Driesterrenchef Kevin Fehling kookt in Ciel Bleu

30 augustus 2018 | David Bakker

Ciel Bleu viert nogmaals de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij met een culinair evenement: The Table at Ciel Bleu. Op 7 oktober 2018 verzorgen chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman in samenwerking met hun bevriende driesterrenchef Kevin Fehling van Restaurant The Table in Hamburg een exclusieve middag.

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “We hebben ons tweesterren-jubileum in juli al op bijzondere wijze gevierd met een reünie van oud-chefs. In oktober willen we opnieuw groots uitpakken om deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Daarom hebben we Kevin uitgenodigd om gezamenlijk een exclusieve lunch neer te zetten.”

De vriendschap tussen de Duitse en Nederlandse chefs bestaat al bijna net zo lang als de twee Michelinsterren die aan Ciel Bleu zijn toegekend. Kevin Fehling: “We bezoeken elkaars restaurants regelmatig en de keren dat ik bij Ciel Bleu heb gegeten waren altijd een bijzondere ervaring, waarin ik vooral de continue doorontwikkeling van Onno en Arjan bewonder. Ciel Bleu behoort tot mijn favoriete restaurants ter wereld en ik kijk er erg naar uit om samen met hen een menu samen te stellen.”

The Table at Ciel Bleu, waarbij beide restaurants ieder drie gangen verzorgen, vindt eenmalig plaats op zondag 7 oktober 2018. De geheel verzorgde lunch is €350 per persoon inclusief parkeren. Reserveringen kunnen worden gemaakt via restaurants@okura.nl of 020 – 67 87 450.

Over The Table

Kevin Fehling, die in La Belle Epoque drie Michelinsterren verwierf en zichzelf daarmee de jongste driesterrenchef van Duitsland mocht noemen, opende in 2015 zijn eigen restaurant: The Table in Hamburg. Nog datzelfde jaar beloonde Michelin hem met drie sterren – een ongekende prestatie. The Table heeft een opmerkelijk interieur en dankt zijn naam aan één enkele tafel van donker kersenhout die door het restaurant kronkelt en alle gasten een blik gunt op de open keuken. De gerechten worden gekenmerkt door complexe smaken en ongekende vindingrijkheid.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: