Rotterdams genieten: fruits de mer-festijn

2 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Lekker voor het vasthouden van het vakantiegevoel: een flinke schaal oesters, kreeft en schelpjes soldaat maken met een mooi glas witte wijn erbij. Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september dompelt Restaurant The Park - inspired by Erik van Loo - van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gasten in heerlijke vakantiesferen onder. Ruim een week lang kan er genoten worden van een heerlijk zomers Fruits de Mer festijn. A la carte kiest de gast zelf zijn of haar favorieten uit de zee.


Stel je voor... Je zit op een terras aan de Cotes d’Azur. Voor je op de tafel staat een piramide van schelp- en schaaldieren, een plateau de fruits de mer. Het beste uit de oceaan op ijs, het water loopt je direct in de mond. Je neemt een slokje van een fris wit wijntje en duikt op de berg venusschelpen, langoustines, krab, kreeft, oesters, mosselen, kokkeltjes en andere heerlijke lekkernijen uit de zee.

Het vlees pulk je uit de scharen en de schelpjes slobber je naar binnen terwijl de olie van je vingers drupt. Beleef dit ultieme vakantiegevoel tijdens de Fruits de Mer week in The Park waar nog even lekker kan worden nagenoten van de zomer met dit overheerlijke koningsmaal.


Mediterrane sfeer


Tijdens deze week is het restaurant ondergedompeld in Mediterrane sferen. Waan je in Frans restaurant waar de geur van de zee je tegemoet treedt bij binnenkomst. Enorme hoeveelheden schelp- en schaaldieren liggen uitgeserveerd op bakken ijs. Waar de chefs de oesters ter plekke kraken en zeedieren voor je op een bord scheppen. Op tafel staat een fles overheerlijke frisse witte wijn klaar waar de druppels door de warme langs het glas sijpelen.

De fruits de mer kan a la carte worden besteld of ter plaatse vanaf de bergen ijs op het bord worden geschept. Kies zelf je favoriete plek. Bij mooi weer staan de balkondeuren naar de prachtige binnentuin wagenwijd open en kan er in de stadstuin worden gegeten. Of strijk neer in het restaurant dat speciaal voor deze week is uitgedost met onder meer oestermanden, visnetten en schelpen. Kortom: vakantiesfeer tot en met!
 

Befaamd restaurant
 

Restaurant The Park is het inmiddels befaamde restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park, Inspired by Erik van Loo, serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding van het restaurant is in handen van chef-kok Richard de Vries. Richard werkte als souschef enkele jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel.

The Park opende in juni 2014 en is sinds het begin een doorslaand succes. De openslaande deuren van het restaurant leiden naar de prachtige binnentuin van het Parkhotel. Hier kunnen gasten ontsnappen aan de stadse drukte, met uitzicht over het Rotterdamse Museumpark. Je kunt er aanschuiven aan de tafels van The Park, maar de tuin is ook een verlengstuk van de loungebar en is daarmee een prima plek voor een (after work) borrel.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Biologisch
Restaurant Veldzicht aangesloten bij Euro-Toque

Restaurant Veldzicht uit Oosterwijtwerd is toegetreden tot Euro-Toques. Euro-Toques Nederland is een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Burg...

trends Restaurant
De foodtrends van 2018 voor restaurants

De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de online restaurantreserveringen op IENS in het laatste kwartaal van 2017 maar liefst met 200% zijn gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2...

Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

Achtergronden
Restaurant moet bezorgers missen vanwege verkeersovertredingen

Een restaurant in Tilburg kan een tijd geen gebruik maken van de diensten van enkele bezorgers. Binnen drie dagen werden immers drie medewerkers van het restaurant betrapt op het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid, zo lezen we in het Brabants Dagblad. Rijgedrag De politie bezo...

Columns Personeel
Column: Eten wat de pot schaft

Eten wat de pot schaft Het is vijf voor vijf. De lunch loopt uit de hand, de afwasser is te laat en de mise en place lijst is nog lang niet af. De hartslag tikt een kleine 160 in de minuut aan en de zweetdruppels verdampen op mijn voorhoofd. Juist op dat moment komt hij binnen, vrolijk; want het ...

Regelgeving Bezorgen
Deliveroo roept EU op om flexibel werk in de platformeconomie te stimuleren

Deliveroo heeft er bij de EU op aangedrongen om flexibel werk in de groeiende platformeconomie beter te beschermen. Dit blijkt uit de inzending van de bezorgdienst op de consultatie van de Europese Commissie over sociale zekerheden. Deliveroo wil de riders graag meer sociale zekerheden bieden, zonde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: