18 nieuwe ambassadeurs Dutch Cuisine

18 januari 2016 |
18 nieuwe ambassadeurs Dutch Cuisine<

Jonnie en Thérèse Boer, Edwin Vinke, Dick Middelweerd, Leon Mazairac en Wouter Kik zijn slechts zes van de achttien nieuwe ambassadeurs van
Dutch Cuisine. Voorzitter Albert Kooy van Dutch Cuisine maakte de namen van de ambassadeurs op maandag 11 januari bekend op de Horecava. Het initiatief wil de Nederlandse keuken en eetcultuur een nieuwe impuls geven.

Manifest
Dutch Cuisine presenteerde zich op de Horecava met de ‘Dutch Cuisine Chef’s Table’ die door Luc Kusters van restaurant Bolenius in Amsterdam wordt verzorgd. Een groot aantal van de nieuwe ambassadeurs was bij de presentatie aanwezig. Onder het toeziend oog van voorzitter Albert Kooy zetten zij hun handtekening onder het manifest en omarmden daarmee de principes van Dutch Cuisine.

Ambassadeurs
Kooy, initiatiefnemer van de filosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’, behoort met Luc Kusters, Niven Kunz, Bas Cloo, Hans Evers en Rob Baan tot de eerste lichting ambassadeurs van Dutch Cuisine. Kooy: ‘We hebben ervoor gekozen in iedere regio ambassadeurs te vragen. Dit varieert van sterrenchef tot de chef van een beautycentrum en een food-designer.’

Lijst met nieuwe ambassadeurs
Achttien nieuwe ambassadeurs gaan samen met Dutch Cuisine aan de slag om deze visie verder uit te dragen: Jef Schuur (Bij Jef), Jonathan Karpathios (Vork en Mes), Edwin Vinke (De Kromme Watergang**), Wouter Kik (De Vierbannen), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**), Jonnie en Thérèse Boer (De Librije***), Jim de Jong (Restaurant Jim De Jong), Christian Weij (Puur-e), Leon Mazairac (Podium onder de Dom), Jan de Clerq (’t Diekhuus), Peter Gast (’t Schuten Hues), Ludwig Oldenhuis (Thermen & Beautycentrum Anholts), Henk Markus (’t Ambacht), Marcel Oost (Oostergo), Marco Poldervaart ('t Havenmantsje), Jeroen Meppelink (Sems) en Willem Schaafsma (Eindeloos).

Dutch Cuisine
Dutch Cuisine is een beweging die de nieuwe Nederlandse keuken en eetcultuur op de kaart zet. In de keuken spelen verse groenten een hoofdrol en vlees en vis een bijrol. Dutch Cuisine staat voor onverwachte combinaties met regionale en internationale ingrediënten die puur en lekker zijn en naar de natuur smaken. Dutch Cuisine maakt de unieke en creatieve identiteit van de Nederlandse keuken zichtbaar en tastbaar en hanteert daarbij vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu.

Website
"www.dutch-cuisine.nl":http://www.dutch-cuisine.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: