26 topchefs koken 24 uur voor 3FM

7 november 2013 |
26 topchefs koken 24 uur voor 3FM<

Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december is Restaurant EVI in Zandvoort 24 uur lang hét culinaire centrum van Nederland. Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw, Menno Post en vele andere Nederlandse topchefs zullen de sterren van de hemel koken voor het goede doel van 3FM Serious Request 2013 (Rode Kruis).

Aanstekelijk
Initiatiefnemers van deze gastronomische 24-uursactie zijn chefs Frank Schipper en Tjitze van der Dam van Restaurant EVI. Zij hebben inmiddels tientallen toprestaurants bereid gevonden om geheel belangeloos mee te werken aan de benefietactie. Chef Menno Post van De Bokkedoorns: “Ik ben enorm onder de indruk van wat Tjitze en Frank in korte tijd al voor elkaar hebben gekregen. Hun tomeloze enthousiasme werkt bijzonder aanstekelijk, wat heeft geresulteerd in een zeer indrukwekkende lijst van deelnemers. Het belooft een uitzonderlijk culinair spektakel te worden.”

Drie sterren
In het restaurant wordt een lange tafel geplaatst met 30 stoelen. Drie chef-koks bereiden beurtelings drie gerechten per uur. Onze gasten zijn hiermee verzekerd van maar liefst negen topgerechten van chefs die gezamenlijk minimaal drie Michelinsterren vertegenwoordigen. Stoelen zijn verkrijgbaar per zitting van drie uur; in totaal zijn er 240 stoelen beschikbaar. De uiteindelijke prijs is all-in. Geïnteresseerden kunnen vanaf 18 december via Vakantieveilingen.nl een bod uitbrengen.
Alle deelnemende chefs:
Maik Kuipers, Restaurant De Librije
Menno Post, Restaurant De Bokkedoorns
Jan Sobecki, Restaurant Chapeau!
Bas van Kranen, Restaurant De Leuf
Ron Blaauw, Rons Gastrobar
Edwin Vinke, Restaurant De Kromme Watergang
André Gerrits, Restaurant ’t Amsterdammertje
Jarno Eggen, Restaurant De Groene Lantaarn
Rogér Rassin, Restaurant La Rive
Marcel van Lier, Restaurant Latour
Mark Gratama, Restaurant ML
Wouter van Laarhoven, Restaurant De Molen
Niven Kunz, Restaurant Niven
Roland Veldhuijzen, Restaurant Tante Koosje
Chris Naylor, Restaurant Vermeer
Alain Alders, Restaurant De Vrienden van Jacob
Frank Schipper en Tjitze van der Dam, Restaurant EVI
John Halvemaan, Restaurant Halvemaan
Jaimie van Heije, Restaurant Jaimie van Heije
Lucas Rive, Restaurant Lucas Rive
Peter Edwards, Restaurant Southern Cross
Toine Smulders, Restaurant Villa Copera
Jonathan Karpathios, Restaurant Vork en Mes
Danny Jansen, 24Kitchen
Pascal Jalhay

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: