Restaurant Parkheuvel heeft nieuwe sommelier

26 september 2017 | Thijs Jacobs

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Het Park in Rotterdam heeft vanaf heden een nieuwe restaurantmanager en sommelier. Hagenaar Jean Luc Etienne (44) werkt al 25 jaar in de horeca. Samen met chef-kok Erik van Loo vormt hij een nieuw team bij Parkheuvel. Na een half jaar bij FG Restaurant in Rotterdam te hebben gewerkt, heeft hij onlangs de overstap gemaakt. "Ik heb het gevoel dat ik met Erik een beter team kan vormen. Ik zit hier helemaal op m’n plek.’’

Verwennerij


Jean Luc Etienne werkte eerder in restaurants in Amsterdam en Voorburg. Vanaf nu gaat hij het restaurant van Parkheuvel runnen. "Ik ga er niks aan veranderen. Het is zo’n gerenommeerde zaak, daar moet je niet aan tornen’’, aldus Etienne. Jaren geleden heeft hij zijn hart verkocht aan de horeca. Nooit een dag hetzelfde. Het verwennen van gasten. De vrolijke sfeer. Dat maakt de functie van restaurantmanager voor Etienne zo mooi. ,,Bij Parkheuvel mag ik met prachtige producten werken. Gasten komen hier echt voor een avondje uit. Ik vind het heerlijk om de gasten gelukkig te maken, daar kan ik echt van genieten.’’

Wijnen


Naast restaurantmanager is Etienne ook sommelier. Ook dat beroep voert hij al 25 jaar met veel plezier uit. "Elke maandag sta ik wijn te proeven. En als ik op vakantie ben, ben ik meer onder de grond in wijnkelders, dan op het strand." Zijn voorkeur gaat uit naar droge wijnen. Zijn allereerste zelfgekozen drank op de nieuwe menukaart van Parkheuvel is de Brut Natuur Champagne. Een champagne waar geen suikers aan zijn toegevoegd waardoor deze droger is dan normaal. "Ik merk dat gasten steeds meer van droge wijnen houden. Het past ook heel mooi bij de gerechten die we serveren, zoals bijvoorbeeld oesters.’’ De meeste wijnen op de kaart zijn van Italiaanse en Franse komaf en dat zal als het aan Etienne ligt ook zo blijven. "Dat past goed bij de kookstijl van Erik."

Achtergrondinformatie


Restaurant Parkheuvel is het twee sterrenrestaurant van het chef-kok Erik van Loo. Het prachtige restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam, vlakbij de Euromast en biedt een fantastisch uitzicht over zowel het mooiste park van de Maasstad als aan het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: