François Geurds nieuwe voorzitter van Bocuse d'Or Nederland

Auteur: Redactie
Events Gastronomie 15 november 2021
François Geurds nieuwe voorzitter van Bocuse d'Or Nederland

François Geurds is de nieuwe voorzitter van Stichting Bocuse d’Or Nederland. De SVH Meesterkok en eigenaar van sterrenrestaurants als François Geurds Restaurant en FG Food Labs in Rotterdam, volgt Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen op. Daarnaast heeft het Nederlandse Bocuse d’Or wedstrijdteam op 10 november de officiële bevestiging gekregen dat ze deelnemer zijn aan de Europese finale van deze prestigieuze kookcompetitie in Boedapest op 23 en 24 maart 2022.

“Het is ontzettend gaaf. Ik ga het op mijn manier doen en al mijn kennis, wedstrijdervaring en technieken delen met het team. We hebben maar één doel: het team helpen zodat we  in Boedapest en Lyon hoger eindigen op het wedstrijdpodium dan in de afgelopen jaren. Daarom gaan we elke week trainen in mijn keuken. We zijn vorige week al gestart”, reageert François Geurds vol enthousiasme op zijn nieuwe functie als voorzitter en bestuurslid van Stichting Bocuse d’Or Nederland.

Geplaatst voor de Europese finale

Op 10 november kwam de officiële bevestiging van de wedstrijdorganisatie dat het Nederlandse team zich heeft geplaatst voor de Europese finale van Bocuse d’Or op 23 en 24 maart 2022 in Boedapest. Naast Nederland zijn er 19 andere landen die deelnemen: België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Noorwegen, Oekraïne, Polen, Rusland, Slowakije, Spanje, Turkije, Zweden en Zwitserland.

Route naar Lyon 2023

Namens Nederland zijn chef-kok Kees Visser en zijn commis Jeffrey Buijl (Restaurant Cristó in Zierikzee) de wedstrijddeelnemers. Op 20 september 2021 hebben zij zich tijdens de Nederlandse finale op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam gekwalificeerd. Met een Nederlandse delegatie zijn ze in september 2021 naar de mondiale finale in Lyon afgereisd om alvast inspiratie op te doen. Ook Geurds was daarbij. “Het is een prachtige wedstrijd. Je moet hier echt serieus en veel voor trainen en dat gaan we doen.”

De missie van het Nederlandse Bocuse d’Or team is om in Boedapest bij de beste tien teams te eindigen en zo een plek te bemachtigen voor de mondiale finale van Bocuse d’Or in januari 2023, tijdens de Sirha in Lyon. Deze internationale kookcompetitie is genoemd naar de Franse grootkeukenmeester Paul Bocuse (1926-2018).

Samenstelling bestuur

Naast de nieuwe voorzitter bestaat het bestuur van Stichting Bocuse d'Or Nederland verder uit: SVH Meesterkok Marco Poldervaart, restaurant ‘t Havenmantsje, Harlingen, SVH Meesterkok Marcel de Leeuw, Nestlé Professional; Anita Buiteman, directeur A Solution; SVH Meesterkok André van Doorn, SVH Meesterkok Alain Alders, alainalders.nl en Melanie Buiteman, financieel- en projectmedewerker A Solution.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws