Michelingids Bangkok: 17 restaurants bekroond met Michelinster

14 december 2017 | Roy Spijker

Michelin heeft in de eerste Micheling Gids Bangkok maar liefst 98 restaurants opgenomen. Deze selectie belicht hoe de stad met zowel de nationale authentieke als de internationale keuken, miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna zijn bekroond met twee Michelinsterren. 14 Restaurants zijn bekroond met een ster en 35 restaurants met een Bib Gourmand.

Michael Ellis, International Director Michelin Guide zegt: "We zijn trots op deze eerste Bangkok Gids, waarbij we de culinaire rijkdom van Bangkok belichten. Onze inspecteurs waren erg onder de indruk van de ??lokale culinaire scene met een verbazingwekkende levendigheid, talloze nieuwe restaurants, en de indrukwekkende diversiteit in streetfood.

Drie restaurants zijn zelfs met twee sterren bekroond in de Michelin Gids Bangkok 2018: Gaggan, waar chef-kok Gaggan Anand de Indiase keuken naar een zeldzaam niveau tilt. Le Normandie, French cuisine, gevestigd in het Mandarin Oriental Hotel, krijgt ook twee sterren. Mezzaluna, gevestigd op de 65e verdieping van het Lebua Hotel, gespecialiseerd in Europese delicatessen met Japanse precisie is evenzo bekroond met twee sterren.

Bekroond met één ster
Verder zijn 14 restaurants met een Michelinster bekroond, die de kwaliteit van de lokale keuken benadrukt. Van deze restaurants bieden zeven restaurants Thaise gerechten aan, bereid door lokale Thaise chef-koks als Siam Wisdom. Chefs proberen gerechten te creëren die een balans vinden tussen het oude en het nieuwe en tussen Thaise en buitenlandse invloeden. Streetfood van Jay Fai is ook bekroond met een ster. De chef staat erop in zijn kleine keuken met zelfgemaakt gasfornuis te blijven werken, doorgaand op het bedrijf wat zijn vader 70 jaar geleden startte.

Michelinster voor topkok Henk Savelberg in Bangkok
Niet alleen de nationale maar ook de internationale keuken wordt erkend in de Michelingids, met vestigingen die een ster hebben gekregen, zoals 'Savelberg Thailand' van Nederlandse topchef Henk Savelberg. Dit is zijn vijfde Michelinster.

Bib Gourmand voor 35 restaurants
35 restaurants met een Bib Gourmand, voor restaurants vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding (maximaal THB 1000) zijn onderscheiden. Onder andere streetfood als Baan Yai Phad Thai, Jay Oh ontvingen een Bib Gourmand. Ook de restaurants Baannai en Soul Food Mahanakorn zijn met een Bib Gourmand bekroond. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Relais & Châteaux chefs slijpen de messen over duurzame vis

Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lokale vis zo smakelijk mogelijk op de kaart te krijgen. Jef Schuur en Nadine Mögling waren de gastheer en -vrouw voor deze bijzondere culinaire bi...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

Culinair Vega
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: