje HEERLIJK10Daagse, de succesformule ...

21 december 2016 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Hattrick voor het culinaire Koningskoppel? ...

17 oktober 2016
HEERLIJK10Daagse zonder kliekjes

De HEERLIJK10Daagse is niet meer weg te denken uit het Nederlandse culinaire landschap. De aankomende HEERLIJK10Daagse is van 4 tot en met 13 november en dit is een jubileumeditie. Voor de tiende keer kan tien dagen lang voor een zeer aantrekkelijke prijs worden geluncht en gedineerd in de allerbest...

15 september 2016 Events
Beursvloer van snel groeiende horecavakbeurs volledig uitverkocht

Van maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 thema...

2 september 2016 Vis Culinair
Topchefs bij het Schmidt Zeevis Restaurant tijdens Gastvrij Rotterdam

Bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kunnen op 19, 20 en 21 september genieten van gastronomische visgerechten bij het Schmidt Zeevis Restaurant bereid door top- en sterrenchefs. Gedurende drie dagen kunnen gasten een plaats reserveren en worden zij culinair verwend door Mario Ridder, ...

20 mei 2016
Gajes is beste bier van Nederland

Op donderdag 19 mei 2016 zijn de prijzen uitgereikt van de tweede Dutch Beer Challenge die op 23 maart jl. werd gehouden. Daarbij is bekend gemaakt dat de algehele prijs, de Mitra Award ‘Het beste bier van Nederland 2016’, is gewonnen door Gajes van Brouwerij Bruut. De brouwers Sander van Enge...

19 mei 2016
HEERLIJK10Daagse bijna van start

Morgen begint de HEERLIJK10Daagse voor de negende keer. Tot en met 29 mei lunchen deelnemers voor 22,50 euro en dineren zij voor 27,50 euro prinsHEERLIJK in de beste restaurants op Hollands grondgebied. Voor tien euro extra eet men zelfs op sterrenniveau en voor twintig euro extra op tweesterrenni...

25 april 2016
Remon van de Kerkhof is SVH Wijnmeester

Exact een maand na zijn zeer geslaagde Meesterproef is Remon van de Kerkhof, sommelier bij Restaurant Parkheuvel in Rotterdam, op 24 april officieel geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Schitterende meesterproef Bij de inauguratie waren ook SVH Wijnmeesters Nic van Lokven en Roy Pelgrim aanwez...

21 januari 2016
Wat is het beste Nederlandse restaurant?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld...

18 december 2015
Nieuw gastronomisch klassement: La Liste

De eerste editie van La Liste is gisteren gelanceerd. Het is een onafhankelijk gastronomisch klassement van de duizend beste restaurants ter wereld. De gelauwerden werden in Parijs bekendgemaakt door initiatiefnemer Philippe Faure, president van Atout France, in aanwezigheid van Laurent Fabius, de...

17 december 2015
De IENS Toppers 2016

Welke restaurants zijn als beste beoordeeld door de bezoekers van IENS? Ieder jaar is het weer spannend voor menig restaurateur. We bieden je een kijkje in de opvallendste lijstjes. De Top 10 van de Top 1000 Restaurants in Nederland: 1. Boreas (9,6) 2. Bord'Eau (9,5) 3. De Librije (9,4) 4. ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

5 oktober 2015

Remco Wols van restaurant Jansen & Jansen in Schijndel won vanmiddag in de Amsterdamse Kookfabriek de wedstrijd 'Lekkerste Saté van Nederland'. Als prijs ontving hij 4000 euro om zijn restaurant te promoten en kreeg hij ook een Big Green Egg Large. De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Erik...

23 september 2015
Restaurantweek voor toprestaurants

Restaurantweken genereren in Nederland meer dan 1 miljoen reserveringen per jaar. Tot op heden bleef de toegevoegde waarde hiervan voor de topgastronomie echter beperkt. Dit is de aanleiding voor de drie toonaangevende restaurantverenigingen om op dit vlak de handen ineen te slaan. Vanaf nu hebben...

26 augustus 2015
Erik van Loo en Calvé dagen jou uit!

Calvé en sterrenchef Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel) dagen samen honderden chefs uit om hun satégerecht nationaal op de kaart te zetten en mee te strijden om hun gerecht een jaar lang 'Lekkerste Saté van Nederland' te mogen noemen. Alle chefs in Nederland kunnen zich inschrijven via www.le...

19 mei 2015
Chef Erik van Loo geeft kookdemo in Markthal

In de Rotterdamse Markthal geeft sterrenchef Erik van Loo op vrijdag 29 mei van 18:00 uur tot 20:00 uur een kookdemonstratie. Voorafgaand doet de chef en eigenaar van tweesterrenrestaurant Parkheuvel vandaag om 15:00 uur in diezelfde Markthal zijn inkopen. Foto: Restaurant Parkheuvel Kookdemo...

19 mei 2015
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het bes...

4 mei 2015
Erik van Loo maakt broodje Bijenkorf

De restaurants van de Bijenkorf serveren elk kwartaal een nieuwe Sterren Sandwich, een broodje waaraan bekende chefkoks hun signatuur verlenen en een speciaal receptuur voor ontwikkelen. Smokey Dutch Na Peter Gast van restaurant 't Schulten Hues, is het deze keer de beurt aan Erik van Loo, va...

4 mei 2015
Sommelier Ruben Kwakman naar le VIN 'x

Per 5 mei komt Ruben Kwakman, uitgeroepen tot Nederlands kampioen sommelier 2014/2015, het team van le VIN ‘x in 's-Hertogenbosch versterken. Kwakman is afkomstig van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Samen met patronne en sommelie?re Marieke Vennix-Kool gaat hij le VIN 'x verder op...

24 april 2015
Restaurant The Park opent binnentuin

De gerechten van restaurant The Park – Inspired by Erik van Loo kunnen deze lente ook in de buitenlucht gegeten worden. Het restaurant van het Bilderberg Parkhotel opent namelijk de openslaande deuren naar de binnentuin, met daarin een speciale buitenkeuken. Op de nieuwe veranda worden niet allee...

7 april 2015
Sommelier Ruben Kwakman's wijngeheimen

‘Beste sommelier van Nederland’ Ruben Kwakman werkt als hoofdsommelier bij tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Wij spreken hem over de trends voor 2015, het inkopen van wijn en de do’s en don’ts van de omgang met de godendrank in je zaak. Volgens Kwakman is de omgang met wijn i...

23 maart 2015
Soenil Bahadoer SVH Meesterkok

Op 20 maart is Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof in Nuenen, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Eigen signatuur De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restau...

19 februari 2015
High-end uitzendbureau voor chefs

Zojuist werd bekend dat er een speciaal uitzendbureau voor topchefs is opgericht. Blijkbaar is het in veel gevallen moeilijk om de juiste kandidaat te vinden. Het uitzendbureau heet C ' E S T, wat Culinary Exchange Service Team betekent. Waarom er van die spaties tussen de letters staan, weten we ...

12 februari 2015
Sterrenchefs maken Sterren Sandwich

De restaurants van de Bijenkorf introduceren aanstaande zaterdag een ‘Sterren sandwich’ in de restaurantformules. In de Kitchen in Amsterdam en Eindhoven en de restaurants in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amstelveen en Maastricht is het speciale broodje verkrijgbaar. Broodje van sterrenkoks...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

22 september 2014
Beste sommelier van Nederland

Op maandag 22 september organiseerde het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) in samenwerking met Wijnkooperij De Lange en Restaurant Valuas haar 2-jaarlijkse sommelierwedstrijd, de Trophée Henriot, om de titel ‘Beste sommelier van Nederland’. Valuas Dit keer was het NGS te gast bij Marc...

25 augustus 2014
Joop Braakhekke en culinaire geheimen

Kasteel de Haar Utrecht presenteert van 9 september tot en met 30 november 2014 de tentoonstelling ‘Culinaire geheimen van De Haar’. Chef Joop Braakhekke verricht de feestelijke opening op 9 september in aanwezigheid van chef-kok Pierre Amory en enkele sous chefs uit zijn keukenteam. Pierre Am...

21 juli 2014
Kijkje in de keuken van kasteel

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Ruim een eeuw bestaat de traditie dat Kasteel de Haar één maand per jaar, in september, wordt bewoond door de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar. He...

14 juli 2014
Parkheuvel krijgt restyling

Deze zomer sluit restaurant Parkheuvel haar deuren voor een aantal weken. De Salon krijgt dan een restyle en een geheel andere uitstraling. Chef-kok Erik van Loo werkt aan een nieuw concept. Dit doe hij samen met Jeroen Smeele van bureau Smeele De Blieck. Augustus weer open Medio augustus hoop...

20 mei 2014
Sterrenzaken bij HEERLIJK10Daagse

Wie graag een vorkje mag prikken bij toprestaurants, kan dit vanaf vrijdag weer wat voordeliger doen. Aanstaande vrijdag, 23 mei start de HEERLIJK10Daagse, die loopt tot en met 1 juni. Tien dagen lang kun men weer aanschuiven bij culinaire toppers en kennismaken met hun signatuurgerechten voor een...

3 maart 2014
Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs

De Rotterdamse topchefs Mario Ridder (De Zwethheul), Erik van Loo (Parkheuvel), Fred Mustert (Restaurant Fred) en François Geurds (FG Restaurant) bundelen hun krachten. Alle restaurants van de chefs zijn in de uitgave van de Michelingids Nederland 2014 onderscheiden met twee sterren. Dit gegeven ...

12 februari 2014
Restaurant hotel Bruin krijgt naam

Het Badhotel Bruin op Vlieland gaat na negen jaar het restaurant een eigen naam geven. Bravoure heet het restaurant. Vorig jaar sloeg het hotel de handen ineen met chef-kok Erik Tas, voormalig souschef bij Parkheuvel. Na een goed jaar krijgt het restaurant op 9 februari een eigen naam. Doel v...

29 oktober 2013
Alle awards GaultMillau 2014 bekend

Richard van Oostenbrugge van restaurant Bord’Eau is tijdens de GaultMillau 2014 Awards verkozen tot Chef van het jaar. De award voor Belofte van het Jaar is uitgereikt aan Joris Bijdendijk van restaurant Bridges, eveneens gelegen in Amsterdam. De prijsuitreiking vond plaats in de Amsterdam RAI....

19 juni 2013 Interview Longread
Nico Boreas: “Als het beter kan, laat het maar zien dan”

Nog geen jaar afgestudeerd aan de Cas Spijkers Academie en al werkzaam in een tweesterrenrestaurant. Niet alle collega’s kunnen hier over meepraten, maar de 25-jarige Roy de Gier kreeg het voor elkaar. In restaurant Boreas in het Noord-Brabantse Heeze kookt hij onder de vleugels van chef-kok e...

31 mei 2013
Parkheuvel en Pincoffs voor Rotterdam

Restaurant Parkheuvel en Suitehotel Pincoffs hebben de handen ineen geslagen en willen samen meer mensen verleiden tot een bezoek aan Rotterdam. Dat kan nu met de ‘Parkheuvel & Pincoffs Experience’ die bestaat uit all in vijfgangendiner, een overnachting met ontbijt, en vervoer van het hotel n...

28 mei 2013
Twee SVH Meesterkoks in één restaurant

Niels van den Berg van restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Niels heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar deze hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Met het behalen van de Meestertitel komt het aantal SVH Meesterkoks in De Gieser W...

7 mei 2013
Restaurants delen gratis gerechtjes uit

De afgelopen dagen hebben diverse chef-koks gratis gerechten uitgedeeld in verschillende Nederlandse steden. Op prominente plaatsen werden voorbijgangers getrakteerd op gerechtjes van de aanwezige chefs. Zo stonden er pop-up tafels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem. Aandac...

24 april 2013
De Kookfabriek geopend met primeur

Na Amsterdam en Den Haag is nu ook in Rotterdam De Kookfabriek geopend. Met culinaire ondersteuning van Rotterdamse topchefs werd tijdens de opening ook een primeur voor culinaire events gepresenteerd: een kookeiland met afzuiging op wielen dat door het culinaire bedrijf in samenwerking met ATAG w...

23 april 2013
Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel

Het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam verwelkomt Edward de Ridder als nieuwe chef de cuisine. Samen met souschef Jeffrey Maagdelijn is De Ridder verantwoordelijk voor de Frans-Mediterrane gerechten in ‘Restaurant 70’. Herkenbaarheid De Ridder over deze nieuwe stap in zijn carrière: “H...

18 april 2013
Erik van Loo: "Investeer in je loopbaan"

Om zes uur 's ochtends van Groningen naar Rotterdam. Dat is vroeg. Zeker na een druk avondservice. Maar wat als daar een hele dag Parkheuvel tegenover staat? Allan Horst en chef Chris van den Houdt hebben het mee mogen maken. Allan werd uit duizend inzendingen tot winnaar gekozen tijdens een wedst...

28 maart 2013
Jeroen Robberegt weg bij Karel V

Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt per 1 juni de executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Robberegts opvolger bij het met een Michelinster bekroonde restaurant is nog niet bekend. Kans nemen Robberegt stond voor een moeilijk besluit: “Het is mijn insc...

20 maart 2013
Erik van Loo ontvangt Zilveren Ui

In Rotterdam is de Zilveren Ui Trofee uitgereikt aan Erik van Loo, patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel. Hij ontving de onderscheiding van Oos Kesbeke, directeur van Kesbeke Fijne Tafelzuren. Van Loo is de vijfde chef die deze onderscheiding ontvangt. Voorgangers Paul Fagel (2008), Margo Reut...

5 maart 2013
Erik van Loo wint Zilveren Ui 2012

Erik van Loo van restaurant Parkheuvel heeft de Zilveren Ui 2012 gekregen. Hiermee wordt de SVH Meesterkok geprezen voor zijn culinaire invulling in de gastronomie en aan Amsterdams tafelzuur in het bijzonder. Winnaars Van Loo is de vijfde chef die de trofee in ontvangst mag nemen. Eerdere winna...

20 februari 2013
Meestertitel voor sommelier Parkheuvel

Jaco van Hensbergen is benoemd als SVH Wijnmeester. De dertigjarige sommelier van restaurant Parkheuvel in Rotterdam is een van de jongste professionals die deze titel heeft behaald. Voor de uitreiking van de Meestertitel was Christiaan Pol Roger, van het Franse champagnehuis, speciaal naar Nederla...

7 februari 2013
Erik Tas vaart naar Vlieland

Chef-kok Erik Tas gaat leiding geven aan de keukenbrigade van Badhotel Bruin op Vlieland. Tas was souschef bij restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Zijn komst moet de omweg naar Bruin de moeite waard maken. Geen ingewikkelde gerechten "Kleinschalig en persoonlijk, dat is de kracht van Badhotel Br...

21 december 2012
Publieksprijs voor Vrienden van Jacob

Restaurant de Vrienden van Jacob* heeft de Heerlijk10Daagse publieksprijs gewonnen. Gasten beoordeelden het restaurant met het cijfer 9,5. Service en ambiance Gasten mochten de restaurants beoordelen op eten, sfeer, gastvrijheid, kwaliteit en prijs. De gasten prezen de voortreffelijke en geva...

10 december 2012
Franse topchefs op Horecava 2013

Franse en Nederlandse Meesterkoks zetten zich samen met SVH in om de vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca te vergroten. Op de Horecava zullen diverse Franse topchefs masterclasses geven. Aanmelden "Iedereen kan zich opgeven" Ambacht loont De Franse en Nederlandse Meesterkoks zijn de aan...

19 juli 2012
Nieuw kookboek Erik van Loo: Soepen

Na een boek over sauzen verschijnt er in september een nieuw kookboek van Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel. De nieuwe uitgave gaat over soepen en heet dan ook heel toepasselijk 'Soepen'. Soepstelsel Soep maak je volgens de tweesterrenchef niet uit de losse pols, maar volgens een kundig doo...

11 juli 2012
Chefswissel bij Villa de Duinen

SVH Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel wordt de nieuwe chef-kok van hotel-restaurant Villa de Duinen in Noordwijk. Hij volgt Jean-Jacques Menanteau op die er bijna twee jaar de scepter zwaaide. Onder de indruk Eigenaar Ab van der Wiel over de komst van Van Dreumel: “Ik heb de afgelopen ja...

1 juni 2012
Nieuwe sommelier voor Bridges

Restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam heeft een nieuwe sommelier. Jasper van den Hoogen neemt het stokje over van sommelier Hans Tuin. Wijnkelder Tuin ruilt Nederland in voor Zwitserland. De wijnkelder van het restaurant heeft al indruk gemaakt op Van den Hoogen: "De w...

18 april 2012
Jan Willem van der Hek beste sommelier

De wedstrijd om de titel Beste sommelier van Nederland is dit jaar gewonnen door Jan Willem van der Hek werkzaam bij "De Hoefslag":http://www.hoefslag.nl/nl/ in Bosch en Duin. Het evenement vond plaats op zondag 15 april in restaurant Cordial te Oss. Officieel werd er gestreden om de Trophée Henr...

7 maart 2012
Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vakjury te overtuigen. Verbinding kookkunst en gastheerschap Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en we...

12 december 2011
SVH geeft workshops 'No Waste'

Altijd al een masterclass willen volgen onder leiding van een SVH Meesterkok? Het is mogelijk op de Horecava. Tijdens de horecavakbeurs van 9 tot en met 12 januari in de RAI in Amsterdam organiseert SVH dagelijks één of meerdere masterclasses, waarbij het centrale thema ‘No Waste’ is. Mees...

1 november 2011
Reservering Dining With The Stars van start

Vanaf 2 november om 10 uur kan er gereserveerd worden voor 'Dining with the Stars'. Tijdens deze projectweek kan bij de culinaire crème de la crème van Nederland tegen een gereduceerde prijs genoten worden van een lunch of diner. De actie loopt van 28 november tot en met 4 december, Lunchen ...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva...

23 augustus 2011
Nieuw boek Erik van Loo over sauzen

Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam lanceert deze maand een nieuw boek. Sauzen is te titel van de 224 pagina's tellende culinaire uitgave die focust op sauzen. Al zijn signature gerechten ontwikkeld Van Loo met een saus als vertrekpunt. Bruggen slaan Saus slaat een brug tussen het hoofdingr...

30 juni 2011
Van Loo opent ziekenhuisrestaurant

Het nieuwe restaurant Assisi Plaza in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam is op 30 juni feestelijk geopend door onder andere Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel. In het restaurantconcept kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers allen in één ruimte eten, drinken, internetten en ontspann...

7 april 2011
Parkheuvel-film 'Smaak van de Ziel' in bios

De Smaak van de Ziel, een filmdocumentaire over het sterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam, draait sinds 7 april in een vijftal bioscopen. In de film worden de huidige chef-kok van het restaurant, Erik van Loo, en diens voorganger, Cees Helder, gevolgd in hun bezigheden. In de periode van de opna...

15 maart 2011
Helder gastkok bij The College Hotel

Op dinsdag 5 april zwaait niemand minder dan Cees Helder, voormalig patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel, voor één avond de scepter over de keuken van The College Hotel in Amsterdam. Nederlands eerste driesterrenchef maakt samen met jonge talenten van de Cas Spijkers Academie heuse sterrenge...

2 maart 2011
Francois Geurds 129e SVH Meesterkok

Patron-cuisinier François Geurds (35) van Restaurant Ivy in Rotterdam is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Tijdens de ceremonie reikten Bob Schut, directeur SVH, en SVH Meesterkok Gerrit Greveling, het diploma en de bijbehorende versierselen uit. Geurds werd geroemd als lichtend voorbeeld voor de ...

14 februari 2011
Benelux Restaurant Week aanstaande

Van 14 tot en met 20 maart 2011 organiseert DiningCity.com eenmalig de speciale Benelux Restaurant Week. Met 1.750 deelnemende restaurants is deze 'XL-editie' naar eigen zeggen het grootste horeca-evenement ter wereld. Tijdens deze week gaan naar verwachting zo’n 300.000 bezoekers uit eten in Nede...

19 januari 2011
Van Coevorden chef Conservatorium Hotel

Deze week werd bekend dat de internationaal georiënteerde chef-kok Schilo van Coevorden per 1 april naar Amsterdam komt. Van Coevorden (42) wordt als executive chef van het nog te openen Conservatorium Hotel verantwoordelijk voor de gehele Food & Beverage operatie. Ruime expertise Madelon Boom...

10 januari 2011
De Jager voorzitter Sector Restaurants

Maandag 10 januari heeft Koninklijke Horeca Nederland het bestuur van de Sector Restaurants tijdens een reguliere Algemene Ledenvergadering op de Horecava vervangen. Gijsbert Bianchi is opgevolgd door Hajé de Jager. De Jager is geen onbekende als het om het bestuur van de branchevereniging gaat. Af...

21 juli 2010
Zomers tafelen tijdens 8e Restaurant Week

Van 23 tot en met 29 augustus komt DiningCity.com met een buitenkansje om nieuwe restaurants uit te proberen tijdens de achtste editie van de Restau-rantWeek. Zo’n 1.250 topres-taurants in Nederland bieden de mogelijkheid om tegen gereduceerde prijzen uit eten te gaan. Gedurende deze zomereditie v...

19 februari 2010

Marcel de Leeuw (32), chef de cuisine van restaurant De Kersentuin, is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. De inauguratie vond plaats in restaurant De Kersentuin (Bilderberg Garden Hotel) in Amsterdam, waar SVH directeur Bob Schut en SVH Meesterkok Otto Nijenhuis het diploma en de bijbehorende medail...

7 december 2009
Nieuwe culinaire hotspot: Wereldmuseum Rotterdam

Met de heropening van het gerestaureerde Wereldmuseum op 10 december krijgt de Maasstad er een culinaire hotspot bij. Het klassicistische gebouw, daterend uit 1851, begon ooit als clubgebouw van de Koninklijke Yachtclub, waar de elite feesten en partijen hield. Die Yachtclub-sfeer heeft de Café-Wij...

27 augustus 2009
Mario Ridder eert Cees Helder

Op vrijdag 28 augustus ontvangt SVH Meesterkok Cees Helder een officiële Horeca-Heldenspeld uit handen van SVH Meesterkok Mario Ridder. Volgens Ridder stond Cees Helder aan de basis van een stijl die hij nu binnen Restaurant De Zwethheul doorvoert en verder ontwikkeld. De twee grootheden hebben neg...

6 augustus 2009
Sterren en nieuwe smaken in line-up Heerlijk Rotterdam

Het beproefde concept Heerlijk Rotterdam maakte deze week haar definitieve ‘line-up’ bekend. Een ware sterrenparade voor zachte prijzen en dat maar liefst vier dagen lang in het laatste weekend van augustus. De culinaire elite van regio Rotterdam; Parkheuvel, Kasteel van Rhoon, Rosso, Boudoir, D...

30 juni 2009

Zondag is Willem-Pieter van Dreumel, chef van Restaurant Parkheuvel te Rotterdam, als SVH Meesterkok geïnaugureerd. Willem-Pieter van Dreumel legde de meesterproef op 29 januari 2009 succesvol af en werd daarmee de 124e SVH Meesterkok van ons land. De inauguratie vond plaats in Restaurant Parkheuve...

31 december 1899 Chefs

Amsterdam begint het culinaire jaar 2018 meteen goed met een uniek pop up restaurant: The Chefsclub met tal van (sterren) chefs, die vijf dagen lang de sterren van de hemel koken. Liefhebbers moeten er echter heel snel bij zijn want dit unieke culinaire evenement is van 7 januari tot en met 11 janua...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: