Guerrilla-actie: Lekker onthult top-10

26 oktober 2011 |
Guerrilla-actie: Lekker onthult top-10<

Met een guerrilla-actie onthult de redactie van Lekker vandaag, 26 oktober, de top-10 van de nieuwe gids voor 2012. Vroeg in de ochtend togen Makkie Mulder en haar team in twee auto's richting de eerste twee adressen. De beste tien restaurants van het land moeten
tegen het einde van de dag bekend zijn. De top-10 wordt in willekeurig volgorde bezocht.

Da Vinci opnieuw in top-10
Giel Beelen van 3FM interviewde een trotse Margo Reuten die de top-10 opnieuw binnenkomt. De vrouwelijke chef met twee Michelinsterren uit Maasbracht klimt van plek 12 naar nummer 9.

De Leest en Beluga zakken
De Leest in Vaassen valt dit jaar buiten de top-3. De zaak van Jacob Jan Boerma en Kim Veenstra daalt van plek 3 naar 5. Hans van Wolde moet met Beluga een positie toestaan. Hij zakt van nummer 5 naar nummer 6. De Librije staat dit jaar weer alleen op de derde positie. In de editie van 2011 werd deze plek nog gedeeld met De Leest.

Niet verrassend, wederom verdiend
Halverwege de middag is bekend geworden dat Sergio Herman met zijn restaurant Oud Sluis opnieuw de ranglijst aanvoert. De driesterrenzaak stond (met de nieuwste notering erbij) de afgelopen acht edities zeven maal op de hoogste trede van het ereschavot. In een reactie laat Sergio Herman weten dat de nummer een positie vanwege de kritiek vorig jaar van hoofdinspecteur Wynand Vogel extra hard is bevochten.

Inter Scaldes uit top-3
Inter Scaldes heeft maar kort mogen genieten van de roem van de top-3. Het restaurant van Jannis en Claudia Brevet uit Kruiningen dat vorig jaar vier plaatsen steeg tot nummer twee is teruggezet door Lekker naar plaats vier.

Uitlekken en geruchten
Een paar jaar geleden lekte de top-10 van restaurantgids Lekker 'zomaar' uit op internet en in de wandelgangen gingen de geruchten dat de topchefs geen trek meer hebben in de gezamenlijke bijeenkomsten waarop de gids in het verleden werd gepresenteerd.

Uit een ander vaatje tappen
Om lekken te voorkomen en om de de aandacht van heel culinair Nederland op zich te richten lijkt er nu bewust gekozen voor deze guerrilla-actie.

Gids ook veel eerder in de winkel
De gids ligt dan ook morgen, 27 oktober, in de winkels. De presentatie en de start van de verkoop stonden eerder gepland op respectievelijk 14 en 15 november.

Met deze actie heeft Lekker een klip en klaar startschot gegeven van het nieuwe gidsenseizoen.

De top-10 van Lekker 2012 (update tot 16.00 uur)
1) Oud Sluis, Sluis, Sergio Herman (1)
2) De Zwetheul, Schipluiden, Mario Ridder (6)
3) De Librije, Zwolle, Jonnie en Thérèse Boer (3)
4) Inter Scaldes, Kruiningen, Jannis en Claudia Brevet (2)
5) De Leest Vaassen, Jacob Jan Boerma en Kim Veenstra (3)
6) Beluga, Maastricht, Hans van Wolde (5)
7) Ivy, Rotterdam, Francois Geurds (7)
8) La Rive, Amsterdam, Roger Rassin (8)
9) Da Vinci, Maasbracht, Margo Reuten en Peter Kools (12)
10) De Bokkedoorns, Overveen, Lucas Rive (9)
Tussen haakjes de vermelding in Lekker 2011

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: