Franse topchefs op Horecava 2013

10 december 2012 |
Franse topchefs op Horecava 2013<

Franse en Nederlandse Meesterkoks zetten zich samen met SVH in om de vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca te vergroten. Op de Horecava zullen diverse Franse topchefs masterclasses geven.

Aanmelden
"Iedereen kan zich opgeven"
Ambacht loont
De Franse en Nederlandse Meesterkoks zijn de aangewezen professionals om te inspireren en te overtuigen dat vakmanschap loont. Zij motiveren medewerkers en leerlingen om zich te ontwikkelen in hun beroep door kennis te delen en vergroten hiermee de beroepstrots. SVH Meesters vervullen een belangrijke ambassadeursrol in de horeca. In de branche is namelijk nog steeds sprake van een hoge in- en uitstroom en is slechts 30 procent van de medewerkers geschoold voor een horecaberoep.

Zelf bereiden
Tijdens een masterclass geeft elke Meesterkok een demonstratie, waarna drie leerlingen onder zijn begeleiding het gerecht zelf bereiden. Voor iedere masterclass stelt SVH plaatsen beschikbaar. Wil je kans maken op een van de masterclasses met een (inter)nationale topchef? Stuur dan je motivatie en je gegevens naar "SVH"
Programma masterclasses
Maandag 7 januari 2013
12.00 uur: SVH Meesterkok Paul van de Bunt (De Leuf)
13.00 uur: SVH Meesterkok Edwin Vinke (De Kromme Watergang)
16.00 uur: Thierry Marx (Sur Mesure, Mandarin Orential Parijs)

Dinsdag 8 januari 2013
12.00 uur: SVH Meesterkok Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve)
13.00 uur: SVH Meesterkok Dennis Kuipers (Vinkeles*)
16.00 uur: Gilles Goujon (Auberge du Vieux Puits*, Fontjoncouse)

Woensdag 9 januari 2013
13.00 uur: SVH Meesterkok Luc Kusters (Bolenius)
16.00 uur: Christian Le Squer (Ledoyen*, Parijs)

Donderdag 10 januari 2013
12.00 uur: SVH Meesterkok Onno Kokmeijer (Ciel Bleu)
13.00 uur: SVH Meesterkok Erik van Loo (Parkheuvel)
16.00 uur: Christophe Muller (Paul Bocuse*, Collonges-au-Mont-d'Or, Lyon)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: