Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland

13 februari 2018 | Thijs Jacobs

Begin december zijn de Michelinsterren voor restaurants weer uitgedeeld. Nederland telt inmiddels 108 sterrenrestaurants, waarvan 89 restaurants 1 Michelinster hebben. Zelfs bij sterrenrestaurants hoeft uit eten gaan niet duur te zijn. Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit waar je het voordeligst bij een 1-sterrenrestaurant kan eten.

Er is onder meer uitgezocht wat het goedkoopste menu is, en wat de gemiddelde prijs per gang is.

Goedkoopst in Venlo

Het goedkoopste menu is verkrijgbaar bij sterrenrestaurant Valuas in Venlo, je betaalt daar €32 voor een driegangenmenu. De laagste gemiddelde prijs per gang is bij RON Gastrobar in Amsterdam, je betaalt daar gemiddeld €10,42 per gang (6 gangen €62,50).
Amsterdam is hofleverancier van sterrenrestaurants met in totaal 21 sterrenrestaurants.

Van de 89 1-sterrenrestaurants zijn er in de provincie Noord Holland (24) en Noord Brabant (13) het meest te vinden. Zuid Holland (12) en Limburg (10) zijn ook goed vertegenwoordigd.

Goedkoopste sterrenmenu’s in Nederland

Het goedkoopste sterrenmenu is te vinden in Venlo, bij Valuas. Hier is het al mogelijk om voor €32,- aan te schuiven. Ratatouille Food & Wine in Haarlem en Sinne in Amsterdam (beiden €39,- voor een menu) completeren de goedkoopste mogelijkheden in Nederland. Ook Koriander (Drachten) en De Swarte Ruijter (Holten) bieden met een menuprijs van €39,50 mogelijkheden om onder de €40,- in een sterrenrestaurant te dineren. Hierbij is overigens alleen gekeken naar het goedkoopste menu, niet naar het aantal gangen.

Gemiddelde kosten per gang

Wanneer gekeken wordt naar de gemiddelde kosten per gang, veranderd er het een en ander. Dan is ineens Ron Gastrobar (Amsterdam) de goedkoopste mogelijkheid. Voor een 6-gangendiner betaal je hier €62,50, dit komt neer op €10,42 per gang. Bij Cucina del Mondo (Heerlen) betaal je gemiddeld €11,50 per gang. Weer terug in Amsterdam is Rijks ook een goede mogelijkheid met gemiddelde €11,67 per gang bij het goedkoopste menu.

Strandlodge (Winterswijk) en Noble (Den-Bosch) completeren de top-5 met respectievelijk €12,38 per gang en €12,40 per gang.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

Bier Events
Lustrumeditie Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen e...

Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: