26 topchefs koken 24 uur voor 3FM

7 november 2013 |
26 topchefs koken 24 uur voor 3FM

Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december is Restaurant EVI in Zandvoort 24 uur lang hét culinaire centrum van Nederland. Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw, Menno Post en vele andere Nederlandse topchefs zullen de sterren van de hemel koken voor het goede doel van 3FM Serious Request 2013 (Rode Kruis).

Aanstekelijk
Initiatiefnemers van deze gastronomische 24-uursactie zijn chefs Frank Schipper en Tjitze van der Dam van Restaurant EVI. Zij hebben inmiddels tientallen toprestaurants bereid gevonden om geheel belangeloos mee te werken aan de benefietactie. Chef Menno Post van De Bokkedoorns: “Ik ben enorm onder de indruk van wat Tjitze en Frank in korte tijd al voor elkaar hebben gekregen. Hun tomeloze enthousiasme werkt bijzonder aanstekelijk, wat heeft geresulteerd in een zeer indrukwekkende lijst van deelnemers. Het belooft een uitzonderlijk culinair spektakel te worden.”

Drie sterren
In het restaurant wordt een lange tafel geplaatst met 30 stoelen. Drie chef-koks bereiden beurtelings drie gerechten per uur. Onze gasten zijn hiermee verzekerd van maar liefst negen topgerechten van chefs die gezamenlijk minimaal drie Michelinsterren vertegenwoordigen. Stoelen zijn verkrijgbaar per zitting van drie uur; in totaal zijn er 240 stoelen beschikbaar. De uiteindelijke prijs is all-in. Geïnteresseerden kunnen vanaf 18 december via Vakantieveilingen.nl een bod uitbrengen.
Alle deelnemende chefs:
Maik Kuipers, Restaurant De Librije
Menno Post, Restaurant De Bokkedoorns
Jan Sobecki, Restaurant Chapeau!
Bas van Kranen, Restaurant De Leuf
Ron Blaauw, Rons Gastrobar
Edwin Vinke, Restaurant De Kromme Watergang
André Gerrits, Restaurant ’t Amsterdammertje
Jarno Eggen, Restaurant De Groene Lantaarn
Rogér Rassin, Restaurant La Rive
Marcel van Lier, Restaurant Latour
Mark Gratama, Restaurant ML
Wouter van Laarhoven, Restaurant De Molen
Niven Kunz, Restaurant Niven
Roland Veldhuijzen, Restaurant Tante Koosje
Chris Naylor, Restaurant Vermeer
Alain Alders, Restaurant De Vrienden van Jacob
Frank Schipper en Tjitze van der Dam, Restaurant EVI
John Halvemaan, Restaurant Halvemaan
Jaimie van Heije, Restaurant Jaimie van Heije
Lucas Rive, Restaurant Lucas Rive
Peter Edwards, Restaurant Southern Cross
Toine Smulders, Restaurant Villa Copera
Jonathan Karpathios, Restaurant Vork en Mes
Danny Jansen, 24Kitchen
Pascal Jalhay

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: