Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen

Auteur: redactie
Gastronomie 3 september 2021
Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen

Sterrenchef François Geurds gaat voedselverspilling tegen en in het kader van Verspillingsvrije Week kookt François Geurds met zijn team van 7 t/m 13 september voor de daklozen van Rotterdam. Dit doet hij in samenwerking met de Rotterdamse horeca groothandel Zegro en met de keukenapparatuur van MKN. Samen bieden zij daklozen een warme maaltijd en tegelijkertijd dragen zij hun steentje bij aan een beter milieu.

Verspillingsvrije Week

Een aantal keer per jaar kookt François Geurds voor daklozen in Rotterdam. Dit doet hij natuurlijk om hen te helpen en een warm hart toe te dragen, maar ook om voedselverspilling tegen te gaan. Nog steeds wordt er over de hele wereld te veel voedsel weggegooid, iets wat echt niet nodig is. Met een voedseloverschot kan van alles gedaan worden. Zo kwam François samen met Zegro op het idee om maaltijden te bereiden voor daklozen. MKN stelt keukenapparatuur beschikbaar voor de bereiding van deze maaltijden. Met deze liefdadigheidsactie vragen zij aandacht aan voedselverspilling in Nederland, in de hoop dat zoveel mogelijk mensen hun steentje bijdragen om dit tegen te gaan.

Sharing

Sinds François Geurds de deuren van restaurants François Geurds en FoodLabs by François Geurds aan Katshoek, Rotterdam, heeft geopend wilde hij maar één ding, zijn liefde voor gastronomie delen met zoveel mogelijk mensen. "Het koken voor daklozen geeft een fantastische voldoening, ons vak bestaat uit sharing en dit is de ultieme vorm van delen met iedereen!"

François Geurds

Sterrenchef François werd al op jonge leeftijd gegrepen door de passie voor koken van zijn moeder. Zo zat hij als kind betoverd voor de oven, verbaasd over wat er daarbinnen gebeurde. Hij had maar één wens, leren koken. Hij wilde deze magie begrijpen en de technieken beheersen. Vandaag de dag streeft hij bij alles dat hij aan zijn gasten serveert naar perfectie. Samen met zijn team heeft hij een plek gecreëerd waar hij zijn gasten verrast en ultiem laat genieten en waarbij alles klopt op het gebied van smaak, service en sfeer. Van het bord tot in het glas, elke dag opnieuw.

Overig nieuws