Restaurant Parkheuvel heeft nieuwe sommelier

26 september 2017 | Thijs Jacobs

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Het Park in Rotterdam heeft vanaf heden een nieuwe restaurantmanager en sommelier. Hagenaar Jean Luc Etienne (44) werkt al 25 jaar in de horeca. Samen met chef-kok Erik van Loo vormt hij een nieuw team bij Parkheuvel. Na een half jaar bij FG Restaurant in Rotterdam te hebben gewerkt, heeft hij onlangs de overstap gemaakt. "Ik heb het gevoel dat ik met Erik een beter team kan vormen. Ik zit hier helemaal op m’n plek.’’

Verwennerij


Jean Luc Etienne werkte eerder in restaurants in Amsterdam en Voorburg. Vanaf nu gaat hij het restaurant van Parkheuvel runnen. "Ik ga er niks aan veranderen. Het is zo’n gerenommeerde zaak, daar moet je niet aan tornen’’, aldus Etienne. Jaren geleden heeft hij zijn hart verkocht aan de horeca. Nooit een dag hetzelfde. Het verwennen van gasten. De vrolijke sfeer. Dat maakt de functie van restaurantmanager voor Etienne zo mooi. ,,Bij Parkheuvel mag ik met prachtige producten werken. Gasten komen hier echt voor een avondje uit. Ik vind het heerlijk om de gasten gelukkig te maken, daar kan ik echt van genieten.’’

Wijnen


Naast restaurantmanager is Etienne ook sommelier. Ook dat beroep voert hij al 25 jaar met veel plezier uit. "Elke maandag sta ik wijn te proeven. En als ik op vakantie ben, ben ik meer onder de grond in wijnkelders, dan op het strand." Zijn voorkeur gaat uit naar droge wijnen. Zijn allereerste zelfgekozen drank op de nieuwe menukaart van Parkheuvel is de Brut Natuur Champagne. Een champagne waar geen suikers aan zijn toegevoegd waardoor deze droger is dan normaal. "Ik merk dat gasten steeds meer van droge wijnen houden. Het past ook heel mooi bij de gerechten die we serveren, zoals bijvoorbeeld oesters.’’ De meeste wijnen op de kaart zijn van Italiaanse en Franse komaf en dat zal als het aan Etienne ligt ook zo blijven. "Dat past goed bij de kookstijl van Erik."

Achtergrondinformatie


Restaurant Parkheuvel is het twee sterrenrestaurant van het chef-kok Erik van Loo. Het prachtige restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam, vlakbij de Euromast en biedt een fantastisch uitzicht over zowel het mooiste park van de Maasstad als aan het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: