Guerrilla-actie: Lekker onthult top-10

26 oktober 2011 |
Guerrilla-actie: Lekker onthult top-10<

Met een guerrilla-actie onthult de redactie van Lekker vandaag, 26 oktober, de top-10 van de nieuwe gids voor 2012. Vroeg in de ochtend togen Makkie Mulder en haar team in twee auto's richting de eerste twee adressen. De beste tien restaurants van het land moeten
tegen het einde van de dag bekend zijn. De top-10 wordt in willekeurig volgorde bezocht.

Da Vinci opnieuw in top-10
Giel Beelen van 3FM interviewde een trotse Margo Reuten die de top-10 opnieuw binnenkomt. De vrouwelijke chef met twee Michelinsterren uit Maasbracht klimt van plek 12 naar nummer 9.

De Leest en Beluga zakken
De Leest in Vaassen valt dit jaar buiten de top-3. De zaak van Jacob Jan Boerma en Kim Veenstra daalt van plek 3 naar 5. Hans van Wolde moet met Beluga een positie toestaan. Hij zakt van nummer 5 naar nummer 6. De Librije staat dit jaar weer alleen op de derde positie. In de editie van 2011 werd deze plek nog gedeeld met De Leest.

Niet verrassend, wederom verdiend
Halverwege de middag is bekend geworden dat Sergio Herman met zijn restaurant Oud Sluis opnieuw de ranglijst aanvoert. De driesterrenzaak stond (met de nieuwste notering erbij) de afgelopen acht edities zeven maal op de hoogste trede van het ereschavot. In een reactie laat Sergio Herman weten dat de nummer een positie vanwege de kritiek vorig jaar van hoofdinspecteur Wynand Vogel extra hard is bevochten.

Inter Scaldes uit top-3
Inter Scaldes heeft maar kort mogen genieten van de roem van de top-3. Het restaurant van Jannis en Claudia Brevet uit Kruiningen dat vorig jaar vier plaatsen steeg tot nummer twee is teruggezet door Lekker naar plaats vier.

Uitlekken en geruchten
Een paar jaar geleden lekte de top-10 van restaurantgids Lekker 'zomaar' uit op internet en in de wandelgangen gingen de geruchten dat de topchefs geen trek meer hebben in de gezamenlijke bijeenkomsten waarop de gids in het verleden werd gepresenteerd.

Uit een ander vaatje tappen
Om lekken te voorkomen en om de de aandacht van heel culinair Nederland op zich te richten lijkt er nu bewust gekozen voor deze guerrilla-actie.

Gids ook veel eerder in de winkel
De gids ligt dan ook morgen, 27 oktober, in de winkels. De presentatie en de start van de verkoop stonden eerder gepland op respectievelijk 14 en 15 november.

Met deze actie heeft Lekker een klip en klaar startschot gegeven van het nieuwe gidsenseizoen.

De top-10 van Lekker 2012 (update tot 16.00 uur)
1) Oud Sluis, Sluis, Sergio Herman (1)
2) De Zwetheul, Schipluiden, Mario Ridder (6)
3) De Librije, Zwolle, Jonnie en Thérèse Boer (3)
4) Inter Scaldes, Kruiningen, Jannis en Claudia Brevet (2)
5) De Leest Vaassen, Jacob Jan Boerma en Kim Veenstra (3)
6) Beluga, Maastricht, Hans van Wolde (5)
7) Ivy, Rotterdam, Francois Geurds (7)
8) La Rive, Amsterdam, Roger Rassin (8)
9) Da Vinci, Maasbracht, Margo Reuten en Peter Kools (12)
10) De Bokkedoorns, Overveen, Lucas Rive (9)
Tussen haakjes de vermelding in Lekker 2011

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: