Gastronomie van Hollandse bodem in boek From Farm to Fork in the Netherlands

1 juli 2016 | Thijs Jacobs

Het gaat goed met de Nederlandse Gastronomie en streekproducten. Wij worden trotser op onze keuken en cultuur en steeds meer Nederlandse chefs krijgen bekendheid in het buitenland. Zelfs wereldchef Massimo Bottura (*) is fan van culinair Nederland. Bottura werd in juni van dit jaar uitgeroepen tot nummer 1 van The World's 50 Best Restaurants.

Massimo Bottura: “Verloochen je cultuur niet als je bezig gaat met eten. Het gaat om het product, het verhaal, de historie, de mensen en de ambacht achter het product. Pas dan, kan je een goed gerecht maken en zeggen dat het Nederlandse gastronomie is.”

De Nederlandse keuken

Tijd voor een nieuw boek, aldus uitgeversduo Nico Dingemans en Mariëlle Leussink, schrijver en vormgever. Samen met de top van gastronomisch Nederland en fotograaf Jan Bartelsman brengt het duo het verhaal van boer tot bord in alle 12 provincies in beeld. From Farm to Fork in the Netherlands is de zeer toepasselijke naam van deze culinaire publicatie.

Van Boer tot Bord

Meer dan twintig bekende (sterren)chefs uit alle Nederlandse windstreken zoals Jarno Eggen*, Edwin Vinke**, Soenil Bahadoer*, Joris Bijdendijk en Jonathan Karpathios koken met gezonde streekproducten van eigen bodem. Het boek met (h)eerlijke oer-Hollandse signatuurgerechten en recepten zet de Nederlandse Gastronomie internationaal op de kaart. Een must voor iedereen die van Holland houdt.

The Making of

Dingemans en Bartelsman nemen de lezer de komende maanden mee op een culinaire reis door Nederland. Via Facebook en Twitter geven zij de lezers een kijkje achter de schermen bij de chefs en de boeren die zij fotograferen en interviewen voor het boek. 

Nico Dingemans : “We worden enorm gesteund door bijzondere partijen zoals NBTC - Holland Marketing, HotelloTOP, Euro-Toques Nederland, Gastronomie Jaarbeurs Utrecht, Horecava RAI Amsterdam en vele experts uit de culinaire wereld. Wij merken aan alles dat de trots op het Nederlands product en ons culinaire niveau toeneemt.”

De complete line-up van chefs is te  vinden op de website. Het boek wordt medio november 2016 in de boekwinkel verwacht

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: