Restaurant Harper opent eind april in bijzonder monumentaal pand

Auteur: redactie
Opening 16 april 2024
Restaurant Harper opent eind april in bijzonder monumentaal pand

Eind april opent Restaurant Harper de deuren op één van de mooiste pleinen van Den Haag, de Plaats. De unieke historische locatie, het elegante interieur, prachtige terras en de vernieuwende gerechten maken het een mooie toevoeging aan de Haagse horeca. Bij Harper zijn gasten de hele dag door welkom om te genieten van onverwachte smaakcombinaties, een kop koffie met iets lekkers, een glas wijn van de zorgvuldig samengestelde wijnkaart of een uitgebreid diner.

Het nieuwe restaurant is ondergebracht in een bijzonder monumentaal pand uit 1731, verdeeld over meerdere lagen en een prachtig terras. De inrichting is klassiek en een tikkeltje modern, met een huiselijk karakter. Een plek waar iedere gast zich al snel thuis voelt. Culinaire inspiratie haalt het enthousiaste team vanuit de hele wereld.

Genieten, samenkomen en herinneringen maken

Harper ligt midden in het Royal shopping district. Een plek die bol staat van historie, waar herbergen gevestigd waren en Vincent van Gogh ooit heeft gewerkt. Het was en is nog steeds een levendige plek. Hier komen mensen samen, worden herinneringen gemaakt en genoten van mooie winkels, sfeer en goed eten en drinken. Een ideale plek voor een mooi restaurant. Harper is verdeeld over meerdere intieme niveaus. In het souterrain heb je zicht op de open keuken, waar de chefs kun kunsten vertonen. Vanuit de entresol kijk je uit op de knusse bar en het terras. The Upper Room is exclusief af te huren op de eerste etage en heeft een waanzinnig uitzicht over de Plaats en Hofvijver. Een perfecte ruimte voor private dining, een vergadering, borrel, zakelijke meeting of besloten event.

“Je hebt geen zilveren bestek nodig om goed te eten. Voor mij gaat eten net zo goed over het moment, de gelegenheid, de locatie en je gezelschap als over de smaak”, Kevin Gerrits, eigenaar/manager.

Gerechten die een gevoel oproepen

De chefs van Harper halen hun culinaire inspiratie uit keukens over de hele wereld. Er wordt gekookt met verse ingrediënten uit het seizoen. Traditionele kookstijlen worden vertaald naar het heden of krijgen een bijzondere twist. In de keuken wordt gestreefd naar de beste kwaliteit en verrassende combinaties in gerechten die een gevoel oproepen.

“Smaak is herinnering. Ik laat me inspireren door smaken uit het verleden waar ik steeds een nieuwe smaakcombinaties bij probeer te vinden. Op mijn nachtkastje ligt altijd een kladblok met potlood. Inspiratie komt vaak onverwachts”, Nick ten Hagen, head chef.

Over Harper

Harper is ontstaan vanuit liefde en passie voor het horecavak. De vier eigenaren, Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits en Piet Scholtes, hebben samen meer dan honderd jaar ervaring binnen de Haagse en internationale horeca. Tilkema en Van der Meer zijn bekende namen in de Haagsche horecawereld. Naast Harper runnen zij de bekende zaken Jamey Bennett en Barlow. In december 2022 namen deze heren de locatie waarin Harper is gevestigd, over. De jaren daarvoor passeerden zij het pand dagelijks en fantaseerden over de geweldige dingen die ze ermee konden doen. Met veel enthousiasme werd een nieuw horecaconcept uitgewerkt. Om de juiste service en beleving voor gasten neer te zetten, werd Kevin Gerrits benaderd voor versterking. Tilkema en Van der Meer wisten dat het zijn droom en passie was om een eigen zaak te runnen. Gerrits is een gastheer pur sang en heeft de dagelijkse leiding over Harper. Piet Scholtes werkte als chef-kok al vijf jaar bij Jamey Bennett en geeft zijn visie en advies op de zaak als mede-eigenaar en executive chef. Nick ten Hagen is de chef-kok van Harper. Hij werkte eerder onder andere bij restaurant Parkheuvel.

Fotografie: Antoni Czarczyńsk

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws