Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland

13 februari 2018 | Thijs Jacobs

Begin december zijn de Michelinsterren voor restaurants weer uitgedeeld. Nederland telt inmiddels 108 sterrenrestaurants, waarvan 89 restaurants 1 Michelinster hebben. Zelfs bij sterrenrestaurants hoeft uit eten gaan niet duur te zijn. Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit waar je het voordeligst bij een 1-sterrenrestaurant kan eten.

Er is onder meer uitgezocht wat het goedkoopste menu is, en wat de gemiddelde prijs per gang is.

Goedkoopst in Venlo

Het goedkoopste menu is verkrijgbaar bij sterrenrestaurant Valuas in Venlo, je betaalt daar €32 voor een driegangenmenu. De laagste gemiddelde prijs per gang is bij RON Gastrobar in Amsterdam, je betaalt daar gemiddeld €10,42 per gang (6 gangen €62,50).
Amsterdam is hofleverancier van sterrenrestaurants met in totaal 21 sterrenrestaurants.

Van de 89 1-sterrenrestaurants zijn er in de provincie Noord Holland (24) en Noord Brabant (13) het meest te vinden. Zuid Holland (12) en Limburg (10) zijn ook goed vertegenwoordigd.

Goedkoopste sterrenmenu’s in Nederland

Het goedkoopste sterrenmenu is te vinden in Venlo, bij Valuas. Hier is het al mogelijk om voor €32,- aan te schuiven. Ratatouille Food & Wine in Haarlem en Sinne in Amsterdam (beiden €39,- voor een menu) completeren de goedkoopste mogelijkheden in Nederland. Ook Koriander (Drachten) en De Swarte Ruijter (Holten) bieden met een menuprijs van €39,50 mogelijkheden om onder de €40,- in een sterrenrestaurant te dineren. Hierbij is overigens alleen gekeken naar het goedkoopste menu, niet naar het aantal gangen.

Gemiddelde kosten per gang

Wanneer gekeken wordt naar de gemiddelde kosten per gang, veranderd er het een en ander. Dan is ineens Ron Gastrobar (Amsterdam) de goedkoopste mogelijkheid. Voor een 6-gangendiner betaal je hier €62,50, dit komt neer op €10,42 per gang. Bij Cucina del Mondo (Heerlen) betaal je gemiddeld €11,50 per gang. Weer terug in Amsterdam is Rijks ook een goede mogelijkheid met gemiddelde €11,67 per gang bij het goedkoopste menu.

Strandlodge (Winterswijk) en Noble (Den-Bosch) completeren de top-5 met respectievelijk €12,38 per gang en €12,40 per gang.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: