Cocktail en foodpairing competitie ‘Chefs & Shakers’ maakt winnaars bekend

Auteur: Redactie
Drinks Events 21 juni 2023
Cocktail en foodpairing competitie ‘Chefs & Shakers’ maakt winnaars bekend Winnaars Stefan Samual en Robin Blaauw

Afgelopen dinsdag, 20 juni 2023, streden vijf teams in restaurant Elea om de titel van Chefs & Shakers. Ieder team, bestaande uit één chef en één bartender, werd beoordeeld door een jury van zeven bestaande uit gastronomen en mixologen. De hoofdprijs: een reis naar de Filipijnen.

De vijf teams kwamen van diverse cafés en restaurants. Zo stuurden Café Annabel (Den Haag) en Oogst (Den Haag) een duo op, werkte Ultramarijn (Den Haag) samen met Voco (Den Haag) en streed HAVN (Hoorn) samen met cocktailbar Feijoa (Amsterdam). Ook restaurant Elea (Den Haag) ging de strijd aan en creëerde een vijfde team met Peacockbar (Zwolle). Ieder team kreeg exact veertig minuten de tijd een gerecht met cocktail te serveren aan de vakjury.

De winnaars, Robin Blaauw van HAVN en Stefan Sumual van Feijoa zijn er met de hoofdprijs vandoor. De tweede plaats is voor Elea en Peacockbar en de derde werd gewonnen door het team van Café Annabel.

Vakjury

De vakjury bestond uit Soenil Bahadoer, chef-kok van De Lindehof**, Timo Janse van Flying Dutchmen Cocktails, Juliën van Loo van Parkheuvel**, Glen Ramaekaers, van Don Papa Rim, Mark Vaessen van OKU, Filipijnse chef Irene Esquibil en tv-bartender Victor Abeln.

Creaties met spelregels

De wedstrijd gaf ruimte aan creativiteit, maar bevatte enkele spelregels. Onder andere het gebruik van Filipijnse georiënteerde gerechten. Een chef moest een Filipijns streetfood-gerecht creëren met mango als hoofdingrediënt. De shaker moest een cocktail bedenken met rum van Don Papa Baroko en Filipijnse ingedriënten.

Fotografie: Milan Tettero

Overig nieuws