Gastronomische talenten laten hun kunsten zien

23 september 2019 | Thijs Jacobs

Maandag 23 september zijn tijdens Gastvrij Rotterdam diverse gastronomische talenten uit Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens een speciale kick-off van Future Talents 2020. Deze jaarlijkse vakwedstrijd wordt komend jaar voor de tiende keer gehouden.

Van de deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade Rooi Pannen uit Eindhoven uitgeroepen tot winnaar. Frank Daris, Ron Daris, Rob Verhees en Mike Kersten waren de concurrentie de baas. Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel en jurylid bij de witte brigades: “Het is nooit makkelijk om vanuit een black-box te koken en dan ook nog eens op een drukke beursvloer. Ik was echt onder de indruk van de kwaliteit van de gerechtjes.”

Zwarte brigades

Tham Cao en Nina Goossen van Scalda College uit Middelburg waren de winnaars bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Cindy Borger gastvrouw/sommelier bij De Groene Lantaarn en jurylid bij de zwarte brigades: “De teams moesten een cocktail en een mocktail maken. Bij een mocktail moet je alleen verder denken dan de alcohol weglaten. Dat hebben Tham en Nina het beste gedaan vandaag.”

Horecabeurs Gastvrij Rotterdam opende maandag 23 september de deuren met het thema ‘talent & talentontwikkeling’. Onderdeel van het programma was de kick-off wedstrijd in aanloop naar de jubileumeditie van Future Talents.

Thérèse Boer en Herman den Blijker

Thérèse Boer en Herman den Blijker spraken tijdens de kick-off in Rotterdam met Future Talents voorzitter Bas Ruts over het belang van het stimuleren van het talent in de Nederlandse gastronomie. Iets dat Future Talents als doelstelling van het event heeft. De 10e editie van Future Talents vindt plaats op maandag 6 april 2020 bij het Miele Experience Center in Vianen.

Stichting Future Talents organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Future Talents is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Food Inspiration gesteund door een twintigtal kwaliteitsleveranciers uit de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

Culinair Vega
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe...

Awards
Gouden Mossel prooi voor Robin van Persie en Sander de Kramer

Op woensdag 20 november heeft restaurant Kaat Mossel voor de 25ste keer een Gouden Mossel uitgereikt aan twee Rotterdammers die zich sterk inzetten voor de stad of een goed doel. Aan boord van het Spido-schip Abel Tasman kregen journalist en televisiepresentator Sander de Kramer en stervoetballer Ro...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: