Driesterrenchef Kevin Fehling kookt in Ciel Bleu

30 augustus 2018 | David Bakker

Ciel Bleu viert nogmaals de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij met een culinair evenement: The Table at Ciel Bleu. Op 7 oktober 2018 verzorgen chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman in samenwerking met hun bevriende driesterrenchef Kevin Fehling van Restaurant The Table in Hamburg een exclusieve middag.

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “We hebben ons tweesterren-jubileum in juli al op bijzondere wijze gevierd met een reünie van oud-chefs. In oktober willen we opnieuw groots uitpakken om deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Daarom hebben we Kevin uitgenodigd om gezamenlijk een exclusieve lunch neer te zetten.”

De vriendschap tussen de Duitse en Nederlandse chefs bestaat al bijna net zo lang als de twee Michelinsterren die aan Ciel Bleu zijn toegekend. Kevin Fehling: “We bezoeken elkaars restaurants regelmatig en de keren dat ik bij Ciel Bleu heb gegeten waren altijd een bijzondere ervaring, waarin ik vooral de continue doorontwikkeling van Onno en Arjan bewonder. Ciel Bleu behoort tot mijn favoriete restaurants ter wereld en ik kijk er erg naar uit om samen met hen een menu samen te stellen.”

The Table at Ciel Bleu, waarbij beide restaurants ieder drie gangen verzorgen, vindt eenmalig plaats op zondag 7 oktober 2018. De geheel verzorgde lunch is €350 per persoon inclusief parkeren. Reserveringen kunnen worden gemaakt via restaurants@okura.nl of 020 – 67 87 450.

Over The Table

Kevin Fehling, die in La Belle Epoque drie Michelinsterren verwierf en zichzelf daarmee de jongste driesterrenchef van Duitsland mocht noemen, opende in 2015 zijn eigen restaurant: The Table in Hamburg. Nog datzelfde jaar beloonde Michelin hem met drie sterren – een ongekende prestatie. The Table heeft een opmerkelijk interieur en dankt zijn naam aan één enkele tafel van donker kersenhout die door het restaurant kronkelt en alle gasten een blik gunt op de open keuken. De gerechten worden gekenmerkt door complexe smaken en ongekende vindingrijkheid.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: