15 Jaar De RestaurantKrant (2015): Edwin Vinke verandert concept

Auteur: Redactie
15 Jaar De RestaurantKrant (2015): Edwin Vinke verandert concept

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen optekenen van chefs, restaurateurs, sommeliers en andere mensen uit de culinaire wereld.

In deze rubriek vind je interviews met iconische chefs, maar ook met opkomende talenten die nog aan het begin van hun carrière staan. We hebben gesproken met restaurateurs die hun hart hebben verpand aan een specifieke keuken, en met sommeliers die hun passie voor wijn met ons hebben gedeeld.

Deze week blikken wij terug op een artikel uit 2015. Edwin Vinke, tweesterrenchef bij De Kromme Watergang is het over één zaak eens; je moet je als sterrenzaak onderscheiden. Dit pakte het restaurant flink aan in september 2015. Het restaurant is overgestapt als 'the place to be' voor unieke smaakervaringen. Ook de ‘eettools’ spelen hier een belangrijke rol. “Ik wil dat mensen teruggaan naar de basis en echt smaken beleven. Daarom wil ik ook het bestek zo veel mogelijk achterwege laten en alles in het restaurant personaliseren. Zo lanceren we eigen limonade, eigen bier en eigen destillaten. We gaan onze eigen wereld doorvoeren, waarbij we bijvoorbeeld één vrouwengin en één mannengin serveren in plaats van dertig verschillende”, aldus Edwin. Lees het hele artikel hier.

’15 jaar De RestaurantKrant’ is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek blikken wij wekelijks terug op een bijzonder verhaal uit onze archieven. Lees het dossier terug.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws