Rotterdams genieten: fruits de mer-festijn

2 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Lekker voor het vasthouden van het vakantiegevoel: een flinke schaal oesters, kreeft en schelpjes soldaat maken met een mooi glas witte wijn erbij. Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september dompelt Restaurant The Park - inspired by Erik van Loo - van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gasten in heerlijke vakantiesferen onder. Ruim een week lang kan er genoten worden van een heerlijk zomers Fruits de Mer festijn. A la carte kiest de gast zelf zijn of haar favorieten uit de zee.


Stel je voor... Je zit op een terras aan de Cotes d’Azur. Voor je op de tafel staat een piramide van schelp- en schaaldieren, een plateau de fruits de mer. Het beste uit de oceaan op ijs, het water loopt je direct in de mond. Je neemt een slokje van een fris wit wijntje en duikt op de berg venusschelpen, langoustines, krab, kreeft, oesters, mosselen, kokkeltjes en andere heerlijke lekkernijen uit de zee.

Het vlees pulk je uit de scharen en de schelpjes slobber je naar binnen terwijl de olie van je vingers drupt. Beleef dit ultieme vakantiegevoel tijdens de Fruits de Mer week in The Park waar nog even lekker kan worden nagenoten van de zomer met dit overheerlijke koningsmaal.


Mediterrane sfeer


Tijdens deze week is het restaurant ondergedompeld in Mediterrane sferen. Waan je in Frans restaurant waar de geur van de zee je tegemoet treedt bij binnenkomst. Enorme hoeveelheden schelp- en schaaldieren liggen uitgeserveerd op bakken ijs. Waar de chefs de oesters ter plekke kraken en zeedieren voor je op een bord scheppen. Op tafel staat een fles overheerlijke frisse witte wijn klaar waar de druppels door de warme langs het glas sijpelen.

De fruits de mer kan a la carte worden besteld of ter plaatse vanaf de bergen ijs op het bord worden geschept. Kies zelf je favoriete plek. Bij mooi weer staan de balkondeuren naar de prachtige binnentuin wagenwijd open en kan er in de stadstuin worden gegeten. Of strijk neer in het restaurant dat speciaal voor deze week is uitgedost met onder meer oestermanden, visnetten en schelpen. Kortom: vakantiesfeer tot en met!
 

Befaamd restaurant
 

Restaurant The Park is het inmiddels befaamde restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park, Inspired by Erik van Loo, serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding van het restaurant is in handen van chef-kok Richard de Vries. Richard werkte als souschef enkele jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel.

The Park opende in juni 2014 en is sinds het begin een doorslaand succes. De openslaande deuren van het restaurant leiden naar de prachtige binnentuin van het Parkhotel. Hier kunnen gasten ontsnappen aan de stadse drukte, met uitzicht over het Rotterdamse Museumpark. Je kunt er aanschuiven aan de tafels van The Park, maar de tuin is ook een verlengstuk van de loungebar en is daarmee een prima plek voor een (after work) borrel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: