Gastronomische talenten laten hun kunsten zien

23 september 2019 | Thijs Jacobs

Maandag 23 september zijn tijdens Gastvrij Rotterdam diverse gastronomische talenten uit Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens een speciale kick-off van Future Talents 2020. Deze jaarlijkse vakwedstrijd wordt komend jaar voor de tiende keer gehouden.

Van de deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade Rooi Pannen uit Eindhoven uitgeroepen tot winnaar. Frank Daris, Ron Daris, Rob Verhees en Mike Kersten waren de concurrentie de baas. Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel en jurylid bij de witte brigades: “Het is nooit makkelijk om vanuit een black-box te koken en dan ook nog eens op een drukke beursvloer. Ik was echt onder de indruk van de kwaliteit van de gerechtjes.”

Zwarte brigades

Tham Cao en Nina Goossen van Scalda College uit Middelburg waren de winnaars bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Cindy Borger gastvrouw/sommelier bij De Groene Lantaarn en jurylid bij de zwarte brigades: “De teams moesten een cocktail en een mocktail maken. Bij een mocktail moet je alleen verder denken dan de alcohol weglaten. Dat hebben Tham en Nina het beste gedaan vandaag.”

Horecabeurs Gastvrij Rotterdam opende maandag 23 september de deuren met het thema ‘talent & talentontwikkeling’. Onderdeel van het programma was de kick-off wedstrijd in aanloop naar de jubileumeditie van Future Talents.

Thérèse Boer en Herman den Blijker

Thérèse Boer en Herman den Blijker spraken tijdens de kick-off in Rotterdam met Future Talents voorzitter Bas Ruts over het belang van het stimuleren van het talent in de Nederlandse gastronomie. Iets dat Future Talents als doelstelling van het event heeft. De 10e editie van Future Talents vindt plaats op maandag 6 april 2020 bij het Miele Experience Center in Vianen.

Stichting Future Talents organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Future Talents is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Food Inspiration gesteund door een twintigtal kwaliteitsleveranciers uit de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: