26 topchefs koken 24 uur voor 3FM

7 november 2013 |
26 topchefs koken 24 uur voor 3FM

Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december is Restaurant EVI in Zandvoort 24 uur lang hét culinaire centrum van Nederland. Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw, Menno Post en vele andere Nederlandse topchefs zullen de sterren van de hemel koken voor het goede doel van 3FM Serious Request 2013 (Rode Kruis).

Aanstekelijk
Initiatiefnemers van deze gastronomische 24-uursactie zijn chefs Frank Schipper en Tjitze van der Dam van Restaurant EVI. Zij hebben inmiddels tientallen toprestaurants bereid gevonden om geheel belangeloos mee te werken aan de benefietactie. Chef Menno Post van De Bokkedoorns: “Ik ben enorm onder de indruk van wat Tjitze en Frank in korte tijd al voor elkaar hebben gekregen. Hun tomeloze enthousiasme werkt bijzonder aanstekelijk, wat heeft geresulteerd in een zeer indrukwekkende lijst van deelnemers. Het belooft een uitzonderlijk culinair spektakel te worden.”

Drie sterren
In het restaurant wordt een lange tafel geplaatst met 30 stoelen. Drie chef-koks bereiden beurtelings drie gerechten per uur. Onze gasten zijn hiermee verzekerd van maar liefst negen topgerechten van chefs die gezamenlijk minimaal drie Michelinsterren vertegenwoordigen. Stoelen zijn verkrijgbaar per zitting van drie uur; in totaal zijn er 240 stoelen beschikbaar. De uiteindelijke prijs is all-in. Geïnteresseerden kunnen vanaf 18 december via Vakantieveilingen.nl een bod uitbrengen.
Alle deelnemende chefs:
Maik Kuipers, Restaurant De Librije
Menno Post, Restaurant De Bokkedoorns
Jan Sobecki, Restaurant Chapeau!
Bas van Kranen, Restaurant De Leuf
Ron Blaauw, Rons Gastrobar
Edwin Vinke, Restaurant De Kromme Watergang
André Gerrits, Restaurant ’t Amsterdammertje
Jarno Eggen, Restaurant De Groene Lantaarn
Rogér Rassin, Restaurant La Rive
Marcel van Lier, Restaurant Latour
Mark Gratama, Restaurant ML
Wouter van Laarhoven, Restaurant De Molen
Niven Kunz, Restaurant Niven
Roland Veldhuijzen, Restaurant Tante Koosje
Chris Naylor, Restaurant Vermeer
Alain Alders, Restaurant De Vrienden van Jacob
Frank Schipper en Tjitze van der Dam, Restaurant EVI
John Halvemaan, Restaurant Halvemaan
Jaimie van Heije, Restaurant Jaimie van Heije
Lucas Rive, Restaurant Lucas Rive
Peter Edwards, Restaurant Southern Cross
Toine Smulders, Restaurant Villa Copera
Jonathan Karpathios, Restaurant Vork en Mes
Danny Jansen, 24Kitchen
Pascal Jalhay

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: