Gastronomie van Hollandse bodem in boek From Farm to Fork in the Netherlands

1 juli 2016 | Thijs Jacobs

Het gaat goed met de Nederlandse Gastronomie en streekproducten. Wij worden trotser op onze keuken en cultuur en steeds meer Nederlandse chefs krijgen bekendheid in het buitenland. Zelfs wereldchef Massimo Bottura (*) is fan van culinair Nederland. Bottura werd in juni van dit jaar uitgeroepen tot nummer 1 van The World's 50 Best Restaurants.

Massimo Bottura: “Verloochen je cultuur niet als je bezig gaat met eten. Het gaat om het product, het verhaal, de historie, de mensen en de ambacht achter het product. Pas dan, kan je een goed gerecht maken en zeggen dat het Nederlandse gastronomie is.”

De Nederlandse keuken

Tijd voor een nieuw boek, aldus uitgeversduo Nico Dingemans en Mariëlle Leussink, schrijver en vormgever. Samen met de top van gastronomisch Nederland en fotograaf Jan Bartelsman brengt het duo het verhaal van boer tot bord in alle 12 provincies in beeld. From Farm to Fork in the Netherlands is de zeer toepasselijke naam van deze culinaire publicatie.

Van Boer tot Bord

Meer dan twintig bekende (sterren)chefs uit alle Nederlandse windstreken zoals Jarno Eggen*, Edwin Vinke**, Soenil Bahadoer*, Joris Bijdendijk en Jonathan Karpathios koken met gezonde streekproducten van eigen bodem. Het boek met (h)eerlijke oer-Hollandse signatuurgerechten en recepten zet de Nederlandse Gastronomie internationaal op de kaart. Een must voor iedereen die van Holland houdt.

The Making of

Dingemans en Bartelsman nemen de lezer de komende maanden mee op een culinaire reis door Nederland. Via Facebook en Twitter geven zij de lezers een kijkje achter de schermen bij de chefs en de boeren die zij fotograferen en interviewen voor het boek. 

Nico Dingemans : “We worden enorm gesteund door bijzondere partijen zoals NBTC - Holland Marketing, HotelloTOP, Euro-Toques Nederland, Gastronomie Jaarbeurs Utrecht, Horecava RAI Amsterdam en vele experts uit de culinaire wereld. Wij merken aan alles dat de trots op het Nederlands product en ons culinaire niveau toeneemt.”

De complete line-up van chefs is te  vinden op de website. Het boek wordt medio november 2016 in de boekwinkel verwacht

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: