Team NL niet naar wereldfinale Bocuse d'Or

Auteur: Redactie
Internationaal 25 maart 2022
Team NL niet naar wereldfinale Bocuse d'Or

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Kees Visser en commis Jeffrey Buijl heeft zicht tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest niet kunnen kwalificeren voor de wereldfinale.

Het team kookte binnen 5 uur en 35 minuten hun gerechten met aardappel en gerechten met hert voor 14 couverts. Het sterke concurrentieveld bestond uit 17 Europese topkoks. Het Nederlandse team eindigde op de 15e plaats. 

Brian Mark Hansen uit Denemarken bemachtigde de eerste plaats bij de Europese wedstrijd. Nummer twee werd Bence Dalnoki uit Hongarije en nummer drie Filip August Bendi uit Noorwegen.
De prijs voor het beste aardappelgerecht ging naar Ian Musgrave uit het Verenigd Koninkrijk en die voor het beste vleesgerecht naar Jimmi Eriksson uit Zweden. Beste commis werd Thilda Mártenvan het Zweedse team.

Doel

Chef Kees Visser: “Ons doel was om een plaats binnen de top 10 te behalen en ons daarmee te kwalificeren voor de wereldfinale. Helaas is dat niet gelukt. We hebben er alles aan gedaan. De concurrentie was enorm groot. Als team hebben we maanden keihard getraind waarvan de laatste periode in de nagebouwde wedstrijdkeuken. We hebben wekelijks uren getraind om zoveel mogelijk technieken te laten zien binnen de vastgestelde tijden. Aan zowel smaak als presentatie is heel veel aandacht besteed. Helaas hebben we de top 10 niet behaald, maar we hebben het uiterste gegeven.”

Groot compliment

Voorzitter van Bocuse d’Or Nederland, SVH Meesterkok Francois Geurds (FG Restaurant, Rotterdam) is trots op het team. "Een groot compliment voor het team. Deze jongens hebben echt een prestatie van wereldformaat neergezet. Echt gaaf hoe zij hun voorbereidingen en de wedstrijd hebben uitgevoerd. De passie die het team uitstraalde en het vakmanschap dat ze met elkaar gepresenteerd hebben heeft geleid tot fantastisch mooie gerechten. Alle lof voor Kees en Jeffrey! En natuurlijk niet te vergeten Jo Nelissen, die het team dit jaar gecoacht heeft. Helaas was de concurrentie te sterk.”

Zwaar

Geurds: “Deze wedstrijd is de belangrijkste kookwedstrijd die ons vak kent. Je moet enorm veel in huis hebben: alle technieken beheersen en laten zien, smaakvariaties bedenken, productkennis hebben en creatief zijn. Je moet stressbestendig zijn en kunnen plannen. Alles moet binnen vijf uur en 35 minuten gebeuren. Ben je te laat, dan krijg je strafpunten.”

Over Bocuse d’Or Nederland

Het doel van Bocuse d’Or Nederland is het bevorderen van een positief imago van de Nederlandse gastronomie, het profileren van het koksambacht, het enthousiast maken van jongeren voor het beroep van kok en het bevorderen van het gebruik van kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame producten. De wedstrijd om de Bocuse d’Or is een wereldpodium voor chefs van grote klasse. De stichting Bocuse d’Or Nederland is onafhankelijk en maakt geen winst. De stichting zet haar kennis, ervaring, netwerk en financiële middelen in om haar doelen te realiseren.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws