Aspergeseizoen 2016 is geopend

14 april 2016 |
Aspergeseizoen 2016 is geopend<

Op het ss Rotterdam is vanmiddag het nationale aspergeseizoen 2016 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van
culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2016 onthuld. Tweesterrenchefkok François Geurds is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2016. De opening is afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.

Proef de lente! Met de stroom mee
Alweer voor de vijftiende keer werd, geheel volgens traditie op de tweede donderdag van april, het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van de aspergeambassadeur, aan wie ook de oorkonde en het eerste kistje asperges zijn overhandigd. De opening vond plaats op het ss Rotterdam, het stoomschip dat ruim 40 jaar de wereldzeeën heeft bevaren. Sinds 2008 heeft het ss Rotterdam een definitieve ligplaats in de Maashaven, op de kop van Katendrecht, met een werelds uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam. Met het thema Proef de lente! Met de stroom mee, onderdeel van de nationale aspergecampagne Proef de lente! van het Nederlands asperge centrum, wordt verwezen naar de reis vanuit de bakermat van de Nederlandse asperges naar Rotterdam. Maar liefst 95 procent van alle Nederlandse asperges komt uit zuidelijk Nederland, al worden er ook in de rest van het land steeds meer asperges geteeld. De Maas vormt de verbinding tussen het aspergegebied en Rotterdam.

Officiële opening
Richard Wilms, directeur van het Nederlands asperge centrum, vertelt: ‘Eindelijk is vandaag de nationale opening van het aspergeseizoen 2016. Wekenlang wordt er in de pers al geschreven over eerdere regionale en business-openingen van het aspergeseizoen. Maar het échte officiële seizoen begint natuurlijk pas vandaag! De nationale opening is bedoeld om het grote publiek, de mensen in het land, te laten weten dat het seizoen is begonnen en dat de asperges volop verkrijgbaar zijn.

Aspergeambassadeur
François Geurds enthousiast over de rol als Aspergeambassadeur. François Geurds behoort met twee sterrenrestaurants, FG Restaurant* & FG Food Labs, in de haute cuisine tot de absolute top. Niemand zo vergevorderd op gebied van smaak als hij. Als enige chef in Nederland beschikt hij over een eigen smaaklaboratorium. De delicate smaak van witte asperges maakt deze meesterkok tot een groot fan. "Ik ben vereerd dat ik ben verkozen tot de Aspergeambassadeur van 2016. Deze rol zal ik met verve vervullen. Tot het einde van het seizoen serveer ik in FG Restaurant een Ambassadeurslunch: een viergangenmenu met het witte goud in de hoofdrol. Je kunt zoveel kanten op met deze superieure groente."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: