31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

8 mei 2018 | David Bakker

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs  – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in Leersum. Tijdens Dinner at the Parc laten de meest invloedrijke chefs nationaal en internationaal hun culinaire kunsten zien en koken samen met het eigen team van Parc Broekhuizen: chef Robert Poel, chef Thomas Diepersloot en inspirerend chef, Jacob-Jan Boerma.

Opening

Vrijdag 15 juni: Openings diner door Canadese chefs Kimberley Lallouz, Stephanie Audet & Olivier Vigneault Dinner at the Parc begint op 15 juni met de exquise gerechten van vier van de meest gevierde Canadese chefs, die speciaal voor deze gelegenheid hun krachten zullen bundelen:

1.     Kimberley Lallouz: televisie bekendheid, chef & eigenaar van 2 restaurants: Miss Prêt à Manger en Monsieur Restaurant+Bar

2.     Stephanie Audet: reist de wereld over voor het geven van classes en work shops en specialist in vegan & raw gastronomy

3.     Olivier Vigneault: opgeleid in Frankrijk in Michelinsterren traditie, chef en eigenaar van restaurant Jatoba

4.     Joël Watanabe: uit Vancouver van restaurant Kissa Tanto en 'Canadas chef of the year 2017'


Op zaterdag 16 juni verwelkomt Parc Broekhuizen de Franse driesterrenchef Pascal Barbot van restaurant L'Astrance uit Parijs. Barbot is de voormalig souschef van Alain Passard in l’Arpège*. In 2000 opende hij samen met een compagnon zijn eigen restaurant, dat in 2007 zijn derde Michelinster behaalde. L’astrance heeft slechts plek voor 25 gasten en kent een wachtlijst van een half jaar.

Op zondag 17 en maandag 18 juni zullen Parc Broekhuizen's eigen chefs Robert Poel en Thomas Diepersloot worden bijgestaan door maar liefst 14 top-chefs, uit binnen- en buitenland - om elk hun unieke stijl, smaak en beleving te laten proeven aan hun gasten. Op zondag gebeurt dit in de vorm van een uniek diner in restaurant Voltaire. Op maandag is er een feestelijke afsluiting in de vorm van een grootse 'Kitchen Party' in het koetshuis.

Zondag 17 juni: 'Friends at the Parc'

1.     Joachim Wissler, Vendome*, #47 World's 50 Best Restaurants, Bergisch Gladbach, Duitsland

2.     Paolo Casagrande, Lasarte* , Barcelona, Spanje

3.     Dieter Koschina, Vila Joya, Lissabon, Portugal

4.     Shaun Hergatt, New York, Verenigde Staten

5.     David García, Corral de la Moreria *, Madrid, Spanje

6.     Roger van Damme, Het Gebaar *, Best Pastry Chef in the World 2017, Antwerpen, België

7.     Jacob-Jan Boerma, De Leest* , Vaassen, Nederland

Maandag 18 juni: 'The Royal Dutch Kitchen Party'

1.     Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot, Restaurant 212, Amsterdam, Nederland

2.     Jannis Brevet, Inter Scaldes*, Kruiningen, Nederland

3.     Erik van Loo, Parkheuvel, Rotterdam, Nederland

4.     Jan Sobecki, Tribeca, Heeze, Nederland

5.     Sidney Schutte, Librije’s Zusje, Amsterdam, Nederland

6.     Jarno Eggen, De Groene Lantaarn, Zuidwolde, Nederland

7.     Michel van de Kroft, Het Nonnetje, Hardewijk, Nederland

8.     Jacob-Jan Boerma, De Leest*, Vaassen, Nederland

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: