Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel

6 november 2017 | Thijs Jacobs

Na het enorme succes van voorgaande jaren staat op zondag 12 november de lustrumeditie van The Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel () op de agenda. Voor het vijfde jaar achtereen kookt sterrenchef Erik van Loo de sterren van de hemel.

Traditiegetrouw doet hij dit niet alleen, maar samen met andere bekende sterrenchefs. Die komen dit jaar zowel uit het binnen- als het buitenland. Opgeteld bereiden chefs met 9 sterren hun signatuurgerechten bij de heerlijke Big Bottle wijnen die deze avond centraal staan. Hoe dat smaakt, laat Van Loo zijn gasten proeven tijdens dit waanzinnige evenement dat zo populair is, dat er zelfs een wachtlijst voor is. 

Big Bottle wine


Net als vorig jaar wordt er ook tijdens deze bijzondere lustrum editie samengewerkt met Willem Blankenstein (Vendanges Grands Vins). Thema van de avond is de Big Bottle Wine. Wat hier bijzonder aan is? ‘’Door jarenlange samenwerking en vele wijnreizen zijn wij onder de indruk geraakt van de fantastische ontwikkeling van wijn uit groter formaat flessen’’, meldt Van Loo. De ontwikkeling van deze wijnen verloopt langzamer en evenwichtiger dan die uit standaardflessen en de kwaliteit ontplooit zich na jaren nog veel beter.

Sterrenchefs


De wijnen worden gecombineerd samen met signatuurgerechten van sterrenchefs. Dit jaar worden die bereid door Van Loo, de Belgische twee sterrenchef Bart de Pooter, Benoit Sinthon, de enige chef op het eiland Madeira met twee Michelinsterren en de internationaal bekende chefkok Johnnie Boer van driesterren-restaurant De Librije in Zwolle. Een avond van absoluut topniveau dus! Iedere chef zal twee van zijn signatuur gerechten presenteren. De gerechten worden begeleid door een diversiteit aan Big Bottles. 

Achtergrondinformatie


Restaurant Parkheuvel is het tweesterrenrestaurant van de chef-kok Erik van Loo. Het prachtige restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam, vlakbij de Euromast en biedt een fantastisch uitzicht over zowel het mooiste park van de Maasstad als aan het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: