U heeft gezocht op : Erik van Loo

23 september 2019 Awards Culinair
Gastronomische talenten laten hun kunsten zien

Maandag 23 september zijn tijdens Gastvrij Rotterdam diverse gastronomische talenten uit Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens een speciale kick-off van Future Talents 2020. Deze jaarlijkse vakwedstrijd wordt komend jaar voor de tiende keer gehouden. Van de deelnemende teams aan de wed...

10 september 2019 Events Culinair
Gastvrij Rotterdam verrast met 'pop-up-Parkheuvel' restaurant

Dit jaar is tweesterrenchef Erik van Loo aanwezig met 'Parkheuvel Experience’ als pop-up restaurant op Gastvrij Rotterdam. In Parkheuvel Experience kunnen bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam genieten van signature gerechten en een goed glas wijn. Eerste tweesterrenchef op Ga...

29 mei 2019 Culinair Rotterdam
Erik van Loo verlaat Restaurant The Park

Na vijf succesvolle jaren komt er op 1 juni 2019 een eind aan de prettige samenwerking tussen restaurant The Park, onderdeel van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam, en sterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel. Na de opening in 2014 verwierf The Park al snel bekendheid door direct De Gou...

17 september 2018 Hotelketens Culinair
Bilderberg Parkhotel trakteert op lekkers uit de zee

Van donderdag 20 t­/m zaterdag 29 september trakteert Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gasten op het lekkerste uit de zee. Tijdens het Fruit de Mer Festival is het negen dagen lang genieten van een flinke schaal vol verse...

8 mei 2018 Events Michelin
31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in...

19 januari 2018 Events Michelin
Culinair samenspel van vier topchefs

Het ABN AMRO World Tennis Tournament staat al jarenlang bekend om de unieke hospitality- en netwerkmogelijkheden. Aan het toch al uitgebreide aanbod aan restaurants in het VIP-dorp ‘The Club’ is dit jaar wederom een Chefs Table toegevoegd. Met Fred Mustert (restaurant Fred), Erik van ...

6 november 2017 Events Culinair
Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel

Na het enorme succes van voorgaande jaren staat op zondag 12 november de lustrumeditie van The Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel () op de agenda. Voor het vijfde jaar achtereen kookt sterrenchef Erik van Loo de sterren van de hemel. Traditiegetrouw doet hij dit niet alleen, maar samen me...

18 oktober 2017 Events Chefs
Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – Staat in de periode van 13 tot en met 23 november in het teken van Auguste Escoffier. De Michelin sterrenchefs van 4 gerenommeerde Bilderberg restaurants brengen een ode aan Auguste Escoffier (1846-1935). Deze Franse chefkok legde de &lsqu...

26 september 2017 Personalia Culinair
Restaurant Parkheuvel heeft nieuwe sommelier

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Het Park in Rotterdam heeft vanaf heden een nieuwe restaurantmanager en sommelier. Hagenaar Jean Luc Etienne (44) werkt al 25 jaar in de horeca. Samen met chef-kok Erik van Loo vormt hij een nieuw team bij Parkheuvel. Na een half jaar b...

30 augustus 2017 Food Rotterdam
Culinaire hulpactie voor RotterZwam

Topchefs Gert-Jan Cieremans van restaurant Cottontree Mer en Eduard Roesdi van Indonesia Satu koken op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met oesterzwammen. De kookdemonstraties zijn een steun in de rug voor de Rotterdamse stadsboer RotterZwam die in mei 2017 flinke roetschade opliep door de brand in...

2 augustus 2017 Vis Culinair
Rotterdams genieten: fruits de mer-festijn

Lekker voor het vasthouden van het vakantiegevoel: een flinke schaal oesters, kreeft en schelpjes soldaat maken met een mooi glas witte wijn erbij. Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september dompelt Restaurant The Park - inspired by Erik van Loo - van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gas...

14 juni 2017 Culinair Rotterdam
Restaurant Parkheuvel nu ook op zondag open

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Het Park in Rotterdam opent vanaf zaterdag 1 juli het hele weekend haar deuren. Dat betekent dat er na 30 jaar niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag genoten kan worden van de hoogstaande kwaliteitsgerechten van chef-kok Eric van L...

6 juni 2017 Events Culinair
Gastronomisch ‘preuvenement’ in Restaurant The Park, Rotterdam

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – luidt op woensdag 21 juni de zomer in met een bijzonder gastronomisch ‘preuvenement’. Samen met de Michelin-sterrenchefs van drie gerenommeerde Bilderberg restaurants worden letterlijk de sterren van de hemel gekookt. In de ...

4 mei 2017 Restaurant Rotterdam
Restaurant The Park viert week van de Fantasie

De zon schijnt, de temperaturen lopen op en dat betekent dat de deuren naar het terras van The Park weer open worden gezet. Naast het begin van de zomer viert restaurant The Park ook de tentoonstelling “Gek van Surrealisme”, die te zien is in het naastgelegen museum Boijmans van Beuninge...

27 februari 2017 Awards
Talent van de Toekomst krijgt nieuwe opzet

Er is een nieuwe opzet voor Talent van de Toekomst, dat op 10 april voor de zevende keer op rij wordt georganiseerd. Volgens de organisatie is er veel internationale interesse voor het evenement, wat heeft geleid tot een nieuwe opzet van het programma. Hierin wordt nog sterker een beroep gedaan op d...

15 september 2016 Events
Beursvloer van snel groeiende horecavakbeurs volledig uitverkocht

Van maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 thema...

2 september 2016 Vis Culinair
Topchefs bij het Schmidt Zeevis Restaurant tijdens Gastvrij Rotterdam

Bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kunnen op 19, 20 en 21 september genieten van gastronomische visgerechten bij het Schmidt Zeevis Restaurant bereid door top- en sterrenchefs. Gedurende drie dagen kunnen gasten een plaats reserveren en worden zij culinair verwend door Mario Ridder, ...

25 april 2016
Remon van de Kerkhof is SVH Wijnmeester

Exact een maand na zijn zeer geslaagde Meesterproef is Remon van de Kerkhof, sommelier bij Restaurant Parkheuvel in Rotterdam, op 24 april officieel geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Schitterende meesterproef Bij de inauguratie waren ook SVH Wijnmeesters Nic van Lokven en Roy Pelgrim aanwez...

3 februari 2016
Topchefs koken bij Bilderberg

Het Bilderberg Parkhotel betrok tweesterrenchef Erik van Loo bij de keuken van The Park, bij het Bilderberg Garden Hotel stapten tweesterrenchef Stefan van Sprang en Wessel Ruijmgaart achter het fornuis. Hotel Klein Zwitserland is sinds 1971 gewaardeerd met een Michelinster en De Heeren van Harinx...

2 februari 2016
24 sterrenchefs koken voor goede doel in hotel

24 sterrenchefs waaronder Menno Post, Soenil Bahadoer, Erik van Loo en Sydney Schutte zullen 24 uur lang non-stop de sterren van de hemel koken voor dance4Life. Van zondag 13 maart 12.00 uur tot en met maandag 14 maart 12.00 is PRESSROOM Amsterdam in het INK hotel 24 uur lang hét culinaire centrum...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

15 oktober 2015
Topkoks delen hun recepten in Good Food Book

Wat kookt een topkok voor z’n gezin? En wat maken bekende foodies thuis voor vrienden? Vijftig recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders zijn verzameld in het Good Food Book. Recepten Jonnie Boer, Robert Kranenborg, Ron Blaauw, Herman den Blijker, Jacob Jan Boerma, Erik van Loo ...

5 oktober 2015

Remco Wols van restaurant Jansen & Jansen in Schijndel won vanmiddag in de Amsterdamse Kookfabriek de wedstrijd 'Lekkerste Saté van Nederland'. Als prijs ontving hij 4000 euro om zijn restaurant te promoten en kreeg hij ook een Big Green Egg Large. De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Erik...

23 september 2015
Restaurantweek voor toprestaurants

Restaurantweken genereren in Nederland meer dan 1 miljoen reserveringen per jaar. Tot op heden bleef de toegevoegde waarde hiervan voor de topgastronomie echter beperkt. Dit is de aanleiding voor de drie toonaangevende restaurantverenigingen om op dit vlak de handen ineen te slaan. Vanaf nu hebben...

26 augustus 2015
Erik van Loo en Calvé dagen jou uit!

Calvé en sterrenchef Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel) dagen samen honderden chefs uit om hun satégerecht nationaal op de kaart te zetten en mee te strijden om hun gerecht een jaar lang 'Lekkerste Saté van Nederland' te mogen noemen. Alle chefs in Nederland kunnen zich inschrijven via www.le...

4 augustus 2015
Nederlandse sterrenchefs naar Ibiza

Nederlandse sterrenchefs Ron Blaauw, Erik van Loo, Edwin Vinke en Soenil Bahadoer gaan volgende maand koken in een pop-up restaurant op Ibiza. Voor het restaurant Société Anonyme worden de chefs ingevlogen om een menu samen te stellen. Volgens de organisatie is eten op Michelin-niveau op eilande...

19 mei 2015
Chef Erik van Loo geeft kookdemo in Markthal

In de Rotterdamse Markthal geeft sterrenchef Erik van Loo op vrijdag 29 mei van 18:00 uur tot 20:00 uur een kookdemonstratie. Voorafgaand doet de chef en eigenaar van tweesterrenrestaurant Parkheuvel vandaag om 15:00 uur in diezelfde Markthal zijn inkopen. Foto: Restaurant Parkheuvel Kookdemo...

19 mei 2015
Sidney Schutte ontvangt Zilveren Ui

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit handen van Oos Kesbeke, directeur van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf in tafelzuren. De onderscheiding wordt uitgereikt aan de chefkok die eigen tafelzuur het bes...

4 mei 2015
Erik van Loo maakt broodje Bijenkorf

De restaurants van de Bijenkorf serveren elk kwartaal een nieuwe Sterren Sandwich, een broodje waaraan bekende chefkoks hun signatuur verlenen en een speciaal receptuur voor ontwikkelen. Smokey Dutch Na Peter Gast van restaurant 't Schulten Hues, is het deze keer de beurt aan Erik van Loo, va...

24 april 2015
Restaurant The Park opent binnentuin

De gerechten van restaurant The Park – Inspired by Erik van Loo kunnen deze lente ook in de buitenlucht gegeten worden. Het restaurant van het Bilderberg Parkhotel opent namelijk de openslaande deuren naar de binnentuin, met daarin een speciale buitenkeuken. Op de nieuwe veranda worden niet allee...

19 februari 2015
High-end uitzendbureau voor chefs

Zojuist werd bekend dat er een speciaal uitzendbureau voor topchefs is opgericht. Blijkbaar is het in veel gevallen moeilijk om de juiste kandidaat te vinden. Het uitzendbureau heet C ' E S T, wat Culinary Exchange Service Team betekent. Waarom er van die spaties tussen de letters staan, weten we ...

12 februari 2015
Sterrenchefs maken Sterren Sandwich

De restaurants van de Bijenkorf introduceren aanstaande zaterdag een ‘Sterren sandwich’ in de restaurantformules. In de Kitchen in Amsterdam en Eindhoven en de restaurants in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amstelveen en Maastricht is het speciale broodje verkrijgbaar. Broodje van sterrenkoks...

25 augustus 2014
Joop Braakhekke en culinaire geheimen

Kasteel de Haar Utrecht presenteert van 9 september tot en met 30 november 2014 de tentoonstelling ‘Culinaire geheimen van De Haar’. Chef Joop Braakhekke verricht de feestelijke opening op 9 september in aanwezigheid van chef-kok Pierre Amory en enkele sous chefs uit zijn keukenteam. Pierre Am...

21 juli 2014
Kijkje in de keuken van kasteel

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Ruim een eeuw bestaat de traditie dat Kasteel de Haar één maand per jaar, in september, wordt bewoond door de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar. He...

14 juli 2014
Parkheuvel krijgt restyling

Deze zomer sluit restaurant Parkheuvel haar deuren voor een aantal weken. De Salon krijgt dan een restyle en een geheel andere uitstraling. Chef-kok Erik van Loo werkt aan een nieuw concept. Dit doe hij samen met Jeroen Smeele van bureau Smeele De Blieck. Augustus weer open Medio augustus hoop...

3 maart 2014
Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs

De Rotterdamse topchefs Mario Ridder (De Zwethheul), Erik van Loo (Parkheuvel), Fred Mustert (Restaurant Fred) en François Geurds (FG Restaurant) bundelen hun krachten. Alle restaurants van de chefs zijn in de uitgave van de Michelingids Nederland 2014 onderscheiden met twee sterren. Dit gegeven ...

8 oktober 2013
Gratis najaarsrecepten downloaden!

Heerlijke najaarsrecepten van topchefs Erik van Loo en Onno Kokmeijer. Helemaal gratis als download op derestaurantkrant.nl. Via deze link kom je op de downloadpagina. Knorr Samen met Unilever ontwikkelden deze twee topchefs dit inspirerende boek. Met Knorr als basis maken deze chefs binnen 'no t...

27 september 2013
Lovende reacties voor Gastvrij R'dam

De reacties op de eerste editie van Gastvrij Rotterdam van zowel exposanten als bezoekers, waren lovend. Vooral de uitstraling, sfeer en kwaliteit van het publiek werden door exposanten genoemd als sterke punten van het nieuwe evenement. In totaal brachten 7.135 horecaprofessionals uit heel Neder...

31 mei 2013
Parkheuvel en Pincoffs voor Rotterdam

Restaurant Parkheuvel en Suitehotel Pincoffs hebben de handen ineen geslagen en willen samen meer mensen verleiden tot een bezoek aan Rotterdam. Dat kan nu met de ‘Parkheuvel & Pincoffs Experience’ die bestaat uit all in vijfgangendiner, een overnachting met ontbijt, en vervoer van het hotel n...

28 mei 2013
Twee SVH Meesterkoks in één restaurant

Niels van den Berg van restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Niels heeft de afgelopen jaren toegewerkt naar deze hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Met het behalen van de Meestertitel komt het aantal SVH Meesterkoks in De Gieser W...

7 mei 2013
Restaurants delen gratis gerechtjes uit

De afgelopen dagen hebben diverse chef-koks gratis gerechten uitgedeeld in verschillende Nederlandse steden. Op prominente plaatsen werden voorbijgangers getrakteerd op gerechtjes van de aanwezige chefs. Zo stonden er pop-up tafels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Haarlem. Aandac...

18 april 2013
Erik van Loo: "Investeer in je loopbaan"

Om zes uur 's ochtends van Groningen naar Rotterdam. Dat is vroeg. Zeker na een druk avondservice. Maar wat als daar een hele dag Parkheuvel tegenover staat? Allan Horst en chef Chris van den Houdt hebben het mee mogen maken. Allan werd uit duizend inzendingen tot winnaar gekozen tijdens een wedst...

20 maart 2013
Erik van Loo ontvangt Zilveren Ui

In Rotterdam is de Zilveren Ui Trofee uitgereikt aan Erik van Loo, patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel. Hij ontving de onderscheiding van Oos Kesbeke, directeur van Kesbeke Fijne Tafelzuren. Van Loo is de vijfde chef die deze onderscheiding ontvangt. Voorgangers Paul Fagel (2008), Margo Reut...

5 maart 2013
Erik van Loo wint Zilveren Ui 2012

Erik van Loo van restaurant Parkheuvel heeft de Zilveren Ui 2012 gekregen. Hiermee wordt de SVH Meesterkok geprezen voor zijn culinaire invulling in de gastronomie en aan Amsterdams tafelzuur in het bijzonder. Winnaars Van Loo is de vijfde chef die de trofee in ontvangst mag nemen. Eerdere winna...

10 december 2012
Franse topchefs op Horecava 2013

Franse en Nederlandse Meesterkoks zetten zich samen met SVH in om de vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca te vergroten. Op de Horecava zullen diverse Franse topchefs masterclasses geven. Aanmelden "Iedereen kan zich opgeven" Ambacht loont De Franse en Nederlandse Meesterkoks zijn de aan...

26 november 2012
Presentatie Michelingids in beeld

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook tijdens de bekendmaking van de Michelingids Nederland 2013. Teleurstelling en blijdschap volgden elkaar in hoog tempo op. Een onderonsje tussen Soenil Bahadoer van De Lindehof en Sonja Boreas van Boreas in Heeze Edwin Vinke en Erik van Loo wach...

19 juli 2012
Nieuw kookboek Erik van Loo: Soepen

Na een boek over sauzen verschijnt er in september een nieuw kookboek van Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel. De nieuwe uitgave gaat over soepen en heet dan ook heel toepasselijk 'Soepen'. Soepstelsel Soep maak je volgens de tweesterrenchef niet uit de losse pols, maar volgens een kundig doo...

14 juni 2012
Sterrendemo Wagyu bij Taste of Okura

Deze week leidde Akira Oshima een kookworkshop voor collega-chefs met Wagyu-vlees. Onder de aanwezigen waren onder meer Jonnie Boer, Erik van Loo en Jannis Brevet. Japanse technieken Oshima presenteerde in Okura’s kookstudio ‘Taste of Okura’ verschillende bereidingstechnieken met het luxe...

7 maart 2012
Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vakjury te overtuigen. Verbinding kookkunst en gastheerschap Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en we...

12 december 2011
SVH geeft workshops 'No Waste'

Altijd al een masterclass willen volgen onder leiding van een SVH Meesterkok? Het is mogelijk op de Horecava. Tijdens de horecavakbeurs van 9 tot en met 12 januari in de RAI in Amsterdam organiseert SVH dagelijks één of meerdere masterclasses, waarbij het centrale thema ‘No Waste’ is. Mees...

23 augustus 2011
Nieuw boek Erik van Loo over sauzen

Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam lanceert deze maand een nieuw boek. Sauzen is te titel van de 224 pagina's tellende culinaire uitgave die focust op sauzen. Al zijn signature gerechten ontwikkeld Van Loo met een saus als vertrekpunt. Bruggen slaan Saus slaat een brug tussen het hoofdingr...

30 juni 2011
Van Loo opent ziekenhuisrestaurant

Het nieuwe restaurant Assisi Plaza in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam is op 30 juni feestelijk geopend door onder andere Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel. In het restaurantconcept kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers allen in één ruimte eten, drinken, internetten en ontspann...

7 april 2011
Parkheuvel-film 'Smaak van de Ziel' in bios

De Smaak van de Ziel, een filmdocumentaire over het sterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam, draait sinds 7 april in een vijftal bioscopen. In de film worden de huidige chef-kok van het restaurant, Erik van Loo, en diens voorganger, Cees Helder, gevolgd in hun bezigheden. In de periode van de opna...

18 oktober 2010
Hotelstudenten winnen amusewedstrijd

Tijdens de Nationale Amuse Wedstrijd in Noordwijk maakten drie studenten (18 jaar) van de Hotelschool Venlo van Gilde Opleidingen onlangs het mooiste en lekkerste kleine gerechtje in combinatie met een passende wijn. Dat Limburg een Bourgondische provincie is werd wederom bewezen. De winnaars kwamen...

19 februari 2010

Marcel de Leeuw (32), chef de cuisine van restaurant De Kersentuin, is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. De inauguratie vond plaats in restaurant De Kersentuin (Bilderberg Garden Hotel) in Amsterdam, waar SVH directeur Bob Schut en SVH Meesterkok Otto Nijenhuis het diploma en de bijbehorende medail...

6 augustus 2009
Sterren en nieuwe smaken in line-up Heerlijk Rotterdam

Het beproefde concept Heerlijk Rotterdam maakte deze week haar definitieve ‘line-up’ bekend. Een ware sterrenparade voor zachte prijzen en dat maar liefst vier dagen lang in het laatste weekend van augustus. De culinaire elite van regio Rotterdam; Parkheuvel, Kasteel van Rhoon, Rosso, Boudoir, D...

20 april 2009
Robberegt ontvangt Meesterkok-titel

Maandag 20 april werd Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V te Utrecht geïnaugureerd als SVH Meesterkok. De chef de cuisine van het hotel werd afgelopen december een hele dag lang op zijn kunnen getest door SVH Meesterkoks Erik van Loo en André van Doorn en secretaris van SVH Jeroen van Almenke...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: