Erik van Loo verlaat Restaurant The Park

29 mei 2019 | Thijs Jacobs

Na vijf succesvolle jaren komt er op 1 juni 2019 een eind aan de prettige samenwerking tussen restaurant The Park, onderdeel van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam, en sterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel.

Na de opening in 2014 verwierf The Park al snel bekendheid door direct De Gouden Pollepel te winnen, de restaurantcompetitie van het Algemeen Dagblad. Al snel volgden vele goede recensies en kreeg het Rotterdamse restaurant een vaste plek in de Lekker 500 en de Gault Millau gids. Inmiddels is The Park voor het tweede jaar door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand voor haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

“Het DNA van Erik van Loo zit na vijf jaar stevig verankerd in ons restaurant. Het is nu tijd om op eigen benen te staan”, aldus Erik de Wit, General Manager van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam.

Richard de Vries, chef de cuisine van Restaurant The Park die vanaf het begin verantwoordelijk is voor de dagelijkse uitvoering, blijft de scepter zwaaien in de keuken. Jasper Mein blijft verantwoordelijk voor de service en het wijnadvies.

De koers die het restaurant zal varen blijft onveranderd: casual dining met kwalitatief hoogstaande producten en smaken tegen een betaalbare prijs. Erik de Wit: “Wij zijn trots dat Richard en Jasper nog nadrukkelijker hun eigen stempel zetten op de gastronomie in het Bilderberg Parkhotel.” Bilderberg Parkhotel is onderdeel van de Bilderberg hotelgroep met twaalf hotels in Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: