SVH Meestertour brengt bezoek aan sterrenrestaurants in Rotterdam en Voorburg

Auteur: Redactie
Onderwijs Events Gastronomie 2 september 2025
SVH Meestertour brengt bezoek aan sterrenrestaurants in Rotterdam en Voorburg

Op maandag 15 september 2025 vindt de zesde editie van de SVH Meestertour plaats, voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens deze exclusieve tour bezoeken deelnemers drie bijzondere bedrijven van SVH Meesters, samen goed voor vijf Michelinsterren.

SVH biedt met dit initiatief horecaprofessionals en studenten die een horecaopleiding volgen de unieke kans een kijkje te nemen achter de schermen bij dé top van de Nederlandse gastronomie. De tour wordt georganiseerd in samenwerking met SVH-erkende opleiders.

Dat SVH Meesters hun bedrijf openstellen voor leergierige horecaprofessionals, past bij de SVH Meestertitel: het is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Het past enerzijds omdat zij met gedrevenheid het vak overdragen. Anderzijds kunnen zij als geen ander de mooie en positieve kanten van de topgastronomie laten zien. Juist omdat fine dining op dit moment uitdagingen kent die vervelende hoofdbrekens voor ondernemers met zich meebrengen, vindt SVH het belangrijk om positieve aandacht te geven aan de topgastronomie in Nederland.

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "Al 6 jaar op rij organiseren we nu de SVH Meestertour. Tijdens eerdere edities bezochten we onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Margo Reuten en Petro Kools, Jonnie Boer en Thérèse Boer, Caroline Kooij, Hidde de Brabander, Jef Schuur en Nadine Mögling, Jarno Eggen en Cindy Borger en Marc van Gulick. Het is geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme SVH Meesters een bijdrage willen leveren. Zo geven we zowel geslaagde horecaprofessionals met een SVH-erkende opleiding als mbo-studenten en -docenten de kans om zich te verdiepen in het hoogste niveau van de horeca. Wanneer je ziet met wat voor liefde, positiviteit en bevlogenheid SVH Meesters over hun vak en bedrijf praten, weet je dat het enorm waardevol is wanneer zij dit overdragen op anderen in ons mooie vak en in het bijzonder de nieuwe generatie."

Op 15 september maakt de SVH Meestertour een culinaire ronde door Zuid-Holland. Drie generaties SVH Meesters ontvangen de gasten op bijzondere locaties:

Joey de Kruijf - Central Park*, Voorburg

Wat De Kruijf in het buitenland heeft geleerd brengt hij dagelijks in Voorburg tot leven, waarbij hij altijd streeft naar gastheerschap van het hoogste niveau. Joey wordt geroemd om de fenomenale wijnkaart met 2.750 wijnen. Recentelijk is de wijnkaart beoordeeld door Gault&Millau 2023 als ‘wijnkaart van het jaar’ terwijl in 2024 de internationale organisatie Wine Spectator een award heeft toegekend: Best of Award of Excellence 2024.

Erik van Loo - Restaurant Parkheuvel**, Rotterdam 

In 2025 door Gault&Millau uitgeroepen tot ambachtsman van het jaar. Van Loo staat bekend om zijn doorzettingsvermogen, oog voor detail en het actief overdragen van vakkennis. Waar kun je het vak dan beter leren dan bij Van Loo en zijn brigade?

François Geurds - FG restaurant** en Franky’s Grill, Rotterdam

Geurds is niet alleen een briljante topchef (met zijn eigen foodlab), maar ook ondernemer. Zijn verhaal over hoe je moet inspelen op ontwikkelingen in de markt zal inspirerend zijn voor de deelnemers aan de SVH Meestertour.

Unieke kans voor de nieuwe generatie

Volgens Lennart Maas, initiatiefnemer van de Week van de Horeca is het enorm belangrijk om jongeren meer kennis te laten maken met dit hoogste segment binnen de horeca. "Als horecastudent spendeer je een groot deel van je tijd op de opleiding zelf of in je stagebedrijf. De kans krijgen om bij een sterrenzaak ontvangen te worden door SVH Meesters, is uniek en heeft enorm veel impact. Met deze SVH Meestertour willen we dan ook bijdragen aan het enthousiasmeren van jongeren voor het vervolgen van hun carrière in de horeca."

Positieve impuls voor de horeca

De Week van de Horeca vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 27 september en trapt af op Gastvrij Rotterdam. Een belangrijk doel van de Week van de Horeca en SVH Meestertour is op een zo groot mogelijke schaal laten zien hoe mooi de Nederlandse horeca is en hoe gaaf het is om in deze sector te leren, studeren, werken en carrière te maken. Met de SVH Meestertour wil SVH, in samenwerking met de organisatie van de Week van de Horeca, een positieve impuls geven aan zowel het horecaonderwijs als aan horecabedrijven zelf.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws