Sterrenrestaurant De Kromme Watergang viert 25-jarig jubileum

1 november 2017 | Roy Spijker

Restaurant De Kromme Watergang uit Slijkplaat bestaat op 11 maart 2018 vijfentwintig jaar. Edwin en Blanche Vinke vieren dit bijzondere jubileum met de culinaire show ‘Vrienden van De Kromme Watergang’. Deze vindt plaats op maandag 12 maart 2018 in CCXL theater in Vlissingen.

Op maandag 12 maart passeert een keur aan Nederlandse topartiesten de revue. Zo hebben Maikel Harte, Freek de Jonge, Peter Slager, Patrick Lodiers, Danny Vera en Paskal Jakobsen inmiddels hun medewerking toegezegd. Natuurlijk staat de avond verder in het teken van goed eten, drinken en feesten.

Op het foodplein laten tal van relaties van De Kromme Watergang de bezoekers kennismaken met hun beste producten en lekkerste dranken. Zij presenteren wijn-spijscombinaties die perfect aansluiten bij het culinaire oeuvre van sterrenchef Edwin Vinke. De afterparty staat in het teken van goede muziek en een informeel samenzijn met iedereen die zich verbonden voelt met Edwin, Blanche en hun restaurant.

Start kaartverkoop

De kaartverkoop voor dit unieke evenement start op 1 november via de reserveringssite van CineCityXL. De kaarten voor dit avondvullende programma kosten 100 euro p.p. (inloop vanaf 19.00u). Daarnaast biedt De Kromme Watergang de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciale veerdienst tussen Breskens en Vlissingen (vertrek om 18.00u). Kijk voor meer informatie en tickets op: www.ccxl.nl

De Kromme Watergang werd op 11 maart 1993 geopend door chef-kok Edwin Vinke met zijn vrouw Blanche Vinke als gastvrouw. Vinke werd in november 2010 door de Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het jaar voor 2011. In 2005 werd het restaurant gewaardeerd met een eerste Michelinster; in 2011 volgde de tweede. In de Gault&Millau-gids voor 2013 werd de sommelier van het restaurant, Mike Dooms, uitgeroepen tot Wijn-Spijs Specialist van het Jaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: