Michelingids Bangkok: 17 restaurants bekroond met Michelinster

14 december 2017 | Roy Spijker

Michelin heeft in de eerste Micheling Gids Bangkok maar liefst 98 restaurants opgenomen. Deze selectie belicht hoe de stad met zowel de nationale authentieke als de internationale keuken, miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna zijn bekroond met twee Michelinsterren. 14 Restaurants zijn bekroond met een ster en 35 restaurants met een Bib Gourmand.

Michael Ellis, International Director Michelin Guide zegt: "We zijn trots op deze eerste Bangkok Gids, waarbij we de culinaire rijkdom van Bangkok belichten. Onze inspecteurs waren erg onder de indruk van de ??lokale culinaire scene met een verbazingwekkende levendigheid, talloze nieuwe restaurants, en de indrukwekkende diversiteit in streetfood.

Drie restaurants zijn zelfs met twee sterren bekroond in de Michelin Gids Bangkok 2018: Gaggan, waar chef-kok Gaggan Anand de Indiase keuken naar een zeldzaam niveau tilt. Le Normandie, French cuisine, gevestigd in het Mandarin Oriental Hotel, krijgt ook twee sterren. Mezzaluna, gevestigd op de 65e verdieping van het Lebua Hotel, gespecialiseerd in Europese delicatessen met Japanse precisie is evenzo bekroond met twee sterren.

Bekroond met één ster
Verder zijn 14 restaurants met een Michelinster bekroond, die de kwaliteit van de lokale keuken benadrukt. Van deze restaurants bieden zeven restaurants Thaise gerechten aan, bereid door lokale Thaise chef-koks als Siam Wisdom. Chefs proberen gerechten te creëren die een balans vinden tussen het oude en het nieuwe en tussen Thaise en buitenlandse invloeden. Streetfood van Jay Fai is ook bekroond met een ster. De chef staat erop in zijn kleine keuken met zelfgemaakt gasfornuis te blijven werken, doorgaand op het bedrijf wat zijn vader 70 jaar geleden startte.

Michelinster voor topkok Henk Savelberg in Bangkok
Niet alleen de nationale maar ook de internationale keuken wordt erkend in de Michelingids, met vestigingen die een ster hebben gekregen, zoals 'Savelberg Thailand' van Nederlandse topchef Henk Savelberg. Dit is zijn vijfde Michelinster.

Bib Gourmand voor 35 restaurants
35 restaurants met een Bib Gourmand, voor restaurants vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding (maximaal THB 1000) zijn onderscheiden. Onder andere streetfood als Baan Yai Phad Thai, Jay Oh ontvingen een Bib Gourmand. Ook de restaurants Baannai en Soul Food Mahanakorn zijn met een Bib Gourmand bekroond. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Evenement organiseren, simpel of niet?

Toen ik kortgeleden met een leuk gezelschap over een kerstmarkt wandelde, kon ik het niet laten er even bij stil te staan. Dit soort initiatieven kunnen de lokale (horeca)ondernemers namelijk een flinke ‘boost’ geven. Winkeliers en horecaondernemers slaan dan ook steeds vaker de handen i...

Achtergronden
Onderzoek: melk en kaas zijn beperkte bron van vitamine B12

Niet alleen vlees en vis, maar ook zuivelproducten als melk en kaas dragen bij aan de vitamine B12-voorziening van het lichaam. Alleen is de hoeveelheid vitamine B12 in melkproducten aan de krappe kant om een tekort te voorkomen als vlees en vis niet op het menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van d...

Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

KHN
Nierstichting en KHN organiseren opnieuw Restaurant Driedaagse

Op 12, 13 en 14 maart 2019 organiseren de Nierstichting en KHN de tweede landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens deze dagen laten we Nederland een speciaal tasting-menu proeven, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit evenem...

Achtergronden
Download: HorecaMarketingKalender 2019

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: