Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland

13 februari 2018 | Thijs Jacobs

Begin december zijn de Michelinsterren voor restaurants weer uitgedeeld. Nederland telt inmiddels 108 sterrenrestaurants, waarvan 89 restaurants 1 Michelinster hebben. Zelfs bij sterrenrestaurants hoeft uit eten gaan niet duur te zijn. Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit waar je het voordeligst bij een 1-sterrenrestaurant kan eten.

Er is onder meer uitgezocht wat het goedkoopste menu is, en wat de gemiddelde prijs per gang is.

Goedkoopst in Venlo

Het goedkoopste menu is verkrijgbaar bij sterrenrestaurant Valuas in Venlo, je betaalt daar €32 voor een driegangenmenu. De laagste gemiddelde prijs per gang is bij RON Gastrobar in Amsterdam, je betaalt daar gemiddeld €10,42 per gang (6 gangen €62,50).
Amsterdam is hofleverancier van sterrenrestaurants met in totaal 21 sterrenrestaurants.

Van de 89 1-sterrenrestaurants zijn er in de provincie Noord Holland (24) en Noord Brabant (13) het meest te vinden. Zuid Holland (12) en Limburg (10) zijn ook goed vertegenwoordigd.

Goedkoopste sterrenmenu’s in Nederland

Het goedkoopste sterrenmenu is te vinden in Venlo, bij Valuas. Hier is het al mogelijk om voor €32,- aan te schuiven. Ratatouille Food & Wine in Haarlem en Sinne in Amsterdam (beiden €39,- voor een menu) completeren de goedkoopste mogelijkheden in Nederland. Ook Koriander (Drachten) en De Swarte Ruijter (Holten) bieden met een menuprijs van €39,50 mogelijkheden om onder de €40,- in een sterrenrestaurant te dineren. Hierbij is overigens alleen gekeken naar het goedkoopste menu, niet naar het aantal gangen.

Gemiddelde kosten per gang

Wanneer gekeken wordt naar de gemiddelde kosten per gang, veranderd er het een en ander. Dan is ineens Ron Gastrobar (Amsterdam) de goedkoopste mogelijkheid. Voor een 6-gangendiner betaal je hier €62,50, dit komt neer op €10,42 per gang. Bij Cucina del Mondo (Heerlen) betaal je gemiddeld €11,50 per gang. Weer terug in Amsterdam is Rijks ook een goede mogelijkheid met gemiddelde €11,67 per gang bij het goedkoopste menu.

Strandlodge (Winterswijk) en Noble (Den-Bosch) completeren de top-5 met respectievelijk €12,38 per gang en €12,40 per gang.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: