Edwin Vinke en Vjeze Fur in kookprogramma VPRO

4 juni 2019 | Yonne van Geene

Freddy Trathlener, beter bekend als Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, houdt van koken en van lekker eten. Voor de VPRO maakt hij eenmalig het kookprogramma Lekker Fred in het land waarin hij op onnavolgbare wijze laat zien dat eten voor het oprapen ligt als je bereid bent een beetje je best te doen. Maar koken met Fred zou niet compleet zijn als het niet totaal uit de hand loopt.

In Lekker Fred in het land reist Vjeze Fur af naar Zeeland om ingrediënten te verzamelen voor een diner dat sterrenchef Edwin Vinke met hem zal bereiden. Onderweg komt hij een aantal vreemde types tegen. Een ongelukkige zalm met zelfmoordneigingen, een bosnimf die de kruiden bezorgt en Flipje uit de Betuwe die niet echt mee wil werken. Lukt het Fred om de lokale producten op tijd in de keuken te krijgen?

Lekker Fred in het land is anders dan de kookprogramma’s die momenteel op televisie te zien zijn. Vjeze Fur, die ook op Instagram al succesvolle kooktutorials maakt, laat zien dat je met goede ingrediënten en een snufje, of een flinke eetlepel, gekkigheid een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten.

Uitzending: donderdag 4 juli om 22.25 uur NPO 3.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Awards Culinair
Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

Afgelopen maandag heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zevende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de twaalf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes wederom Joost Deurloo voor de derde keer op een rij en vier...

''Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten''

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuisvoelt, of je nu in driedelig pak of in je korte broek binnen komt lopen. In de tuin van de villa vertelt chef Bjorn Massop over zijn passie voor lokale producten, zijn drang naar een goed georganise...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: