U heeft gezocht op : Edwin Vinke

4 juni 2019 Michelin
Edwin Vinke en Vjeze Fur in kookprogramma VPRO

Freddy Trathlener, beter bekend als Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, houdt van koken en van lekker eten. Voor de VPRO maakt hij eenmalig het kookprogramma Lekker Fred in het land waarin hij op onnavolgbare wijze laat zien dat eten voor het oprapen ligt als je bereid bent een beetje je best t...

11 juli 2018 Awards Culinair Advertorial
De Kromme Watergang wint QL Hering Berlin Gardener’s Award

Restaurant De Kromme Watergang is de winnaar van de QL Hering Berlin Gardener’s Award 2018. Chef-kok Edwin Vinke (2 Michelinsterren) ontving samen met zijn partner Blanche Vinke en haar vader Louis van Eetveldt op 29 juni 2018 de prijs, bestaande uit twee speciaal door de eigentijdse porselein...

1 november 2017 Events
Sterrenrestaurant De Kromme Watergang viert 25-jarig jubileum

Restaurant De Kromme Watergang uit Slijkplaat bestaat op 11 maart 2018 vijfentwintig jaar. Edwin en Blanche Vinke vieren dit bijzondere jubileum met de culinaire show ‘Vrienden van De Kromme Watergang’. Deze vindt plaats op maandag 12 maart 2018 in CCXL theater in Vlissingen. Op maand...

12 september 2017 Awards Culinair
Dit is de Nederlands kampioen oestersteken

Gisteren heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de vijfde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de elf aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Joost Deurloo Nederlands Kampioen van het Premier Kampioenschap Oesterst...

23 augustus 2017 Events
Nederlands Kampioenschap Oestersteken op 11 september

Op maandag 11 september zal in Brasserie “De Vluchthaven” te Bruinisse voor de vijfde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken worden georganiseerd. Deze wedstrijd is de Nederlandse voorronde voor het wereldkampioenschap oestersteken dat op zaterdag 23 september tijdens het...

17 mei 2017 Personalia Chefs Michelin
Tweesterren-chef Edwin Vinke wil Kromme Watergang culinaire boost geven

Tweesterren-chef Edwin Vinke strikt jong talent Wouter Kik. Het ging als volgt. Kik, chef-kok bij De Vierbannen in Ouwerkerk (hoogste nieuwkomer op 81 in Lekker 500 en 16,5 punten bij Gault Millau) wilde er na 5,5 jaar weg vanwege verschil in inzicht. Kik: "De directie wilde een simpeler keuken...

11 april 2017 Internationaal Michelin
Les Patrons Cuisiniers koken op de Malediven

Zes Nederlandse sterrenchefs gaan van 21 tot en met 25 oktober een exclusieve culinaire ervaring presenteren op de Malediven. De Chefs zullen drie keer culinaire gerechten bereiden op de exlusieve resorts van Soneva. De Chefs die zullen koken op de Malediven zijn André van Alten (Restauran...

1 juli 2016 Food
Gastronomie van Hollandse bodem in boek From Farm to Fork in the Netherlands

Het gaat goed met de Nederlandse Gastronomie en streekproducten. Wij worden trotser op onze keuken en cultuur en steeds meer Nederlandse chefs krijgen bekendheid in het buitenland. Zelfs wereldchef Massimo Bottura (*) is fan van culinair Nederland. Bottura werd in juni van dit jaar uitgeroepen tot n...

25 mei 2016
Stijn Rotthier wint Slag op de Schelde

De tweede editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Stijn Rotthier, sous-chef van restaurant De Kromme Watergang. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Marco van der Wijngaard van restaurant De Hoefslag...

18 januari 2016
18 nieuwe ambassadeurs Dutch Cuisine

Jonnie en Thérèse Boer, Edwin Vinke, Dick Middelweerd, Leon Mazairac en Wouter Kik zijn slechts zes van de achttien nieuwe ambassadeurs van Dutch Cuisine. Voorzitter Albert Kooy van Dutch Cuisine maakte de namen van de ambassadeurs op maandag 11 januari bekend op de Horecava. Het initiatief wil ...

9 oktober 2015
Dick Middelweerd kookt in pop-uprestaurant

Chef Dick Middelweerd van tweesterren-restaurant De Treeswijkhoeve kookt op 10 november 2015 met zijn equipe in een pop-uprestaurant op de historische locatie Buitenplaats Amerongen. Het pop-uprestaurant is een initiatief van Amerongse ondernemers Peter-Paul Swijnenburg van Buitenplaats Amerongen e...

2 oktober 2015
Tiende editie Steinbeisser met Edwin Vinke

Al drie jaar groeit een gastronomisch experiment in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade genaamd Steinbeisser. Voor de tiende editie van deze samenwerking tussen de initiatiefnemer Martin Kullik en de Culturele Ambassade heeft tweesterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang, toegez...

23 september 2015
Restaurantweek voor toprestaurants

Restaurantweken genereren in Nederland meer dan 1 miljoen reserveringen per jaar. Tot op heden bleef de toegevoegde waarde hiervan voor de topgastronomie echter beperkt. Dit is de aanleiding voor de drie toonaangevende restaurantverenigingen om op dit vlak de handen ineen te slaan. Vanaf nu hebben...

4 augustus 2015
Nederlandse sterrenchefs naar Ibiza

Nederlandse sterrenchefs Ron Blaauw, Erik van Loo, Edwin Vinke en Soenil Bahadoer gaan volgende maand koken in een pop-up restaurant op Ibiza. Voor het restaurant Société Anonyme worden de chefs ingevlogen om een menu samen te stellen. Volgens de organisatie is eten op Michelin-niveau op eilande...

2 juli 2015
De Kromme Watergang: Zinderend Zeeuws

Over één zaak is tweesterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Slijkplaat direct duidelijk: je moet je als sterrenzaak onderscheiden. Een totaal nieuw smaakbelevingsconcept moet De Kromme Watergang vanaf september neerzetten als the place to be voor unieke smaakerv...

20 mei 2015
Jelle Conijn wint Slag op de Schelde

Kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Jelle Conijn, sous-chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Takis Panagakis van restaurant Mazie in Den Haag. Jury Samen met z...

4 maart 2015
Kookwedstrijd op de Schelde

Sterrenrestaurant Katseveer en chef Hans Everse organiseren op 18 mei 2015 de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’ op het water van de Oosterschelde. Chefs en sous-chefs koken op deze unieke wedstrijdlocatie aan boord van een schip met asperges en een product uit de Oosterschelde. In de jury zit...

27 januari 2015
De Librije Beste Restaurant van Nederland

De winnaars van de eerste editie Restaurant Awards 2015 zijn zojuist bekend gemaakt. In elf uiteenlopende categorieën hebben de vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. De Librije* (Zwolle) heeft twee awards verdiend en is hiermee betiteld tot ...

14 januari 2015
Holland Culinary House op Sirha 2015

Nederland presenteert zich eind deze maand opvallend op de internationale vooraanstaande horecavakbeurs Sirha in het Franse Lyon. Het ministerie van Economische Zaken, de stichting Bocuse d’Or Nederland en een aantal Nederlandse bedrijven werken er nauw samen in het ‘Holland Culinary House’. ...

28 juli 2014
Restaurant Voor een maand

Kok Ramon Beuk opent op 1 augustus de deuren van het restaurant VOOREENMAAND. In evenementenlocatie “De Glazen Ruimte” in Maarssen worden 11 maanden per jaar evenementen, (bedrijfs)feesten, seminars en vergaderingen georganiseerd. Eén maand per jaar wordt de benedenetage van De Glazen Ruimte ...

7 maart 2014
Edwin Vinke te gast bij Michael Wolf

Een Kromme Watergang-experience in de hoofdstad? Dat staat te gebeuren op maandag 7 en dinsdag 8 april. Dan heeft chef-kok Michael Wolf van restaurant Envy SVH Meesterkok Edwin Vinke uitgenodigd voor een nieuwe editie van ‘Envyted by Michael Wolf’. Mix Samen staan de koks garant voor een un...

11 februari 2014
Inspiratie: zeewier in restaurantkeuken

Zestig chef-koks hebben deelgenomen aan de Masterclass & Live Sessie over zeewieren, een initiatief van Rungis en Gastronomixs. Tijdens de masterclass gaf onder andere SVH Meesterkok Edwin Vinke van De Kromme Watergang zijn visie op het gebruik van zeewieren. Liefde voor zeewieren Naast het ki...

3 februari 2014
Kooksessie Edwin Vinke en Ramon Beuk

Op 12 en 13 maart vindt bij hotel Krasnapolsky in Paramaribo het Extravaganza Star Dinner plaats. Topkok Ramon Beuk en SVH Meesterkok Edwin Vinke van De Kromme Watergang zullen dan hun Surinaamse en Nederlandse culinaire vakmanschap met elkaar verenigen. Gelegenheidsteam Behalve de brigade va...

7 november 2013
26 topchefs koken 24 uur voor 3FM

Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december is Restaurant EVI in Zandvoort 24 uur lang hét culinaire centrum van Nederland. Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw, Menno Post en vele andere Nederlandse topchefs zullen de sterren van de hemel koken voor het goede doel van 3FM Serious Request...

12 juli 2013
Chef-kok Edwin Vinke doopt nieuwe roos

Patron-cuisinier Edwin Vinke van De Kromme Watergang heeft deze week een roos mogen dopen. De nieuwe bloemsoort heeft de toepasselijke naam Bon Appétit gekregen. De tweesterrenchef en zijn brigade stuitten onlangs toevallig op de nieuwe roos die in een testveld stond. De roos zou uiterst smaakvol...

8 juli 2013
Veel topchefs op Gastronomie 2013

Met een zestal Nederlandse topchefs en een Spaanse, Italiaanse, Duitse en Hongaarse chef is de vakbeurs Gastronomie 2013 op 11 en 12 november internationaler dan ooit. Uit Italië is tweesterrenchef Gianfranco Chiarini aanwezig. Spanje wordt vertegenwoordigt door José Antonio Campoviejo van sterr...

25 april 2013
De Kromme Watergang naar Amerongen

Sterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang startte onlangs een pop-up restaurant van Buitenplaats Amerongen. De diners op tweesterrenniveau krijgt op het landgoed een vervolg. Zakelijke gezelschappen zijn vanaf vijftig tot honderd personen welkom en voor hen wordt minimaal een vijfgangendiner...

10 december 2012
Franse topchefs op Horecava 2013

Franse en Nederlandse Meesterkoks zetten zich samen met SVH in om de vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca te vergroten. Op de Horecava zullen diverse Franse topchefs masterclasses geven. Aanmelden "Iedereen kan zich opgeven" Ambacht loont De Franse en Nederlandse Meesterkoks zijn de aan...

26 november 2012
Presentatie Michelingids in beeld

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook tijdens de bekendmaking van de Michelingids Nederland 2013. Teleurstelling en blijdschap volgden elkaar in hoog tempo op. Een onderonsje tussen Soenil Bahadoer van De Lindehof en Sonja Boreas van Boreas in Heeze Edwin Vinke en Erik van Loo wach...

7 maart 2012
Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vakjury te overtuigen. Verbinding kookkunst en gastheerschap Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en we...

4 augustus 2011
Nieuw boek Vinke hommage aan Zeeland

Edwin Vinke, chef-kok van De Kromme Watergang in Hoofdplaat (Zeeuws-Vlaanderen) lanceert een uniek kook- en leesboek over zijn geliefde geboortestreek. 'Zilte Klei' is een hommage aan de natuur en de mensen van Zeeland. Zien, ruiken, proeven De gelauwerde chef-kok ging in de ongerepte natuur van...

1 november 2010
GaultMillau 2011 bekend, top ongewijzigd

Op maandag 1 november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Fortis Circustheater in Scheveningen de GaultMillau-gids voor 2011 gepresenteerd. De belangrijkste bekendmakingen; Beste Chef: Sergio Herman van Oud Sluis, dit jaar wederom met een maximale score van 20 punten. Restaurant van het ...

31 maart 2009

Maandag is Edwin Vinke, chefkok van restaurant De Kromme Watergang te Hoofdplaat in Zeeland, geïnaugureerd als SVH Meesterkok. De huldiging vond plaats in restaurant De Kromme Watergang waar Jannis Brevet het diploma en bijbehorende versierselen uitreikte. Edwin Vinke legde de meesterproef november...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: