Veel topchefs op Gastronomie 2013

8 juli 2013 |
Veel topchefs op Gastronomie 2013<

Met een zestal Nederlandse topchefs en een Spaanse, Italiaanse, Duitse en Hongaarse chef is de vakbeurs Gastronomie 2013 op 11 en 12 november internationaler dan ooit. Uit Italië
is tweesterrenchef Gianfranco Chiarini aanwezig. Spanje wordt vertegenwoordigt door José Antonio Campoviejo van sterrestaurant El Corral del Indiano, uit Duitsland zal Gerald Zogbaum van sterrestaurant Küchenwerkstatt uit Hamburg het kookpodium betreden, en Hongarije wordt vertegenwoordigd door de Portugese sterrenchef Miguel Rocha Vieira van sterrestaurant Costes in Boedapest.

Hollands glorie
Uit Nederland zijn aanwezig: Syrco Bakker van Pure C, Edwin Vinke van De Kromme Watergang, Ron Blaauw van Ron’s Gastrobar, Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken, Menno Post van De Bokkedoorns, en Bart Ausems van Tout a Fait.

Kookdemo's
Paul Fagel geeft tijdens de beurs een masterclass over Griekse olijfolie, er is een workshop van de groentesommelier Guus Vredenburg en wijnproeverijen. Ook is er een workshop chocolade en een theeproeverij. Al deze workshops worden verzorgd door de exposanten van de vakbeurs die in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden.

Euro-Toques kookwedstrijd
Voor de tweede keer gaat er op de beursvloer van Gastronomie 2013 weer gestreden worden om de Euro-Toques Young Chef Award. Deze prestigieuze wedstrijd voor chefs onder de 25 jaar wordt gehouden op maandag 11 november 2013.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: