Gastronomische talenten laten hun kunsten zien

23 september 2019 | Thijs Jacobs

Maandag 23 september zijn tijdens Gastvrij Rotterdam diverse gastronomische talenten uit Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens een speciale kick-off van Future Talents 2020. Deze jaarlijkse vakwedstrijd wordt komend jaar voor de tiende keer gehouden.

Van de deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade Rooi Pannen uit Eindhoven uitgeroepen tot winnaar. Frank Daris, Ron Daris, Rob Verhees en Mike Kersten waren de concurrentie de baas. Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel en jurylid bij de witte brigades: “Het is nooit makkelijk om vanuit een black-box te koken en dan ook nog eens op een drukke beursvloer. Ik was echt onder de indruk van de kwaliteit van de gerechtjes.”

Zwarte brigades

Tham Cao en Nina Goossen van Scalda College uit Middelburg waren de winnaars bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Cindy Borger gastvrouw/sommelier bij De Groene Lantaarn en jurylid bij de zwarte brigades: “De teams moesten een cocktail en een mocktail maken. Bij een mocktail moet je alleen verder denken dan de alcohol weglaten. Dat hebben Tham en Nina het beste gedaan vandaag.”

Horecabeurs Gastvrij Rotterdam opende maandag 23 september de deuren met het thema ‘talent & talentontwikkeling’. Onderdeel van het programma was de kick-off wedstrijd in aanloop naar de jubileumeditie van Future Talents.

Thérèse Boer en Herman den Blijker

Thérèse Boer en Herman den Blijker spraken tijdens de kick-off in Rotterdam met Future Talents voorzitter Bas Ruts over het belang van het stimuleren van het talent in de Nederlandse gastronomie. Iets dat Future Talents als doelstelling van het event heeft. De 10e editie van Future Talents vindt plaats op maandag 6 april 2020 bij het Miele Experience Center in Vianen.

Stichting Future Talents organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Future Talents is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Food Inspiration gesteund door een twintigtal kwaliteitsleveranciers uit de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: