26 topchefs koken 24 uur voor 3FM

7 november 2013 |
26 topchefs koken 24 uur voor 3FM<

Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december is Restaurant EVI in Zandvoort 24 uur lang hét culinaire centrum van Nederland. Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw, Menno Post en vele andere Nederlandse topchefs zullen de sterren van de hemel koken voor het goede doel van 3FM Serious Request 2013 (Rode Kruis).

Aanstekelijk
Initiatiefnemers van deze gastronomische 24-uursactie zijn chefs Frank Schipper en Tjitze van der Dam van Restaurant EVI. Zij hebben inmiddels tientallen toprestaurants bereid gevonden om geheel belangeloos mee te werken aan de benefietactie. Chef Menno Post van De Bokkedoorns: “Ik ben enorm onder de indruk van wat Tjitze en Frank in korte tijd al voor elkaar hebben gekregen. Hun tomeloze enthousiasme werkt bijzonder aanstekelijk, wat heeft geresulteerd in een zeer indrukwekkende lijst van deelnemers. Het belooft een uitzonderlijk culinair spektakel te worden.”

Drie sterren
In het restaurant wordt een lange tafel geplaatst met 30 stoelen. Drie chef-koks bereiden beurtelings drie gerechten per uur. Onze gasten zijn hiermee verzekerd van maar liefst negen topgerechten van chefs die gezamenlijk minimaal drie Michelinsterren vertegenwoordigen. Stoelen zijn verkrijgbaar per zitting van drie uur; in totaal zijn er 240 stoelen beschikbaar. De uiteindelijke prijs is all-in. Geïnteresseerden kunnen vanaf 18 december via Vakantieveilingen.nl een bod uitbrengen.
Alle deelnemende chefs:
Maik Kuipers, Restaurant De Librije
Menno Post, Restaurant De Bokkedoorns
Jan Sobecki, Restaurant Chapeau!
Bas van Kranen, Restaurant De Leuf
Ron Blaauw, Rons Gastrobar
Edwin Vinke, Restaurant De Kromme Watergang
André Gerrits, Restaurant ’t Amsterdammertje
Jarno Eggen, Restaurant De Groene Lantaarn
Rogér Rassin, Restaurant La Rive
Marcel van Lier, Restaurant Latour
Mark Gratama, Restaurant ML
Wouter van Laarhoven, Restaurant De Molen
Niven Kunz, Restaurant Niven
Roland Veldhuijzen, Restaurant Tante Koosje
Chris Naylor, Restaurant Vermeer
Alain Alders, Restaurant De Vrienden van Jacob
Frank Schipper en Tjitze van der Dam, Restaurant EVI
John Halvemaan, Restaurant Halvemaan
Jaimie van Heije, Restaurant Jaimie van Heije
Lucas Rive, Restaurant Lucas Rive
Peter Edwards, Restaurant Southern Cross
Toine Smulders, Restaurant Villa Copera
Jonathan Karpathios, Restaurant Vork en Mes
Danny Jansen, 24Kitchen
Pascal Jalhay

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: