Negen nieuwe Bib Gourmand restaurants in de Michelingids 2025

Auteur: Redactie
Michelin 30 september 2025
Negen nieuwe Bib Gourmand restaurants in de Michelingids 2025

Smulpapen en fijnproevers opgelet: de Nederlandse culinaire scene wordt de komende week uitvoerig in de bloemetjes gezet door de Michelingids. Een week voor de bekendmaking van de Michelinsterren in Maastricht (op maandag 6 oktober), kondigen we vandaag de nieuwe Bib Gourmand restaurants aan. Editie 2025 van de Nederlandse Gids wordt verrijkt met negen opwindende nieuwkomers.

“Restaurants met een Bib Gourmand hebben een eigen filosofie,” vertelt de selectiedirecteur van de MICHELIN Gids Nederland. “Een filosofie die je niet in één zin kan samenvatten. Het gaat om generositeit, de wil om gasten te plezieren met écht lekker eten en de oprechte inzet om kwaliteit te bieden voor toegankelijke prijzen. Dat laatste is een uitdaging, dat weten we maar al te goed. Daarom neem ik mijn hoed af voor de negen nieuwkomers en alle restaurants die tot de nieuwe Bib Gourmand selectie behoren.”

Restaurants met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding bekronen, dát is en blijft dus de kracht van de Bib Gourmand. Daar hangen geen strikte regels aan vast die concept of kookstijl beoordelen. De diversiteit van deze onderscheiding is een onmiskenbare troef, zoals opnieuw wordt aangetoond door de bijzondere selectie die onze inspecteurs hebben samengesteld.

Laat ons met Maastricht beginnen, dat er twee nieuwe Bib Gourmand restaurants bij krijgt. Café Sjiek hoeven we niet meer voor te stellen. Deze vaste waarde werd recent overgenomen en is vandaag meer dan ooit een plek waar liefhebbers van Franse kost thuiskomen. Voor een meer bewerkte en originele keuken leiden de Maastrichtse wegen naar Prix de Rome. Wie zin heeft in authentieke Thaise smaken, moet dan weer in het Limburgse Nuth zijn, bij Reua Thai.

NEV in Eindhoven is een geweldige plek om een speelse uitvoering van de Turkse keuken te ontdekken. Voor een eigen aanpak van herkenbare smaken moeten gasten absoluut een bezoekje brengen aan Avenue43 in Oss en Petite in Sint-Oedenrode.

Aan de haven van Goes vinden smulpapen het prachtige Karel V en een geweldig keuzemenu dat klassiek en werelds met gevoel mixt. Bij Café de Gaper in Leiden gebruikt de chef graag oosterse nuances om traditionele associaties te verheffen. Eenzelfde verhaal bij Bistro De Ertepeller in Papendrecht, al is het daar eerder Noord-Afrikaanse kruidigheid die de Franse keuken versterkt.

Tekst en beeld: Michelin

Overig nieuws