Michelingids Bangkok: 17 restaurants bekroond met Michelinster

14 december 2017 | Roy Spijker

Michelin heeft in de eerste Micheling Gids Bangkok maar liefst 98 restaurants opgenomen. Deze selectie belicht hoe de stad met zowel de nationale authentieke als de internationale keuken, miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna zijn bekroond met twee Michelinsterren. 14 Restaurants zijn bekroond met een ster en 35 restaurants met een Bib Gourmand.

Michael Ellis, International Director Michelin Guide zegt: "We zijn trots op deze eerste Bangkok Gids, waarbij we de culinaire rijkdom van Bangkok belichten. Onze inspecteurs waren erg onder de indruk van de ??lokale culinaire scene met een verbazingwekkende levendigheid, talloze nieuwe restaurants, en de indrukwekkende diversiteit in streetfood.

Drie restaurants zijn zelfs met twee sterren bekroond in de Michelin Gids Bangkok 2018: Gaggan, waar chef-kok Gaggan Anand de Indiase keuken naar een zeldzaam niveau tilt. Le Normandie, French cuisine, gevestigd in het Mandarin Oriental Hotel, krijgt ook twee sterren. Mezzaluna, gevestigd op de 65e verdieping van het Lebua Hotel, gespecialiseerd in Europese delicatessen met Japanse precisie is evenzo bekroond met twee sterren.

Bekroond met één ster
Verder zijn 14 restaurants met een Michelinster bekroond, die de kwaliteit van de lokale keuken benadrukt. Van deze restaurants bieden zeven restaurants Thaise gerechten aan, bereid door lokale Thaise chef-koks als Siam Wisdom. Chefs proberen gerechten te creëren die een balans vinden tussen het oude en het nieuwe en tussen Thaise en buitenlandse invloeden. Streetfood van Jay Fai is ook bekroond met een ster. De chef staat erop in zijn kleine keuken met zelfgemaakt gasfornuis te blijven werken, doorgaand op het bedrijf wat zijn vader 70 jaar geleden startte.

Michelinster voor topkok Henk Savelberg in Bangkok
Niet alleen de nationale maar ook de internationale keuken wordt erkend in de Michelingids, met vestigingen die een ster hebben gekregen, zoals 'Savelberg Thailand' van Nederlandse topchef Henk Savelberg. Dit is zijn vijfde Michelinster.

Bib Gourmand voor 35 restaurants
35 restaurants met een Bib Gourmand, voor restaurants vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding (maximaal THB 1000) zijn onderscheiden. Onder andere streetfood als Baan Yai Phad Thai, Jay Oh ontvingen een Bib Gourmand. Ook de restaurants Baannai en Soul Food Mahanakorn zijn met een Bib Gourmand bekroond. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: