Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks

26 maart 2011 |
Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks<

Ollie Schuiling, leerlingkok bij Restaurant de Leest in Vaassen, is tot winnaar uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerlingkoks tijdens het SVH Nationaal Kampioenschap Horeca op 26 maart in de Ahoy Rotterdam. Schuiling, verbonden aan de Cas Spijkers Academie, liet Robert Poel van het ROC Aventus en tevens leerling in de keuken van Jacob Jan Boerma en Raymond Plat van het Deltion College en leerlingkok bij De Lindenhof achter zich.

Waardering
De 23-jarige leerling-kok Schuiling plaatste zich op donderdag als nummer één glansrijk voor de finale voor leerling-koks. In de finale wist hij zijn goede optreden van donderdag een uitstekend vervolg te geven. “Dit betekent echt heel veel voor mij, waardering voor wat je doet. Samen met mijn collega Robert Poel heb ik vannacht om 03:00 mijn spullen gepakt, we moesten ontzettend vroeg weg. Dat wij hier één en twee worden is ontzettend mooi!”

'Gewoon service draaien'
Presentator Karel de Vos stelde de winnaar de vraag hoe de overwinning deze avond gevierd zou worden. Schuiling, duidelijk gedreven en vol passie voor zijn vak, antwoordde: "Gewoon een goede service draaien!".


En nu? Gewoon weer een dinerservice in Vaassen draaien!

Lunchmenu uit de black box
Alle tien de finalisten kregen een black box waaruit ze een lunchmenu van drie gangen met amuse vooraf en friandises bij de koffie moesten maken. Schuilings amuse bestond uit gerookte zalm met rucola en sharonfruit. Als eerste gang presenteerde hij een mooi gerecht met een tartaar van gamba en Hollandaisesaus. Als hoofd kwam er een stuk kalfslende met gegrilde groenten van de barbecue, ijsbergsla en een kruidensaus, alsmede een stukje krokant gebakken kalfszwezerik. Voor het dessert bedacht Schuiling zachte chocoladecakerondjes met structuren van annanas en kokos. Naast het dessertbord kwam een mooi kommetje met een schuim van pinacolada en daaronder ananas.

Jury
De jurering van het werk van de leerlingkoks was onder meer in handen van SVH Meesterkok Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer van het Okura Amsterdam hotel, Francois Geurds, patron-cuisinier van Restaurant Ivy in Rotterdam en Jasper van Almenkerk van het SVH.


De jury voert druk overleg na de in totaal meer dan dertig gerechten te hebben geproefd

Vaardigheden
De wedstrijden, georganiseerd door SVH, maakten onderdeel uit van het evenement Skills Netherlands 2011 waarbij diverse opleidingsinstituten voor verschillende leerrichtingen zich presenteerden aan het publiek.

Op de foto (vlnr): Raymons Plat, Ollie Schuiling en Robert Poel

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: