Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel

6 november 2017 | Thijs Jacobs

Na het enorme succes van voorgaande jaren staat op zondag 12 november de lustrumeditie van The Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel () op de agenda. Voor het vijfde jaar achtereen kookt sterrenchef Erik van Loo de sterren van de hemel.

Traditiegetrouw doet hij dit niet alleen, maar samen met andere bekende sterrenchefs. Die komen dit jaar zowel uit het binnen- als het buitenland. Opgeteld bereiden chefs met 9 sterren hun signatuurgerechten bij de heerlijke Big Bottle wijnen die deze avond centraal staan. Hoe dat smaakt, laat Van Loo zijn gasten proeven tijdens dit waanzinnige evenement dat zo populair is, dat er zelfs een wachtlijst voor is. 

Big Bottle wine


Net als vorig jaar wordt er ook tijdens deze bijzondere lustrum editie samengewerkt met Willem Blankenstein (Vendanges Grands Vins). Thema van de avond is de Big Bottle Wine. Wat hier bijzonder aan is? ‘’Door jarenlange samenwerking en vele wijnreizen zijn wij onder de indruk geraakt van de fantastische ontwikkeling van wijn uit groter formaat flessen’’, meldt Van Loo. De ontwikkeling van deze wijnen verloopt langzamer en evenwichtiger dan die uit standaardflessen en de kwaliteit ontplooit zich na jaren nog veel beter.

Sterrenchefs


De wijnen worden gecombineerd samen met signatuurgerechten van sterrenchefs. Dit jaar worden die bereid door Van Loo, de Belgische twee sterrenchef Bart de Pooter, Benoit Sinthon, de enige chef op het eiland Madeira met twee Michelinsterren en de internationaal bekende chefkok Johnnie Boer van driesterren-restaurant De Librije in Zwolle. Een avond van absoluut topniveau dus! Iedere chef zal twee van zijn signatuur gerechten presenteren. De gerechten worden begeleid door een diversiteit aan Big Bottles. 

Achtergrondinformatie


Restaurant Parkheuvel is het tweesterrenrestaurant van de chef-kok Erik van Loo. Het prachtige restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam, vlakbij de Euromast en biedt een fantastisch uitzicht over zowel het mooiste park van de Maasstad als aan het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: