Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel

6 november 2017 | Thijs Jacobs

Na het enorme succes van voorgaande jaren staat op zondag 12 november de lustrumeditie van The Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel () op de agenda. Voor het vijfde jaar achtereen kookt sterrenchef Erik van Loo de sterren van de hemel.

Traditiegetrouw doet hij dit niet alleen, maar samen met andere bekende sterrenchefs. Die komen dit jaar zowel uit het binnen- als het buitenland. Opgeteld bereiden chefs met 9 sterren hun signatuurgerechten bij de heerlijke Big Bottle wijnen die deze avond centraal staan. Hoe dat smaakt, laat Van Loo zijn gasten proeven tijdens dit waanzinnige evenement dat zo populair is, dat er zelfs een wachtlijst voor is. 

Big Bottle wine


Net als vorig jaar wordt er ook tijdens deze bijzondere lustrum editie samengewerkt met Willem Blankenstein (Vendanges Grands Vins). Thema van de avond is de Big Bottle Wine. Wat hier bijzonder aan is? ‘’Door jarenlange samenwerking en vele wijnreizen zijn wij onder de indruk geraakt van de fantastische ontwikkeling van wijn uit groter formaat flessen’’, meldt Van Loo. De ontwikkeling van deze wijnen verloopt langzamer en evenwichtiger dan die uit standaardflessen en de kwaliteit ontplooit zich na jaren nog veel beter.

Sterrenchefs


De wijnen worden gecombineerd samen met signatuurgerechten van sterrenchefs. Dit jaar worden die bereid door Van Loo, de Belgische twee sterrenchef Bart de Pooter, Benoit Sinthon, de enige chef op het eiland Madeira met twee Michelinsterren en de internationaal bekende chefkok Johnnie Boer van driesterren-restaurant De Librije in Zwolle. Een avond van absoluut topniveau dus! Iedere chef zal twee van zijn signatuur gerechten presenteren. De gerechten worden begeleid door een diversiteit aan Big Bottles. 

Achtergrondinformatie


Restaurant Parkheuvel is het tweesterrenrestaurant van de chef-kok Erik van Loo. Het prachtige restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam, vlakbij de Euromast en biedt een fantastisch uitzicht over zowel het mooiste park van de Maasstad als aan het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Culinair Michelin Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Jef Schuur blikt terug

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt Jef Schuur, Patron Cuisinier Bij Jef*, terug op het interview dat wij met hem h...

Culinair
Sterrenchef Wim Severein opent deuren van The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: