De Librije Beste Restaurant van Nederland

27 januari 2015 |
De Librije Beste Restaurant van Nederland<

De winnaars van de eerste editie Restaurant Awards 2015 zijn zojuist bekend gemaakt. In elf uiteenlopende categorieën hebben de vijfhonderd beste chefs
van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. De Librije* (Zwolle) heeft twee awards verdiend en is hiermee betiteld tot “Het Beste Restaurant van Nederland” en het “Het Beste Biologische Restaurant van Nederland”. Alhoewel het gros van de winnaars onder restaurants met een Michelinster is gevallen, is het opvallend dat vakbroeders ook niet-sterrenrestaurants als favoriet bestempelen.

Verborgen parels
Als enige niet-ster onder de genomineerden, is C.E.O. Baas van het Vlees een opvallende winnaar in de categorie “Beste Vlees Restaurant”. Met de klassiekers côte de boeuf, entrecote en ossenhaas gaat deze Rotterdamse ‘vleeskantine’ terug naar de eenvoud, maar dan op het hoogste niveau en met de beste ingrediënten. Ook restaurant Mario Uva (Wijdewormer), weet zonder Michelinster menig collega-chef het water in de mond doen lopen. Het “Beste Italiaanse Restaurant” krijgt waardering voor haar klassieke familie recepten en vers geïmporteerde Italiaanse producten.

Erkenning van collega’s
De prestigieuze vakprijs betekent veel voor de restaurants. Librije’s Zusje* (Amsterdam) heeft de award voor “Beste Nieuwkomer” mogen ontvangen. Topchef Sidney Schutte vertelt: “Deze erkenning – en wel van collega’s – is veel waard”. Omdat ook awards voor categorieën als “Beste Romantische Restaurant” (Chateau Neercanne*, Maastricht), “Beste Groente Restaurant” (Niven*, Rijswijk), “Beste prijs/kwaliteit restaurant” (Restaurant Amarone*, Rotterdam) en “Beste Aziatische Restaurant” (Han Ting Cuisine*, Den Haag) worden uitgereikt, krijgen restaurants die normaal gesproken niet zo in de schijnwerpers staan ook hoogstaande waardering. Harrie Baas (Restaurant Amarone) stelt: “Dít is wat wij belangrijk vinden. Eindelijk erkenning”.

Vis & Wijn in Zeeland
Zeeland is goed vertegenwoordigd in de eerste editie van de Restaurant Awards en ontpopt zich hiermee tot groeiende culinaire provincie. De twee Zeeuwse restaurants De Kromme Watergang* (Hoofdplaat) en Interscaldis* (Kruiningen) hebben respectievelijk de awards voor het “Beste Vis Restaurant” en het “Beste Wijnrestaurant” gewonnen. Sterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang staat erom bekend graag te bereiden met zeewater en verse Zeeuwse producten. De sommelier van het team Inter Scaldes werd vorig jaar door GaultMillau uitgeroepen tot grootste talent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: