31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

8 mei 2018 | David Bakker

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs  – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in Leersum. Tijdens Dinner at the Parc laten de meest invloedrijke chefs nationaal en internationaal hun culinaire kunsten zien en koken samen met het eigen team van Parc Broekhuizen: chef Robert Poel, chef Thomas Diepersloot en inspirerend chef, Jacob-Jan Boerma.

Opening

Vrijdag 15 juni: Openings diner door Canadese chefs Kimberley Lallouz, Stephanie Audet & Olivier Vigneault Dinner at the Parc begint op 15 juni met de exquise gerechten van vier van de meest gevierde Canadese chefs, die speciaal voor deze gelegenheid hun krachten zullen bundelen:

1.     Kimberley Lallouz: televisie bekendheid, chef & eigenaar van 2 restaurants: Miss Prêt à Manger en Monsieur Restaurant+Bar

2.     Stephanie Audet: reist de wereld over voor het geven van classes en work shops en specialist in vegan & raw gastronomy

3.     Olivier Vigneault: opgeleid in Frankrijk in Michelinsterren traditie, chef en eigenaar van restaurant Jatoba

4.     Joël Watanabe: uit Vancouver van restaurant Kissa Tanto en 'Canadas chef of the year 2017'


Op zaterdag 16 juni verwelkomt Parc Broekhuizen de Franse driesterrenchef Pascal Barbot van restaurant L'Astrance uit Parijs. Barbot is de voormalig souschef van Alain Passard in l’Arpège*. In 2000 opende hij samen met een compagnon zijn eigen restaurant, dat in 2007 zijn derde Michelinster behaalde. L’astrance heeft slechts plek voor 25 gasten en kent een wachtlijst van een half jaar.

Op zondag 17 en maandag 18 juni zullen Parc Broekhuizen's eigen chefs Robert Poel en Thomas Diepersloot worden bijgestaan door maar liefst 14 top-chefs, uit binnen- en buitenland - om elk hun unieke stijl, smaak en beleving te laten proeven aan hun gasten. Op zondag gebeurt dit in de vorm van een uniek diner in restaurant Voltaire. Op maandag is er een feestelijke afsluiting in de vorm van een grootse 'Kitchen Party' in het koetshuis.

Zondag 17 juni: 'Friends at the Parc'

1.     Joachim Wissler, Vendome*, #47 World's 50 Best Restaurants, Bergisch Gladbach, Duitsland

2.     Paolo Casagrande, Lasarte* , Barcelona, Spanje

3.     Dieter Koschina, Vila Joya, Lissabon, Portugal

4.     Shaun Hergatt, New York, Verenigde Staten

5.     David García, Corral de la Moreria *, Madrid, Spanje

6.     Roger van Damme, Het Gebaar *, Best Pastry Chef in the World 2017, Antwerpen, België

7.     Jacob-Jan Boerma, De Leest* , Vaassen, Nederland

Maandag 18 juni: 'The Royal Dutch Kitchen Party'

1.     Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot, Restaurant 212, Amsterdam, Nederland

2.     Jannis Brevet, Inter Scaldes*, Kruiningen, Nederland

3.     Erik van Loo, Parkheuvel, Rotterdam, Nederland

4.     Jan Sobecki, Tribeca, Heeze, Nederland

5.     Sidney Schutte, Librije’s Zusje, Amsterdam, Nederland

6.     Jarno Eggen, De Groene Lantaarn, Zuidwolde, Nederland

7.     Michel van de Kroft, Het Nonnetje, Hardewijk, Nederland

8.     Jacob-Jan Boerma, De Leest*, Vaassen, Nederland

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: