Michelingids Bangkok: 17 restaurants bekroond met Michelinster

14 december 2017 | Roy Spijker

Michelin heeft in de eerste Micheling Gids Bangkok maar liefst 98 restaurants opgenomen. Deze selectie belicht hoe de stad met zowel de nationale authentieke als de internationale keuken, miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna zijn bekroond met twee Michelinsterren. 14 Restaurants zijn bekroond met een ster en 35 restaurants met een Bib Gourmand.

Michael Ellis, International Director Michelin Guide zegt: "We zijn trots op deze eerste Bangkok Gids, waarbij we de culinaire rijkdom van Bangkok belichten. Onze inspecteurs waren erg onder de indruk van de ??lokale culinaire scene met een verbazingwekkende levendigheid, talloze nieuwe restaurants, en de indrukwekkende diversiteit in streetfood.

Drie restaurants zijn zelfs met twee sterren bekroond in de Michelin Gids Bangkok 2018: Gaggan, waar chef-kok Gaggan Anand de Indiase keuken naar een zeldzaam niveau tilt. Le Normandie, French cuisine, gevestigd in het Mandarin Oriental Hotel, krijgt ook twee sterren. Mezzaluna, gevestigd op de 65e verdieping van het Lebua Hotel, gespecialiseerd in Europese delicatessen met Japanse precisie is evenzo bekroond met twee sterren.

Bekroond met één ster
Verder zijn 14 restaurants met een Michelinster bekroond, die de kwaliteit van de lokale keuken benadrukt. Van deze restaurants bieden zeven restaurants Thaise gerechten aan, bereid door lokale Thaise chef-koks als Siam Wisdom. Chefs proberen gerechten te creëren die een balans vinden tussen het oude en het nieuwe en tussen Thaise en buitenlandse invloeden. Streetfood van Jay Fai is ook bekroond met een ster. De chef staat erop in zijn kleine keuken met zelfgemaakt gasfornuis te blijven werken, doorgaand op het bedrijf wat zijn vader 70 jaar geleden startte.

Michelinster voor topkok Henk Savelberg in Bangkok
Niet alleen de nationale maar ook de internationale keuken wordt erkend in de Michelingids, met vestigingen die een ster hebben gekregen, zoals 'Savelberg Thailand' van Nederlandse topchef Henk Savelberg. Dit is zijn vijfde Michelinster.

Bib Gourmand voor 35 restaurants
35 restaurants met een Bib Gourmand, voor restaurants vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding (maximaal THB 1000) zijn onderscheiden. Onder andere streetfood als Baan Yai Phad Thai, Jay Oh ontvingen een Bib Gourmand. Ook de restaurants Baannai en Soul Food Mahanakorn zijn met een Bib Gourmand bekroond. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: