Ivory beste bij HEERLIJK10Daagse

12 juni 2014 |
Ivory beste bij HEERLIJK10Daagse

Met maar liefst een gemiddelde van 9,25 wint Ivory (Nijmegen) de HEERLIJK10Daagse publieksprijs. Ivory laat sterrenrestaurants als De Lindehof, Perceel* en FG* achter zich. Op nummer 2
is ’t Havenmantsje (Harlingen) geëindigd met een mooi gemiddelde van 9,24. Opvallend is Op de hej uit Sint Geertruid. Met een gemiddelde van 9,12 komen zij binnen op plek 3.

Ivory nieuw in de top
Het is de eerste keer dat Ivory heeft meegedaan aan de HEERLIJK10Daagse. Het is dan ook een fantastische prestatie om hun eerste HEERLIJK10Daagse af te sluiten met een eerste plaats.

''We geven tijdens de HEERLIJK10Daagse een fikse korting, maar leveren dezelfde kwaliteit. Dat dit resulteert in een nummer 1-positie, heeft ons blij verrast. Bovendien ook een trots gevoel, zeker als je bekijkt wat voor een toprestaurants we achter ons laten'', aldus Tijs Huijbers, chef-kok van Ivory

Geen sterrenzaken in top 3
Opvallend is dat er in de landelijke top 10 slechts 3 sterrenrestaurants staan. Sterker nog: in de top 3 staat geen enkel sterrenrestaurant.

’’Het animo voor een actie als de HEERLIJK10Daagse is groot. Zowel voor restaurateurs als consument was het een geslaagde actie. Een recordaantal boekingen en 92,4% van de beschikbare diners zijn verkocht. Gegevens waar wij als organisatie erg trots op zijn'', aldus Arthur Bassant, eigenaar heerlijk.

Recordaantal bezoekers
De HEERLIJK10Daagse wordt voor de zesde keer georganiseerd en viert dat met een recordaantal bezoekers. Nog niet eerder werden zoveel boekingen gemaakt door culinair minnend Nederland. Tijdens de HEERLIJK10Daagse kunnen de kortingen oplopen tot wel 50% op de normale menuprijs. Voor een 3-gangen lunch betaal je slechts € 20,- en voor een 3-gangen diner betaal je maar € 25,-

Restaurants met Michelinster(ren) vragen € 10,- toeslag per ster.

De landelijke top 10
1. Ivory 9,25
2. ’t Havenmantsje 9,24
3. Op de hej 9,12
4. De Lindehof* 9,08
5. ’t Kalkoentje 9,07
6. Perceel* 9,06
7. De Fuik 9,06
8. Van der Dussen 9,06
9. FG Francois Geurds 9,05
10. Paerdeburgh 9,04

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: