Sterrenrestaurant De Kromme Watergang viert 25-jarig jubileum

1 november 2017 | Roy Spijker

Restaurant De Kromme Watergang uit Slijkplaat bestaat op 11 maart 2018 vijfentwintig jaar. Edwin en Blanche Vinke vieren dit bijzondere jubileum met de culinaire show ‘Vrienden van De Kromme Watergang’. Deze vindt plaats op maandag 12 maart 2018 in CCXL theater in Vlissingen.

Op maandag 12 maart passeert een keur aan Nederlandse topartiesten de revue. Zo hebben Maikel Harte, Freek de Jonge, Peter Slager, Patrick Lodiers, Danny Vera en Paskal Jakobsen inmiddels hun medewerking toegezegd. Natuurlijk staat de avond verder in het teken van goed eten, drinken en feesten.

Op het foodplein laten tal van relaties van De Kromme Watergang de bezoekers kennismaken met hun beste producten en lekkerste dranken. Zij presenteren wijn-spijscombinaties die perfect aansluiten bij het culinaire oeuvre van sterrenchef Edwin Vinke. De afterparty staat in het teken van goede muziek en een informeel samenzijn met iedereen die zich verbonden voelt met Edwin, Blanche en hun restaurant.

Start kaartverkoop

De kaartverkoop voor dit unieke evenement start op 1 november via de reserveringssite van CineCityXL. De kaarten voor dit avondvullende programma kosten 100 euro p.p. (inloop vanaf 19.00u). Daarnaast biedt De Kromme Watergang de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciale veerdienst tussen Breskens en Vlissingen (vertrek om 18.00u). Kijk voor meer informatie en tickets op: www.ccxl.nl

De Kromme Watergang werd op 11 maart 1993 geopend door chef-kok Edwin Vinke met zijn vrouw Blanche Vinke als gastvrouw. Vinke werd in november 2010 door de Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het jaar voor 2011. In 2005 werd het restaurant gewaardeerd met een eerste Michelinster; in 2011 volgde de tweede. In de Gault&Millau-gids voor 2013 werd de sommelier van het restaurant, Mike Dooms, uitgeroepen tot Wijn-Spijs Specialist van het Jaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: