Driesterrenchef Kevin Fehling kookt in Ciel Bleu

30 augustus 2018 | David Bakker

Ciel Bleu viert nogmaals de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij met een culinair evenement: The Table at Ciel Bleu. Op 7 oktober 2018 verzorgen chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman in samenwerking met hun bevriende driesterrenchef Kevin Fehling van Restaurant The Table in Hamburg een exclusieve middag.

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “We hebben ons tweesterren-jubileum in juli al op bijzondere wijze gevierd met een reünie van oud-chefs. In oktober willen we opnieuw groots uitpakken om deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Daarom hebben we Kevin uitgenodigd om gezamenlijk een exclusieve lunch neer te zetten.”

De vriendschap tussen de Duitse en Nederlandse chefs bestaat al bijna net zo lang als de twee Michelinsterren die aan Ciel Bleu zijn toegekend. Kevin Fehling: “We bezoeken elkaars restaurants regelmatig en de keren dat ik bij Ciel Bleu heb gegeten waren altijd een bijzondere ervaring, waarin ik vooral de continue doorontwikkeling van Onno en Arjan bewonder. Ciel Bleu behoort tot mijn favoriete restaurants ter wereld en ik kijk er erg naar uit om samen met hen een menu samen te stellen.”

The Table at Ciel Bleu, waarbij beide restaurants ieder drie gangen verzorgen, vindt eenmalig plaats op zondag 7 oktober 2018. De geheel verzorgde lunch is €350 per persoon inclusief parkeren. Reserveringen kunnen worden gemaakt via restaurants@okura.nl of 020 – 67 87 450.

Over The Table

Kevin Fehling, die in La Belle Epoque drie Michelinsterren verwierf en zichzelf daarmee de jongste driesterrenchef van Duitsland mocht noemen, opende in 2015 zijn eigen restaurant: The Table in Hamburg. Nog datzelfde jaar beloonde Michelin hem met drie sterren – een ongekende prestatie. The Table heeft een opmerkelijk interieur en dankt zijn naam aan één enkele tafel van donker kersenhout die door het restaurant kronkelt en alle gasten een blik gunt op de open keuken. De gerechten worden gekenmerkt door complexe smaken en ongekende vindingrijkheid.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: