Restaurantweek voor toprestaurants

23 september 2015 |
Restaurantweek voor toprestaurants

Restaurantweken genereren in Nederland meer dan 1 miljoen reserveringen per jaar. Tot op heden bleef de toegevoegde waarde hiervan voor
de topgastronomie echter beperkt. Dit is de aanleiding voor de drie toonaangevende restaurantverenigingen om op dit vlak de handen ineen te slaan. Vanaf nu hebben Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers en Jeunes Restaurateurs een eigen feestelijke restaurantweek: FIJNproeven!. De eerste week staat gepland van 12 tot en met 18 oktober 2015.

Topgastronomie
Deze unieke samenwerking, met DiningCity als faciliterende partner, biedt een ieder de mogelijkheid om voor een uiterst scherpe prijs kennis te maken met de topgastronomie van Nederland en Vlaanderen, waaronder ook 3-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

Spanningsveld
De betrokken restaurants spelen op deze manier in op de groeiende stroom aan actie- en themaweken. Henk Borst, directeur van FIJNproeven!: "Het klinkt misschien curieus maar inderdaad denken we 'het probleem' actieweek te pareren door de lancering van een extra week. Er zijn inmiddels op jaarbasis een kleine 60 actie- en themaweken, maar alle geregisseerd door andere instanties dan de restaurateurs zelf. De combinatie actieweek en sterrenzaak levert ook spanning op. Met FIJNproeven! kunnen we zelf de planning en invulling bepalen en bovendien de juiste accenten aanbrengen."

Feestelijke lancering
FIJNproeven! is gisteren feestelijk gelanceerd in Restaurant Vinkeles in Amsterdam. De restaurantverenigingen beogen met FIJNproeven! zowel hun reguliere als nieuwe gasten van dienst te zijn. ‘Met veel plezier nodigen we op deze manier onze vaste gasten uit om ook eens een collega-restaurant te bezoeken’, licht Borst toe. ‘En voor liefhebbers van gastronomie die regelmatig uit eten gaan op het niveau net onder de sterrenzaak, is FIJNproeven! eveneens een uitkomst. Deze mensen willen we graag kennis laten maken met de topgastronomie en ze laten ervaren dat het verschil in kwaliteit, ambiance en beleving veel groter is dan het
uiteindelijke verschil op de rekening‘, aldus Borst.

Over FIJNproeven!
De eerste FIJNproeven! week staat gepland van 12 tot en met 18 oktober 2015. Het aanbod in deze week is een 3-gangen lunch of diner voor € 37,50 met een toeslag van € 7,50 per elke Michelinster. Daarnaast ontvangen deelnemers een korting van € 2,50 als zij hun reservering met een creditcard maken. Naast de eigen leden van de initiatiefnemers is de week ook opengesteld voor restaurants die naar objectieve maatstaven tot de culinaire top van Nederland en Vlaanderen gerekend mogen worden. In totaal 109 toprestaurants hebben zich nu al voor deze week aangemeld.

Op de foto: Edwin Vinke (Restaurant De Kromme Watergang*) en Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel*)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: