Kookwedstrijd op de Schelde

4 maart 2015 |
Kookwedstrijd op de Schelde<

Sterrenrestaurant Katseveer en chef Hans Everse organiseren op 18 mei 2015 de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’ op het water van de
Oosterschelde. Chefs en sous-chefs koken op deze unieke wedstrijdlocatie aan boord van een schip met asperges en een product uit de Oosterschelde. In de jury zitten onder meer tweesterrenchefs Edwin Vinke en Dick Middelweerd.

Everse
Zeeuwse Held van de Smaak en voorzitter van Koksgilde Zeeland Hans Everse: “Slag op de Schelde is het vervolg op de asperge-amusewedstrijd die negen jaar lang in restaurant De Zeelandbrug werd gehouden. Samen met Jessica en Rutger van der Weel van sterrenrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp hebben we de wedstrijd nieuw leven ingeblazen, waarbij we worden ondersteund door Koksgilde Zeeland. We steken het wel wat anders in, zo willen we een deelnemersveld van hoog niveau en daarom kunnen alleen chefs of sous-chefs inschrijven. We hebben gekozen voor een unieke wedstrijdlocatie, namelijk op een schip op de Oosterschelde. De Slag op de Schelde moet een jaarlijkse, nationale kookwedstrijd voor (sous)chefs worden, waarvoor we nadrukkelijk deelnemers uit heel Nederland uitnodigen om in te schrijven."

"Aan boord maken de deelnemers voor 20 personen een gerechtje waarin asperges en een product uit de Oosterschelde zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende wijn of cocktail presenteren. De gerechten mogen voorbereid worden meegenomen, kleine kookhandelingen kunnen à la minute worden gedaan. De deelnemers mogen zich laten bijstaan door een leerling”, aldus Everse.

Jury
In de vakjury zitten Edwin Vinke (restaurant De Kromme Watergang* en SVH Meesterkok), Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve** en SVH Meesterkok), Sjaak Jobse (SVH Meesterkok) en sommelier Mike Dooms (restaurant De Kromme Watergang*) die de wijn-spijscombinaties beoordeelt.
Een persjury bepaalt de persprijswinnaar. Als prijzen zijn onder meer arrangementen in tweesterrenrestaurants en een kunstwerk te winnen.

Inschrijven en toeschouwers
Enthousiaste (sous)chefs met lef en zeebenen worden van harte uitgenodigd om in te schrijven via de website www.slagopdeschelde.com. Dat kan tot en met 15 maart 2015.
Alle inschrijvingen worden blind beoordeeld door chefs Rutger van der Weel en Hans Everse. Zij beoordelen de receptuur zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 18 mei op de Oosterschelde te strijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok 

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: