Erik van Loo verlaat Restaurant The Park

29 mei 2019 | Thijs Jacobs

Na vijf succesvolle jaren komt er op 1 juni 2019 een eind aan de prettige samenwerking tussen restaurant The Park, onderdeel van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam, en sterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel.

Na de opening in 2014 verwierf The Park al snel bekendheid door direct De Gouden Pollepel te winnen, de restaurantcompetitie van het Algemeen Dagblad. Al snel volgden vele goede recensies en kreeg het Rotterdamse restaurant een vaste plek in de Lekker 500 en de Gault Millau gids. Inmiddels is The Park voor het tweede jaar door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand voor haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

“Het DNA van Erik van Loo zit na vijf jaar stevig verankerd in ons restaurant. Het is nu tijd om op eigen benen te staan”, aldus Erik de Wit, General Manager van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam.

Richard de Vries, chef de cuisine van Restaurant The Park die vanaf het begin verantwoordelijk is voor de dagelijkse uitvoering, blijft de scepter zwaaien in de keuken. Jasper Mein blijft verantwoordelijk voor de service en het wijnadvies.

De koers die het restaurant zal varen blijft onveranderd: casual dining met kwalitatief hoogstaande producten en smaken tegen een betaalbare prijs. Erik de Wit: “Wij zijn trots dat Richard en Jasper nog nadrukkelijker hun eigen stempel zetten op de gastronomie in het Bilderberg Parkhotel.” Bilderberg Parkhotel is onderdeel van de Bilderberg hotelgroep met twaalf hotels in Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: