Franse topchefs op Horecava 2013

10 december 2012 |
Franse topchefs op Horecava 2013<

Franse en Nederlandse Meesterkoks zetten zich samen met SVH in om de vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca te vergroten. Op de Horecava zullen diverse Franse topchefs masterclasses geven.

Aanmelden
"Iedereen kan zich opgeven"
Ambacht loont
De Franse en Nederlandse Meesterkoks zijn de aangewezen professionals om te inspireren en te overtuigen dat vakmanschap loont. Zij motiveren medewerkers en leerlingen om zich te ontwikkelen in hun beroep door kennis te delen en vergroten hiermee de beroepstrots. SVH Meesters vervullen een belangrijke ambassadeursrol in de horeca. In de branche is namelijk nog steeds sprake van een hoge in- en uitstroom en is slechts 30 procent van de medewerkers geschoold voor een horecaberoep.

Zelf bereiden
Tijdens een masterclass geeft elke Meesterkok een demonstratie, waarna drie leerlingen onder zijn begeleiding het gerecht zelf bereiden. Voor iedere masterclass stelt SVH plaatsen beschikbaar. Wil je kans maken op een van de masterclasses met een (inter)nationale topchef? Stuur dan je motivatie en je gegevens naar "SVH"
Programma masterclasses
Maandag 7 januari 2013
12.00 uur: SVH Meesterkok Paul van de Bunt (De Leuf)
13.00 uur: SVH Meesterkok Edwin Vinke (De Kromme Watergang)
16.00 uur: Thierry Marx (Sur Mesure, Mandarin Orential Parijs)

Dinsdag 8 januari 2013
12.00 uur: SVH Meesterkok Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve)
13.00 uur: SVH Meesterkok Dennis Kuipers (Vinkeles*)
16.00 uur: Gilles Goujon (Auberge du Vieux Puits*, Fontjoncouse)

Woensdag 9 januari 2013
13.00 uur: SVH Meesterkok Luc Kusters (Bolenius)
16.00 uur: Christian Le Squer (Ledoyen*, Parijs)

Donderdag 10 januari 2013
12.00 uur: SVH Meesterkok Onno Kokmeijer (Ciel Bleu)
13.00 uur: SVH Meesterkok Erik van Loo (Parkheuvel)
16.00 uur: Christophe Muller (Paul Bocuse*, Collonges-au-Mont-d'Or, Lyon)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: