U heeft gezocht op : Michelinsterren

27 januari 2020 Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

13 januari 2020 Michelin
Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Holland) Ciel Bleu - Amsterdam (Noord-Holland) &Moshik - Amsterdam (Noord-Holland) Spectrum - Amsterdam (Noord-Holland) De Kromme Watergang - Breskens (...

13 januari 2020 Michelin KHN
Peter Bruins van de Bokkedoorns eerste winnaar van Michelin-award voor uitmuntend gastheerschap

Tijdens de feestelijke gidspresentatie van Michelin 2020 op maandag 13 januari 2020 in het DeLaMar Theater in Amsterdam, is de Michelin award voor uitmuntend gastheerschap uitgereikt aan Peter Bruins van restaurant de Bokkedoorns in Overveen. Voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Hore...

10 januari 2020 Michelin
Alles over de Michelingids

Aanstaande maandag deelt Michelin zijn wereldberoemde sterren uit aan de Nederlandse gastronomie. De RestaurantKrant schrijft al sinds de oprichting in 2008 met veel belangstelling over de hoofdrolspelers van het Rode Boekje. In dit dossier lees je alles over elf jaar Michelinnieuws: interviews met ...

25 december 2019 Culinair
In memoriam: Lucas Rive

Op social media deelde Les Patrons Cuisiniers mee dat topkok Lucas Rive woensdag op 57-jarige leeftijd is overleden. De culinaire inspirator overleed na een kort ziekbed en wist in totaal drie sterren bij elkaar te koken, een prestatie van wereldformaat. Hij werkte 22 jaar bij Restaurant De Bokkedoo...

16 december 2019 Michelin KHN
Nieuwe Michelin-award voor uitmuntend gastheerschap

De gidspresentatie van Michelin 2020 vindt op maandag 13 januari 2020 plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De uitreiking van de sterren valt komend jaar samen met de eerste dag van de horecavakbeurs Horecava. Om gastheerschap in de spotlight te zetten, heeft Michelin samen met Koninklijke Hor...

12 november 2019 trends
Han Ji adviseert: Trends in 2019 en hoe hier als eigenaar mee om te gaan

De restaurantbranche was het afgelopen jaar onderhevig aan veel veranderingen: een belastingverhoging, toenemende concurrentie, de opkomst van nieuwe restaurantconcepten en een vervaging van horeca-segmenten. Stuk voor stuk ontwikkelingen waardoor traditionele horecaondernemers hun omzet zagen dalen...

9 oktober 2019 Column David Bakker
Column: Jacob Jan Boerma heeft de Champions League drie keer gewonnen

Jacob Jan Boerma stopt ermee. Restaurant De Leest sluit aan het einde van dit jaar definitief de deuren. Daarmee raakt Nederland een van de beste restaurants van het land kwijt én leveren we drie Michelinsterren in. Een parel in de Nederlandse gastronomie. Dat is Boerma. Uitgesproken, ener...

8 oktober 2019 Sluiting Michelin
Jacob Jan Boerma sluit De Leest

Een behoorlijke domper voor de Nederlandse gastronomie. Driesterrenchef Jacob Jan Boerma sluit restaurant De Leest. De geboren Oostenrijker wil meer tijd en aandacht besteden aan zijn gezin. Daarnaast ziet de chef cuisinier meer kansen in het bedrijfsleven en geeft hij tegenover de NOS aan dat h...

25 september 2019 trends
UMAMI by Han introduceert Health Pairing

Met een constante focus op het overbrengen van de Chinese cultuur, vernieuwing én gezondheid brengt chef en ondernemer Han Ji dé foodtrend van 2019, drink pairing, naar een nieuw level. Samen met zijn team creëerde hij voor UMAMI by Han een menu waarin de ingrediënten van de ...

11 september 2019 Food Culinair
Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw in Westfries Museum. Onder het motto “Proef de Gouden Eeuw” verzorgen chefkok Erwin Hendriks van NH Catering & Events en Onno Kokmeijer (twee michelinsterren) en founder van de Westfriese Tafel samen op 21 en 22 novembe...

10 september 2019 Events Culinair
Gastvrij Rotterdam verrast met 'pop-up-Parkheuvel' restaurant

Dit jaar is tweesterrenchef Erik van Loo aanwezig met 'Parkheuvel Experience’ als pop-up restaurant op Gastvrij Rotterdam. In Parkheuvel Experience kunnen bezoekers van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam genieten van signature gerechten en een goed glas wijn. Eerste tweesterrenchef op Ga...

7 augustus 2019 Food Vega
Nu ook een vegan groente hotdog te koop bij de HEMA

Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij HEMA. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. HEMA zet hiermee een belangrijke stap in de trend om lekkere en duurzamere alternatieven te bieden voor vlees. De hotdog is...

16 juli 2019 Diner Internationaal Michelin
Franse topchef levert beide Michelinsterren in

Bevrijder dan ooit voelt hij zich. De Franse topchef Marc Veyrat levert na het verlies van zijn derde michelinster, zijn overige twee sterren in. In januari verloor hij zijn derde ster en is sindsdien depressief. Dat lezen we op de website van het Vlaamse Nieuwsblad. Zijn restaurant Maison des Bo...

7 juni 2019 Vis Achtergronden
Sterrenrestaurants serveren massaal foute vis

Toprestaurants die zich onderscheiden met een Michelinster onderscheiden zich allesbehalve met duurzame vis. Sterker nog, maar liefst 89 procent van de Nederlandse sterrenrestaurants serveert één of meer vissoorten die rood scoren op de VISwijzer. Milieuorganisatie Good Fish Foundat...

20 mei 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

4 april 2019 Chefs Michelin
Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019

De finalisten voor kookwedstrijd Slag op de Schelde die op 21 mei op de Oosterschelde wordt gehouden, zijn bekend. Op het schip de Denick II strijden 6 toprestaurants met totaal 3 Michelinsterren om de titel. Het is de vijfde editie sinds de start van de wedstrijd in 2014. Voor de vijfde editie v...

12 maart 2019 Food Restaurant
Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka – de twee gerenommeerde Japanse restaurants van Hotel Okura Amsterdam – hebben als eerste restaurants in Nederlands de certificering ontvangen voor bedrijven in het buitenland die Japans eten ondersteunen. Tijdens de ceremonie die in H...

12 maart 2019 Culinair Michelin
Duits pretpark behoudt twee Michelinsterren

Voor de vijfde keer op rij ontving het fine-dining restaurant van Europa-Park op 26 februari twee Michelinsterren. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. Restaurant 'Ammolite' van themahotel 'Bell Rock' behoort daarmee tot de 4...

18 februari 2019 Awards Culinair
Kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019 open voor inschrijving

De unieke kookwedstrijd Slag op de Schelde vindt dit jaar plaats op 21 mei en is open voor inschrijving. Tijdens de wedstrijd koken professionele chefs of sous-chefs op een schip op de Oosterschelde om het beste gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde. Het is de enige kookwedstrijd ...

14 januari 2019 Opening Culinair
Robin Groos en Herman Cooijmans openen Restaurant Eden in Valkenswaard

De culinaire provincie Noord-Brabant is een hotspot rijker. Aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard openen Brabanders Robin Groos en Herman Cooijmans zaterdag 19 januari Restaurant Eden. Het jonge duo zit vol ambities en mikt op noteringen in de culinaire gidsen. Twee geboren en getogen Brabanders ...

17 december 2018 Awards Michelin
Michelingids 2019: jonge talenten breken door

De spanning bouwt zich op, als het moment van de bekendmaking van de michelinsterren in het DeLaMar Theater in Amsterdam dichterbij komt. Krijgt Nederland een vierde driesterrenrestaurant en wie pakt die felbegeerde eerste? Een vierde driesterrenzaak is er niet bijgekomen. De drie grote ‘JB&rs...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

6 december 2018 Opening Rotterdam
Euskadi brengt authentiek Baskenland naar Rotterdam

Ongerepte natuur, vele culturele hoogtepunten maar bovenal een gastronomische rijkdom. We hebben het over Baskenland. Het nieuwe Rotterdamse restaurant Euskadi geeft deze Baskische gastronomie een Nederlands thuis. Eigenaar Dennis Azkaiturrieta bracht zowel de topchefs met hun authentieke recepturen...

20 november 2018 Events Culinair
11 Sterren bij restaurant het Bosch

Na het succes van de vorige editie in 2013 organiseert het Bosch Waterfront Kitchen wederom deze novembermaand het culinaire 11 Sterren bij het Bosch. Het Bosch Waterfront Kitchen nodigt dé grote Nederlandse chefs uit de jaren '80 uit om enkele dagen de keuken van het Bosch over te nemen....

1 november 2018 Awards Vega
&samhoud food wint Best New Plant-Based Food Award 2018

&samhoud food is de winnaar van de Best New Plant-Based Food Award 2018. De award werd afgelopen week gewonnen met het innovatieve ‘Groentegehakt’ tijdens de Protein Summit 2018 in Lille. Het vegetarische gehakt bestaat voor 62 procent uit groente en is ontwikkeld door 2-Michelinste...

18 oktober 2018
Internationale topkok inspireert Jong Talent in ZiN Inspiratielab

Op 17 oktober bracht internationale topchef Yann Bernard Lejard een bezoek aan Sligro's ZiN Inspiratielab in Veghel. De chef was uitgenodigd voor twee exclusieve inspirerende sessies. Yann Bernard Lejard startte de dag met een collegetour en masterclass voor jong talent: de leerlingkoks van de 7...

27 september 2018 Culinair Restaurant
IENS introduceert met Insider een unieke selectie toprestaurants

IENS introduceert met Insider een unieke selectie toprestaurantsAmsterdam, 27 september 2018 – Onder de naam Insider introduceert IENS een selectie van de beste restaurants in heel Nederland. Na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is nu ook de rest van de Insider restaurants door het land beschik...

20 september 2018 Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

5 september 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een ni...

30 augustus 2018 Michelin
Driesterrenchef Kevin Fehling kookt in Ciel Bleu

Ciel Bleu viert nogmaals de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij met een culinair evenement: The Table at Ciel Bleu. Op 7 oktober 2018 verzorgen chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman in samenwerking met hun bevriende driesterrenchef Kevin Fehling van Restaurant The Table in H...

10 augustus 2018 F&B Column David Bakker
Column: Betekent de dood van Robuchon het einde van de klassieke Franse keuken?

Deze week overleed Joël Robuchon, die in zijn leven meer michelinsterren verzamelde dan Roger Federer Grand Slam titels. Wat moeilijker is, laat ik even in het midden. Met het verlies van Paul Bocuse eerder dit jaar en nu Robuchon, ben ik heel benieuwd hoe de culinaire wereld dit verlies op gaa...

6 augustus 2018
Joël Robuchon (73) overleden

Joël Robuchon heeft zijn koksmuts definitief afgedaan. De Franse sterrenchef overleed vandaag op 73-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker. Dat meldt Le Figaro. Met 32 michelinsterren mocht hij zich met recht 'Chef van de Eeuw' noemen. Een titel de GaultMillau hem in 1989 gaf. Robuc...

11 juli 2018 Awards Culinair Advertorial
De Kromme Watergang wint QL Hering Berlin Gardener’s Award

Restaurant De Kromme Watergang is de winnaar van de QL Hering Berlin Gardener’s Award 2018. Chef-kok Edwin Vinke (2 Michelinsterren) ontving samen met zijn partner Blanche Vinke en haar vader Louis van Eetveldt op 29 juni 2018 de prijs, bestaande uit twee speciaal door de eigentijdse porselein...

9 juli 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favourites. Tijdens deze exclusieve middag werd een podium gegeven aan 8 getalenteerde chefs die na een succesvolle periode in de keuken van Ciel Bleu hun ...

4 juli 2018 Fastservice Fastfood
Frietspeciaalzaak lanceert wiet-mayonaise

Bij frietspeciaalzaak Dr. Pieper in Amsterdam is het vanaf vandaag mogelijk om een portie friet te eten met een bijzondere wiet-mayonaise. De mayonaise met een lichte hennepsmaak bevat CBD-olie en hennepzaadolie en is speciaal ontwikkeld door Dokter Pieper om mensen op een lekkere manier te voorzien...

21 juni 2018 Tech Advertorial
De Lindenhof Giethoorn kiest voor Micros en Suite8

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar de patron-cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Dat zijn naam als topkok stevig verankerd is,...

19 juni 2018 Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

19 juni 2018 Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

12 juni 2018 Awards Culinair Bocuse d'Or
Nederland loopt finale Bocuse d'Or mis

Chef Lars Drost (25 jaar) en commis (leerling-kok) Mike Klaassen (19 jaar) van Ciel Bleu Restaurant (twee Michelinsterren) hebben de finale van de Bocuse d'Or niet gehaald. De twee bleven op de 'Olympische Spelen voor koks' steken op een dertiende plaats. Niet toereikend voor de finale. ...

8 mei 2018 Events Michelin
31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in...

26 april 2018 Events
Sterkste deelnemersveld ooit voor kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde die op 18 juni op de Oosterschelde wordt gehouden, blinkt uit door een ijzersterk deelnemersveld. Aan de wedstrijd doen 6 toprestaurants mee met totaal 7 Michelinsterren. Het is het sterkste deelnemersveld sinds de start van de wedstrijd in 2014. V...

16 april 2018 Michelin
Frederik Berselius gastchef Rijks

Op 26 mei kook twee Michelinsterren chef Fredrik Berselius van restaurantAska samen met chef Joris Bijdendijk bij Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum. Berselius presenteert zijn eerste boek Aska, vernoemd naar zijn restaurant en uitgegeven door Phaidon. Fredrik Berselius, geboren en getogen...

16 april 2018 Achtergronden Restaurant
Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Sca...

4 april 2018 trends Michelin
Met Dennis Middeldorp op culinair avontuur in 'De tuin der lusten'

Vorige maand werd Gast officieel geopend. Een pop-up restaurant in een voormalige kapel in het centrum van 's-Hertogenbosch, waar de beste chefs van Brabant het komende jaar de sterren van de hemel koken. Tweesterrenchef Soenil Bahadoer gaf de aftrap met Soenil loves Vincent: een culinaire ode a...

3 april 2018 Culinair Michelin
Vader van de Franse keuken

Paul Bocuse is een begrip. Niet alleen in zijn geboorteland Frankrijk, maar in de hele wereld. De Fransman is namelijk dé vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine. Hij heeft de kookstijl van Auguste Escoffier, die het beroep van chef professionaliseerde, verder ontwikkeld. Bocuse is op 11 fe...

13 maart 2018 Amsterdam Culinair
Steinbeisser haalt sterrenchef Alexandre Gauthier naar Lloyd Hotel

Steinbeisser en Lloyd Hotel halen de Franse sterrenchef Alexandre Gauthier van het restaurant La Grenouillère naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy. Op 5 en 6 juni wordt het volledig plantaardige tasting menu geserveerd op onconventioneel servies en bestek, dat spe...

7 maart 2018 Michelin Restaurant
Compleet nieuwe uitstraling voor Restaurant De Lindehof** in Nuenen

Twee Michelinsterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen is na een intensieve verbouwing van bijna 3 weken weer open. Het restaurant van topchef Soenil Bahadoer heeft een compleet nieuwe uitstraling, die helemaal aansluit bij de exquise keuken van De Lindehof. Gasten uit binnen- en buitenland zulle...

13 februari 2018 Culinair Michelin
Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland

Begin december zijn de Michelinsterren voor restaurants weer uitgedeeld. Nederland telt inmiddels 108 sterrenrestaurants, waarvan 89 restaurants 1 Michelinster hebben. Zelfs bij sterrenrestaurants hoeft uit eten gaan niet duur te zijn. Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit waar je het voordel...

20 januari 2018
Paul Bocuse (91) overleden

Paul Bocuse is overleden. Het overlijden van de wereldberoemde chef-kok is door de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb bekendgemaakt via Twitter. Bocuse is 91 jaar geworden. Een verrassing is het niet. Bocuse heeft in de afgelopen jaren verscheidene hartoperaties ondergaan ...

19 januari 2018 Events Michelin
Culinair samenspel van vier topchefs

Het ABN AMRO World Tennis Tournament staat al jarenlang bekend om de unieke hospitality- en netwerkmogelijkheden. Aan het toch al uitgebreide aanbod aan restaurants in het VIP-dorp ‘The Club’ is dit jaar wederom een Chefs Table toegevoegd. Met Fred Mustert (restaurant Fred), Erik van ...

17 januari 2018 Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

11 januari 2018 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel? Tij...

4 januari 2018 Chefs
Sterrenkoppel Boreas opent nieuwe zaak in Roermond

Nico Boreas en zijn vrouw Sonja Boreas opnen een nieuwe zaak in Roermond. In april moet hun nieuwe zaak Sabero openen. Het stel stopte in 2016 met hun succesvolle restaurant Boreas in Heeze. Jarenlang prijkte er twee Michelinsterren op de gevel. Ze stopten na vijftien jaar toen Jan Sobecki een aa...

14 december 2017 Chefs Internationaal Michelin
Michelingids Bangkok: 17 restaurants bekroond met Michelinster

Michelin heeft in de eerste Micheling Gids Bangkok maar liefst 98 restaurants opgenomen. Deze selectie belicht hoe de stad met zowel de nationale authentieke als de internationale keuken, miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna zijn bekroond met twee Mich...

11 december 2017 Amsterdam Michelin
Ciel Bleu Restaurant voor het tiende jaar op rij bekroond met twee Michelinsterren

Tijdens de presentatie van de Nederlandse Michelingids voor 2018 is bekend gemaakt dat Ciel Bleu Restaurant zich voor het tiende jaar op rij de trotse bezitter van twee Michelinsterren mag noemen. Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontv...

11 december 2017 Michelin
Live-update Michelinsterren 2017: derde ster voor Inter Scaldes

De sterren worden op dit moment uitgereikt. We houden de opmerkelijkste gebeurtenissen voor je bij. Nieuwe Michelinsterren (1 ster) zijn er voor: Le Restaurant, Amsterdam The Duchess, Amsterdam The White Room, Amsterdam AIRrepublic, Cadzand (Sergio Herman flikt het hem weer...) Fitzgera...

8 december 2017 Michelin Interview
Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gezicht de hoofdstad verlaten na de bekendmaking. Topchef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft al veel uitreikingen meegemaakt ...

6 november 2017 Events Culinair
Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel

Na het enorme succes van voorgaande jaren staat op zondag 12 november de lustrumeditie van The Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel () op de agenda. Voor het vijfde jaar achtereen kookt sterrenchef Erik van Loo de sterren van de hemel. Traditiegetrouw doet hij dit niet alleen, maar samen me...

30 oktober 2017 Awards Culinair
Horecava 2018: Deelnemers HANOS Gouden Koksmuts bekend

De acht teams die de jaarlijkse strijd om de HANOS Gouden Koksmuts aangaan, zijn bekend. De spannende wedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren wordt gehouden op de eerste dag van de Horecava. De vakbeurs voor foodprofession...

26 oktober 2017 Opening Michelin
Alain Ducasse opent restaurant in Beiroet

De beroemde Franse chef Alain Ducasse gaat een restaurant openen in Beiroet, de grootste stad van Libanon. Ducasse bezit 21 Michelinsterren en is de eerste chef die drie verschillende restaurants met drie sterren heeft. Chocolade In de nieuwe vleugel van het Le Grey hotel opent de topchef een ...

20 oktober 2017 Chefs Michelin Interview
Margo Reuten, Da Vinci Maasbracht: 'Waar blijven de vrouwen?'

Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspreidt is ongeëvenaard. Met twee Michelinsterren op zak en talloze awards op het cv - de meest recente is die van 'Woman of the Year' van Relais & Châ...

28 september 2017 Opening Restaurant
Noble Kitchen; nieuw restaurant van Edwin Kats

Edwin Kats, patron cuisinier van restaurant Noble* in ‘s-Hertogenbosch, opent naar verwachting in het voorjaar van 2018 zijn tweede restaurant. Op dit moment wordt hard gebouwd aan Noble Kitchen. Het bijzondere restaurant vestigt zich op een nieuwe, internationale en prestigieuze golfbaan net ...

27 september 2017 Personalia Culinair
Bas van Kranen wordt Executive Chef Bord'Eau Restaurant Gastronomique

Een lichte, frisse keuken met een menu vol sprankelende smaaksensaties, herkenbare gerechten en unieke texturen. Dit is de stijl en de kracht van dynamische chef Bas van Kranen die vanaf 1 januari 2018 het stokje zal overnemen van Richard van Oostenbrugge en leiding zal geven aan het getalenteerde k...

26 september 2017 Personalia Culinair
Restaurant Parkheuvel heeft nieuwe sommelier

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Het Park in Rotterdam heeft vanaf heden een nieuwe restaurantmanager en sommelier. Hagenaar Jean Luc Etienne (44) werkt al 25 jaar in de horeca. Samen met chef-kok Erik van Loo vormt hij een nieuw team bij Parkheuvel. Na een half jaar b...

25 september 2017 Video Internationaal Michelin
Video: Franse topchef levert Michelinsterren in

Sébastian Bras levert zijn drie Michelinsterren in. De druk werd hem te hoog, schrijft De Volkskrant. De chef-kok startte in 1992 Le Suquet en kreeg in 1999 kreeg zijn derde ster. Jarenlang stond zijn zaak in de top 10 van beste restaurants ter wereld. Stapje terug Zoon Sébastian...

20 september 2017 Hotel
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co...

12 september 2017 Awards Mensen
Twentse kok wint zilver bij Young Chefs Competition

Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens een internationale kookwedstrijd in het Duitse Frankfurt. De souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte is op de tweede plaats geëindigd bij de befaamde ‘Young Chefs Competiti...

7 september 2017 Culinair
Chef Rick May presenteert bijzondere wereldse signatuur in restaurant Fris Haarlem

Op 1 september 2017 was het een jaar geleden dat chef Rick May restaurant Fris in Haarlem overnam. May werkte sinds 2014 bij Fris en heeft sinds de overname in 2016 gewerkt aan een bijzondere eigen stijl die hij op 1 september presenteerde aan relaties en media. Op 1 september 2016 nam chef Rick ...

31 augustus 2017 Opening Mensen
Sligro in Tiel heropend

Donderdag 31 augustus is de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Tiel heropend. Jord Althuizen (auteur van de BBQ bestseller boeken ’Smokey Goodness’, Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max), Henk Schipper (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels) en Wim v...

28 augustus 2017 Personalia Culinair
Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verlaten De L'Europe

Een nieuw tijdperk staat Bord’Eau Restaurant Gastronomique te wachten! Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Executive Sous-Chef Thomas Groot kondigen na zeven succesvolle jaren hun vertrek aan. Van Oostenbrugge en Groot zullen vanaf 1 januari 2018 hun passie voor gastronomie en culinair ...

11 augustus 2017 Amsterdam Culinair
Uniek 8-gangen 'Quatre Mains diner'

Bord’Eau Restaurant Gastronomique is terug van weggeweest in het Amsterdamse Hotel De L’Europe en maakt zich op voor een nieuw seizoen met onvergetelijke momenten. Het culinaire seizoen start met de unieke samenwerking tussen Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Chef Thomas Bü...

3 juli 2017 Events Chefs
Duitse sterrenchef Thomas Bühner te gast in De L'Europe

Twee Michelinsterren chef Richard van Oostenbrugge en drie Michelinsterren chef Thomas Bühner uit Osnabrück, Duitsland, slaan de handen ineen tijdens een uniek 'Quatre Mains' diner op zondag 17 september 2017. Geniet van de pure smaken en Franse technieken van Van Oostenbrugge geco...

19 juni 2017 Food Toerisme F&B
Dit zijn de beste culinaire bestemmingen

Maar liefst driekwart van de reizigers wereldwijd zegt als volgende reisbestemming hoogstwaarschijnlijk een plek te kiezen die bekend staat om zijn geweldige eten en drinken. Culinair toerisme is daarmee een groeiende trend. Booking.com heeft hier onderzoek naar gedaan en een top 10 samengesteld...

14 juni 2017 Culinair Rotterdam
Restaurant Parkheuvel nu ook op zondag open

Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Het Park in Rotterdam opent vanaf zaterdag 1 juli het hele weekend haar deuren. Dat betekent dat er na 30 jaar niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag genoten kan worden van de hoogstaande kwaliteitsgerechten van chef-kok Eric van L...

9 juni 2017 Culinair Michelin
Dit zijn de steden met de meeste Michelinsterren

Amsterdam mag zich gelukkig prijzen met 16 restaurants met één of meer Michelinsterren. Dat is nog niets wanneer je dat vergelijkt met deze tien steden, die een fenomenaal aantal sterrenzaken en sterren herbergen. Tip voor culinaire reizigers: bezoek Japan! Tokio, Japan. 304 s...

8 juni 2017 Awards Michelin Mensen
Soigné wint publieksprijs HEERLIJK10Daagse

Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Waar kun je het heerlijkst eten in Nederland? Naar welk restaurant gaan de gasten het liefst zo snel mogelijk terug? Het HEERLIJK10Daagse publiek heeft inmiddels bepaald. Van 26 mei t/m 4 juni hebben de brigades van de toprestaurants extra hard hun best gedaan om...

6 juni 2017 Chefs Michelin
Gerenommeerde chefs en sexy patisserie op Folie Culinaire 2017

Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9 en 11 oktober zullen de Nederlandse tweesterrenchef Jarno Eggen, de Franse toppatissier Cécile Farkas Moritel en de Belgische tweesterrenchef A...

2 juni 2017 Lunch Vlees Restaurant
Thrill Grill beefburgers gemaakt van weidevlees

Burgerketen Thrill Grill van meesterkok Robert Kranenborg maakt sinds kort zijn beefburgers van het vlees van weidekoeien van leden-melkveehouders van DOC Kaas. Ook gebruikt Thrill Grill de échte Gouda Holland weidekaas van DOC Kaas. Leverancier van het weidevlees is exportslachterij J. Go...

31 mei 2017 Michelin
Aan de Poel brengt culinair inspiratieboek uit

Het Amstelveense twee-Michelinsterren restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. Ter ere van dit jubileum brengt Aan de Poel in gelimiteerde oplage een culinair inspiratieboek uit onder de titel Signature. In het boek, waarvan 2.000 exemplaren zijn gedrukt, geven chef-kok Stefan van Spran...

30 mei 2017 Food Culinair Interview
Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild. “Toen ik hier veertien jaar geleden startte als chef, werd de kok in een hotelkeuken gezien als ‘iemand die een kunstje gaat flikken’. Da...

30 mei 2017 Culinair Interview
Peter Postma, Kaatje bij de Sluis: "Een hotel is gemakkelijker dan een restaurant"

Peter Postma is niet alleen chef-kok van Kaatje bij de Sluis, hij is ook de eigenaar. Sinds vier jaar is hij zelfs hotelier. Een ondernemer achter het fornuis van een sterrenrestaurant, dat zie je niet iedere dag. Het belang van die Michelinster mag volgens Peter niet onderschat worden: “St...

18 mei 2017 Awards Chefs
Inschrijving Gouden Koksmuts geopend

De inschrijving voor de HANOS Gouden Koksmuts is gestart. De toonaangevende kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meerdere Michelinsterren. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en mede...

17 mei 2017 Personalia Chefs Michelin
Tweesterren-chef Edwin Vinke wil Kromme Watergang culinaire boost geven

Tweesterren-chef Edwin Vinke strikt jong talent Wouter Kik. Het ging als volgt. Kik, chef-kok bij De Vierbannen in Ouwerkerk (hoogste nieuwkomer op 81 in Lekker 500 en 16,5 punten bij Gault Millau) wilde er na 5,5 jaar weg vanwege verschil in inzicht. Kik: "De directie wilde een simpeler keuken...

9 mei 2017 Video Culinair
Video: Peter Postma, Kaatje bij de Sluis, over Michelinsterren en zijn hotel

In de komende uitgave van de special Hotel & Food & Beverage (deze verschijnt in mei) vertelt Peter Postma over het belang van Michelinsterren, maar ook over zijn hotel, eenvoud op het bord, continuïteit en opleiden. Peter Postma is een bijzondere ondernemer. Een ondernemer die ook ...

5 april 2017 Culinair Michelin
Australische topchef te gast in RIJKS

Op 28 mei is topchef Dan Hunter te gast bij RIJKS® voor een lunch and diner event samen met executive chef Joris Bijdendijk en zijn keukenchef Ivan Beusink. Tijdens zijn bezoek presenteert Hunter zijn boek Brae, vernoemd naar zijn restaurant in Australië en uitgegeven door Phaidon. Vandaag ...

24 februari 2017 Chefs
Aan de Poel viert 10-jarige jubileum

Tafelolie Verder komt er in het voorjaar een speciale jubileumeditie uit van de eigen olijfolie. In een prachtige luxueuze jubileum cadeauverpakking zitten twee of drie flessen biologische tafelolie, in de smaken basilicum, truffel of knoflook. De smaaksensatie van de basilicumolie laat zich lekk...

17 februari 2017 Michelin
Internationale sterrenchefs koken tijdens Dinner at the Parc

Dit jaar opent het historische landgoed Parc Broekhuizen haar deuren voor een serie unieke culinaire events. Van 10 tot en met 13 maart wordt Dinner at the Parc afgetrapt met een vierdaags spektakel, waarbij tien van 's werelds meest vooraanstaande chefs (totaal goed voor 20 Michelinsterren) vie...

9 februari 2017 Internationaal Michelin Restaurant
Recordregen aan Michelinsterren in Frankrijk

Maar liefst zeventig nieuwe restaurants in Frankrijk zijn bekroond met een Michelin-ster. Dat blijkt uit de nieuwe Michelin gids Frankrijk 2017 dit vandaag is gepresenteerd. In de nieuwe gids staan 616 restaurant die zijn onderscheiden met één of meer sterren. 1947 Dit jaar kreeg...

14 december 2016 Hotel Restaurant
QL Hotels & Restaurants breidt aanbod uit

QL Hotels & Restaurants presenteerde op maandag 12 december de QL Gids 2017 tijdens een feestelijke bijeenkomst in QL Hotel Seven One Seven aan de Amsterdamse Prinsengracht. Het eerste exemplaar werd door Hein van Beek, founder van QL Hotels & restaurants uitgereikt aan Günther G&uum...

12 december 2016 Michelin Restaurant
Geen Michelinster, toch het beste jaar ooit

Vandaag vond de uitreiking van de Michelinsterren 2017 plaats. Wouter Kik van De Vierbannen in Ouwerkerk had vooraf gezonde zenuwen. “Je wordt toch een beetje naar voren gehaald, dus dat zorgt voor zenuwen. We zijn als team veel beter geworden, maar toch denk ik niet dat hij dit jaar valt&rdqu...

12 december 2016 Michelin Restaurant
Uitreiking Michelinsterren 2017: de foto's

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een feestje gevierd, daar zijn vanaf v...

12 december 2016 Culinair Michelin
Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een klein feestje gevierd. Utrecht sta...

12 december 2016 Michelin Restaurant
Spanning voor de sterrenregen

De Nederlandse topchefs wachten in spanning af wie er een nieuwe ster krijgt, wie zijn sterren behoudt en of er eindelijk een derde driesterrenrestaurant bij gaat komen in Nederland. Op dit moment hebben enkel De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen drie Michelinsterren. Verlies van een ster ...

8 december 2016 Hotel Restaurant
Logis Hotels benoemt beste restaurants van 2017

Fijnproevers opgelet: Logis Hotels heeft de beste restaurants van 2017 bekend gemaakt. Maar liefst 60 restaurants - waaronder 10 nieuwe chefs - ontvingen de prestigieuze titel Table Distinguée, die wordt toegekend aan exclusieve, gastronomische toprestaurants. Daarnaast zijn 19 restaurants in...

6 december 2016 Michelin Restaurant
Geen derde Michelinster voor Sergio Herman

Restaurant The Jane in Antwerpen van de Nederlandse topkok Sergio Herman blijft steken op twee Michelinsterren. Dat bleek vandaag in Gent bij de presentatie van de Michelingids 2017 voor België en Luxemburg. Nadat Herman eind 2013 zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeland sloot, kreeg ...

5 december 2016 Chefs
Ciel Bleu presenteert nieuw boek: Guestronomy

Ciel Bleu Restaurant presenteert Guestronomy, het tweede boek van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en gastheer Pasquinel Kolk. Het 368 pagina’s tellende boek is niet alleen een kookboek, maar ook een kleurrijke verzameling reportages, portretten, achtergrondverhalen en persoonlijke anekd...

11 november 2016
Sidney Schutte is Chef van het Jaar

Afgelopen maandag, 7 november, is Sidney Schutte uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2017 door Gault Millau Nederland. De executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam toonde zich verrast en vooral heel blij met de benoeming, waarin hij nadru...

8 november 2016 Food Awards
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Gerenommeerde chefs strijden om de meest begeerde prijs voor koks De acht teams die op de Horecava de jaarlijkse strijd om de Gouden Koksmuts aangaan zijn bekend. Ook is de samenstelling van de vakjury bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie * in Osnabrück is wederom benoe...

2 november 2016 Chefs Restaurant
Gastrobar Ron Blaauw gaat on tour

Na het openen van verschillende Gastrobars in Amsterdam gaat de beroemde meesterchef Ron Blaauw met zijn exclusieve concept nu ook “on tour” en hoef je dus niet meer de deur uit voor een culinaire verwennerij. Alle keukenstress wordt tijdens een privé of zakelijk festijn uit hande...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: