Kookwedstrijd op de Schelde

4 maart 2015
Kookwedstrijd op de Schelde

Sterrenrestaurant Katseveer en chef Hans Everse organiseren op 18 mei 2015 de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’ op het water van de
Oosterschelde. Chefs en sous-chefs koken op deze unieke wedstrijdlocatie aan boord van een schip met asperges en een product uit de Oosterschelde. In de jury zitten onder meer tweesterrenchefs Edwin Vinke en Dick Middelweerd.

*Everse*
Zeeuwse Held van de Smaak en voorzitter van Koksgilde Zeeland Hans Everse: “Slag op de Schelde is het vervolg op de asperge-amusewedstrijd die negen jaar lang in restaurant De Zeelandbrug werd gehouden. Samen met Jessica en Rutger van der Weel van sterrenrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp hebben we de wedstrijd nieuw leven ingeblazen, waarbij we worden ondersteund door Koksgilde Zeeland. We steken het wel wat anders in, zo willen we een deelnemersveld van hoog niveau en daarom kunnen alleen chefs of sous-chefs inschrijven. We hebben gekozen voor een unieke wedstrijdlocatie, namelijk op een schip op de Oosterschelde. De Slag op de Schelde moet een jaarlijkse, nationale kookwedstrijd voor (sous)chefs worden, waarvoor we nadrukkelijk deelnemers uit heel Nederland uitnodigen om in te schrijven."

"Aan boord maken de deelnemers voor 20 personen een gerechtje waarin asperges en een product uit de Oosterschelde zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende wijn of cocktail presenteren. De gerechten mogen voorbereid worden meegenomen, kleine kookhandelingen kunnen à la minute worden gedaan. De deelnemers mogen zich laten bijstaan door een leerling”, aldus Everse.

*Jury*
In de vakjury zitten Edwin Vinke (restaurant De Kromme Watergang** en SVH Meesterkok), Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve** en SVH Meesterkok), Sjaak Jobse (SVH Meesterkok) en sommelier Mike Dooms (restaurant De Kromme Watergang**) die de wijn-spijscombinaties beoordeelt.
Een persjury bepaalt de persprijswinnaar. Als prijzen zijn onder meer arrangementen in tweesterrenrestaurants en een kunstwerk te winnen.

*Inschrijven en toeschouwers*
Enthousiaste (sous)chefs met lef en zeebenen worden van harte uitgenodigd om in te schrijven via de website www.slagopdeschelde.com. Dat kan tot en met 15 maart 2015.
Alle inschrijvingen worden blind beoordeeld door chefs Rutger van der Weel en Hans Everse. Zij beoordelen de receptuur zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 18 mei op de Oosterschelde te strijden.

Overig nieuws