U heeft gezocht op : François Geurds

24 september 2018 Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

13 juni 2016
François Geurds opent nieuwe bistro

Na de zomer (medio september) opent de Rotterdamse topkok François Geurds in het Lloydkwartier FG Bistro. In FG Bistro eet je een uitstekend driegangen keuzemenu voor een schappelijk bedrag, circa 35 euro. FG Bistro probeert zich te meten aan het niveau van Bib Gourmand. Parijs De menuka...

14 april 2016
Aspergeseizoen 2016 is geopend

Op het ss Rotterdam is vanmiddag het nationale aspergeseizoen 2016 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2016 onthuld. Tweesterrenchefkok François Geurds is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 201...

21 september 2015
Justin Koopman Rotterdams Kooktalent 2015

Justin Koopman (24) van restaurant Zeezout is zondag 20 september 2015 uitgeroepen tot Rotterdams Kooktalent van 2015. Hij won de zinderende finale die tijdens Rotterdamse Kost werd gehouden. Koopman imponeerde de jury met gebakken poon, salade van rabarber en biet en een krokantje en beurre blanc...

22 september 2014
Rotterdams Kooktalent 2014 bekend

Frank van Rijsbergen (21) van Restaurant Allure is Rotterdams Kooktalent 2014. Hij won hij zondagmiddag de finale van de kookwedstrijd voor chefs onder de 26 jaar die voor de tweede keer werd gehouden, dit keer tijdens het culinaire festival RotterdamseKost in het Euromastpark. Frank kookt als sou...

28 augustus 2014
Geurds en Den Blijker op Gastvrij Rotterdam

Sterrenchef François Geurds en topchef Herman den Blijker zijn aanwezig tijdens Gastvrij Rotterdam op 22 en 23 september aanstaande. Voor Geurds, meesterchef van 2-sterren restaurant FG in Rotterdam, wordt het de eerste keer dat hij in de spotlights staat van Gastvrij Rotterdam en hij kijkt er er...

3 maart 2014
Rondje Rotterdamse tweesterrenchefs

De Rotterdamse topchefs Mario Ridder (De Zwethheul), Erik van Loo (Parkheuvel), Fred Mustert (Restaurant Fred) en François Geurds (FG Restaurant) bundelen hun krachten. Alle restaurants van de chefs zijn in de uitgave van de Michelingids Nederland 2014 onderscheiden met twee sterren. Dit gegeven ...

23 januari 2014
FG Food Labs klaar voor experiment

Experimenteren en ontdekken hoe puur een ingrediënt is. Met FG Food Labs gaat patron cuisinier François Geurds op zoek naar de grens. FG Food Labs is net geopend en biedt ruimte voor dertig couverts. Er kan uitgebreid gedineerd worden, maar gasten kunnen ook terecht voor één of twee gerechten...

28 oktober 2013
Geurds start met FG Food Labs

François Geurds opent eind december FG Food Labs in het centrum van Rotterdam. Dit restaurant biedt ruimte voor 36 couverts. Er kan uitgebreid gedineerd worden, maar gasten kunnen er ook terecht voor slechts één of twee gerechten. De zaak zal zeven dagen per week open zijn, ook voor de lunch. ...

11 juli 2013
Ook Ridder past naam restaurant aan

Net als een paar weken geleden François Geurds de naam van Restaurant Ivy moest omdopen tot FG Restaurant heeft Mario Ridder de naam van zijn tweede restaurant MeetMeat veranderd. Bij nadere toetsing is gebleken dat de naam voor de Benelux al door iemand anders dan Mario Ridder en diens zakenpartn...

13 juni 2013
Restaurant Ivy wordt FG Restaurant

Rotterdams sterrenrestaurant Ivy heet voortaan FG Restaurant. François Geurds moest op last van de Haagse rechtbank zijn naam Ivy binnen twee maanden wijzigen. Geurds noemde zijn Ivy naar zijn moeder en de naam staat ook voor klimop, een plant die altijd naar boven groeit. De nieuwe naam werd op...

3 juni 2013
Kats vult posities Restaurant Noble in

Voor zijn nieuwe Restaurant Noble in 's-Hertogenbosch heeft Edwin Kats de twee belangrijkste posities voor de keuken en het restaurant vergeven. Lars Albers, voormalig souschef bij Ivy in Rotterdam wordt chef de cuisine en Sascha Holzkaemper, ex Bord’Eau in het Amsterdamse Hotel De L'Europe, wor...

29 april 2013
Restaurant Ivy moet naam aanpassen

Slecht nieuws voor François Geurds. De rechtbank in Den Haag oordeelde dat het Rotterdamse sterrestaurant onrechtmatig gebruik maakt van de naam Ivy. De naam is als merk in handen van het Britse restaurantbedrijf Caprice Holdings. Deze onderneming exploiteert restaurant THE IVY in Londen en heef...

14 augustus 2012
Samenwerking Ivy en Manhattan Hotel

The Manhattan Hotel Rotterdam is met restaurant Ivy een samenwerking gestart. Samen met patron- cuisinier François Geurds heeft het hotel het arrangement ‘Het beste van Rotterdam’ samengesteld. Eten en slapen Het arrangement bestaat uit een verzorgd zevengangendiner met begeleidende wijnen ...

6 juni 2012
Winnaar Variatiegerecht 2012 uit Deventer

Chefs Nickey Vlierhuis en Lucas Groenewold van Theater-Restaurant Bouwkunde uit Deventer hebben de wedstrijd Variatiegerecht van het Jaar 2012 gewonnen. Gerechten zijn haalbaar Gekonfijte aardappel op Hollandaisesaus saus met zuring in een ring van gerookte hazelnoot, taggiache-olijven, doperwt...

18 april 2012
Geurds juryvoorzitter Variatie op de Kaart

François Geurds wordt de juryvoorzitter tijdens de finale van de verkiezing 'Variatiegerecht van het Jaar 2012'. Dat heeft de organisatie Variatie op de Kaart bekend gemaakt. Reactie Geurds De patron-cuisinier van het met een Michelin-ster bekroonde Ivy in Rotterdam zegt over de verkiezing: “V...

6 februari 2012
Ivy komt met eigen app voor iPad

Restaurant Ivy is naar eigen zeggen het eerste restaurant in Nederland dat experimenteert met een restaurant app voor de iPad. Vanaf deze week kunnen gasten van het restaurant via een iPad hun restaurantervaringen direct delen met hun sociale netwerk. Op een speciaal voor en door het restaurant on...

30 mei 2011
Geurds gaat horeca op Aruba helpen

De Arubaanse minister-president Eman wil SVH Meesterkok François Geurds inzetten voor een betere horeca op Aruba. Dat zei Eman in het met een Michelinster bekroonde restaurant Ivy. De premier overlegde in het Rotterdamse restaurant met vertegenwoordigers van de lokale horeca. Workshops Geurds, ...

5 april 2011
'Nieuw boek Ivy over koken met de Porsche'

Chef-kok François Geurds van restaurant Ivy in Rotterdam komt binnenkort met een nieuw kookboek voor liefhebbers van Porsches, zo meldde RTV Rijnmond op 1 april op haar website. In het boek zouden gerechten moeten komen te staan die met behulp van de temperatuur van de motor van de auto gemaakt kun...

2 maart 2011
Francois Geurds 129e SVH Meesterkok

Patron-cuisinier François Geurds (35) van Restaurant Ivy in Rotterdam is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Tijdens de ceremonie reikten Bob Schut, directeur SVH, en SVH Meesterkok Gerrit Greveling, het diploma en de bijbehorende versierselen uit. Geurds werd geroemd als lichtend voorbeeld voor de ...

17 juni 2010
Topkoks feliciteren Jeroen Bavelaar

Zeer recent werd bekend dat Jeroen Bavelaar na vijf jaar als rechterhand van Lucas Rive bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns vertrekt om als chef-kok aan de slag te gaan bij sterrenrestaurant Posthoorn in Monnickendam. Deze week start Jeroen vol enthousiasme. Hij wordt gesteund door de vele feli...

9 februari 2010
Chefkoks lanceren koffielijn voor topgastronomie

Nederland is een koffiedrinkend landje. Hoe komt het dan dat wij genoegen nemen met een kopje leut na de maaltijd? Deze vraag hield chef-kok François Geurds (Ivy) en Marcel van Zomeren (In Den Rustwat) ook bezig. Beiden fervent koffieliefhebbers, willen de culinaire wereld wakker schudden met hun e...

9 november 2009
Oud Sluis opnieuw beste restaurant

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, eve...

24 februari 2009
Restaurant Ivy heeft eerste geurtafel

Het nieuwe Rotterdamse restaurant Ivy heeft een speciale geurtafel die dertig verschillende geuren kan uitstoten. Dit ter bevordering van het smaakproces. Aan de tafel is plaats voor acht personen die daar een vijftien gangenmenu kunnen genieten, meldt dagblad De Pers. Restaurant Ivy dat afgelope...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: