Restaurantweek voor toprestaurants

23 september 2015 |
Restaurantweek voor toprestaurants<

Restaurantweken genereren in Nederland meer dan 1 miljoen reserveringen per jaar. Tot op heden bleef de toegevoegde waarde hiervan voor
de topgastronomie echter beperkt. Dit is de aanleiding voor de drie toonaangevende restaurantverenigingen om op dit vlak de handen ineen te slaan. Vanaf nu hebben Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers en Jeunes Restaurateurs een eigen feestelijke restaurantweek: FIJNproeven!. De eerste week staat gepland van 12 tot en met 18 oktober 2015.

Topgastronomie
Deze unieke samenwerking, met DiningCity als faciliterende partner, biedt een ieder de mogelijkheid om voor een uiterst scherpe prijs kennis te maken met de topgastronomie van Nederland en Vlaanderen, waaronder ook 3-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

Spanningsveld
De betrokken restaurants spelen op deze manier in op de groeiende stroom aan actie- en themaweken. Henk Borst, directeur van FIJNproeven!: "Het klinkt misschien curieus maar inderdaad denken we 'het probleem' actieweek te pareren door de lancering van een extra week. Er zijn inmiddels op jaarbasis een kleine 60 actie- en themaweken, maar alle geregisseerd door andere instanties dan de restaurateurs zelf. De combinatie actieweek en sterrenzaak levert ook spanning op. Met FIJNproeven! kunnen we zelf de planning en invulling bepalen en bovendien de juiste accenten aanbrengen."

Feestelijke lancering
FIJNproeven! is gisteren feestelijk gelanceerd in Restaurant Vinkeles in Amsterdam. De restaurantverenigingen beogen met FIJNproeven! zowel hun reguliere als nieuwe gasten van dienst te zijn. ‘Met veel plezier nodigen we op deze manier onze vaste gasten uit om ook eens een collega-restaurant te bezoeken’, licht Borst toe. ‘En voor liefhebbers van gastronomie die regelmatig uit eten gaan op het niveau net onder de sterrenzaak, is FIJNproeven! eveneens een uitkomst. Deze mensen willen we graag kennis laten maken met de topgastronomie en ze laten ervaren dat het verschil in kwaliteit, ambiance en beleving veel groter is dan het
uiteindelijke verschil op de rekening‘, aldus Borst.

Over FIJNproeven!
De eerste FIJNproeven! week staat gepland van 12 tot en met 18 oktober 2015. Het aanbod in deze week is een 3-gangen lunch of diner voor € 37,50 met een toeslag van € 7,50 per elke Michelinster. Daarnaast ontvangen deelnemers een korting van € 2,50 als zij hun reservering met een creditcard maken. Naast de eigen leden van de initiatiefnemers is de week ook opengesteld voor restaurants die naar objectieve maatstaven tot de culinaire top van Nederland en Vlaanderen gerekend mogen worden. In totaal 109 toprestaurants hebben zich nu al voor deze week aangemeld.

Op de foto: Edwin Vinke (Restaurant De Kromme Watergang*) en Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel*)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: