31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

8 mei 2018 | David Bakker

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs  – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in Leersum. Tijdens Dinner at the Parc laten de meest invloedrijke chefs nationaal en internationaal hun culinaire kunsten zien en koken samen met het eigen team van Parc Broekhuizen: chef Robert Poel, chef Thomas Diepersloot en inspirerend chef, Jacob-Jan Boerma.

Opening

Vrijdag 15 juni: Openings diner door Canadese chefs Kimberley Lallouz, Stephanie Audet & Olivier Vigneault Dinner at the Parc begint op 15 juni met de exquise gerechten van vier van de meest gevierde Canadese chefs, die speciaal voor deze gelegenheid hun krachten zullen bundelen:

1.     Kimberley Lallouz: televisie bekendheid, chef & eigenaar van 2 restaurants: Miss Prêt à Manger en Monsieur Restaurant+Bar

2.     Stephanie Audet: reist de wereld over voor het geven van classes en work shops en specialist in vegan & raw gastronomy

3.     Olivier Vigneault: opgeleid in Frankrijk in Michelinsterren traditie, chef en eigenaar van restaurant Jatoba

4.     Joël Watanabe: uit Vancouver van restaurant Kissa Tanto en 'Canadas chef of the year 2017'


Op zaterdag 16 juni verwelkomt Parc Broekhuizen de Franse driesterrenchef Pascal Barbot van restaurant L'Astrance uit Parijs. Barbot is de voormalig souschef van Alain Passard in l’Arpège*. In 2000 opende hij samen met een compagnon zijn eigen restaurant, dat in 2007 zijn derde Michelinster behaalde. L’astrance heeft slechts plek voor 25 gasten en kent een wachtlijst van een half jaar.

Op zondag 17 en maandag 18 juni zullen Parc Broekhuizen's eigen chefs Robert Poel en Thomas Diepersloot worden bijgestaan door maar liefst 14 top-chefs, uit binnen- en buitenland - om elk hun unieke stijl, smaak en beleving te laten proeven aan hun gasten. Op zondag gebeurt dit in de vorm van een uniek diner in restaurant Voltaire. Op maandag is er een feestelijke afsluiting in de vorm van een grootse 'Kitchen Party' in het koetshuis.

Zondag 17 juni: 'Friends at the Parc'

1.     Joachim Wissler, Vendome*, #47 World's 50 Best Restaurants, Bergisch Gladbach, Duitsland

2.     Paolo Casagrande, Lasarte* , Barcelona, Spanje

3.     Dieter Koschina, Vila Joya, Lissabon, Portugal

4.     Shaun Hergatt, New York, Verenigde Staten

5.     David García, Corral de la Moreria *, Madrid, Spanje

6.     Roger van Damme, Het Gebaar *, Best Pastry Chef in the World 2017, Antwerpen, België

7.     Jacob-Jan Boerma, De Leest* , Vaassen, Nederland

Maandag 18 juni: 'The Royal Dutch Kitchen Party'

1.     Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot, Restaurant 212, Amsterdam, Nederland

2.     Jannis Brevet, Inter Scaldes*, Kruiningen, Nederland

3.     Erik van Loo, Parkheuvel, Rotterdam, Nederland

4.     Jan Sobecki, Tribeca, Heeze, Nederland

5.     Sidney Schutte, Librije’s Zusje, Amsterdam, Nederland

6.     Jarno Eggen, De Groene Lantaarn, Zuidwolde, Nederland

7.     Michel van de Kroft, Het Nonnetje, Hardewijk, Nederland

8.     Jacob-Jan Boerma, De Leest*, Vaassen, Nederland

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: