Rotterdams genieten: fruits de mer-festijn

2 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Lekker voor het vasthouden van het vakantiegevoel: een flinke schaal oesters, kreeft en schelpjes soldaat maken met een mooi glas witte wijn erbij. Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september dompelt Restaurant The Park - inspired by Erik van Loo - van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gasten in heerlijke vakantiesferen onder. Ruim een week lang kan er genoten worden van een heerlijk zomers Fruits de Mer festijn. A la carte kiest de gast zelf zijn of haar favorieten uit de zee.


Stel je voor... Je zit op een terras aan de Cotes d’Azur. Voor je op de tafel staat een piramide van schelp- en schaaldieren, een plateau de fruits de mer. Het beste uit de oceaan op ijs, het water loopt je direct in de mond. Je neemt een slokje van een fris wit wijntje en duikt op de berg venusschelpen, langoustines, krab, kreeft, oesters, mosselen, kokkeltjes en andere heerlijke lekkernijen uit de zee.

Het vlees pulk je uit de scharen en de schelpjes slobber je naar binnen terwijl de olie van je vingers drupt. Beleef dit ultieme vakantiegevoel tijdens de Fruits de Mer week in The Park waar nog even lekker kan worden nagenoten van de zomer met dit overheerlijke koningsmaal.


Mediterrane sfeer


Tijdens deze week is het restaurant ondergedompeld in Mediterrane sferen. Waan je in Frans restaurant waar de geur van de zee je tegemoet treedt bij binnenkomst. Enorme hoeveelheden schelp- en schaaldieren liggen uitgeserveerd op bakken ijs. Waar de chefs de oesters ter plekke kraken en zeedieren voor je op een bord scheppen. Op tafel staat een fles overheerlijke frisse witte wijn klaar waar de druppels door de warme langs het glas sijpelen.

De fruits de mer kan a la carte worden besteld of ter plaatse vanaf de bergen ijs op het bord worden geschept. Kies zelf je favoriete plek. Bij mooi weer staan de balkondeuren naar de prachtige binnentuin wagenwijd open en kan er in de stadstuin worden gegeten. Of strijk neer in het restaurant dat speciaal voor deze week is uitgedost met onder meer oestermanden, visnetten en schelpen. Kortom: vakantiesfeer tot en met!
 

Befaamd restaurant
 

Restaurant The Park is het inmiddels befaamde restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park, Inspired by Erik van Loo, serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding van het restaurant is in handen van chef-kok Richard de Vries. Richard werkte als souschef enkele jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel.

The Park opende in juni 2014 en is sinds het begin een doorslaand succes. De openslaande deuren van het restaurant leiden naar de prachtige binnentuin van het Parkhotel. Hier kunnen gasten ontsnappen aan de stadse drukte, met uitzicht over het Rotterdamse Museumpark. Je kunt er aanschuiven aan de tafels van The Park, maar de tuin is ook een verlengstuk van de loungebar en is daarmee een prima plek voor een (after work) borrel.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

Personalia Chefs
Patrick Kessler nieuwe chef-kok De Kersentuin in Amsterdam

Signature Chef Stefan van Sprang van Restaurant De Kersentuin in Amsterdam heeft Patrick Kessler gepresenteerd als de nieuwe chef-kok. Patrick Kessler werkte al sinds 2016 bij De Kersentuin, en het restaurant is voor hem bekend terrein: "Ik wil vooral op dezelfde voet door blijven gaan en ge...

Events Chefs
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral...

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: