Holland Culinary House op Sirha 2015

14 januari 2015 |
Holland Culinary House op Sirha 2015<

Nederland presenteert zich eind deze maand opvallend op de internationale vooraanstaande horecavakbeurs Sirha in het Franse Lyon. Het
ministerie van Economische Zaken, de stichting Bocuse d’Or Nederland en een aantal Nederlandse bedrijven werken er nauw samen in het ‘Holland Culinary House’.

Edwin Vinke en Marco Poldervaart
De presentatie van het Culinary House richt zich
op de hoge kwaliteit en het innovatieve, duurzame karakter van de Nederlandse agrofood producten en bedrijven. Bocuse d’Or Nederland verzorgt drie dagen lang een speciale relatie/netwerk lunch met als motto: Dutch traditions-Dutch dishes-Dutch foodproducts. De lunches worden bereid door SVH Meesterkoks Edwin Vinke en "Marco Poldervaart":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=marco+poldervaart&x=zoeken en door twee zeer talentvolle leerlingen van de Sterklas, de hoogste culinaire koksopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.
De Sirha
De Sirha (24 – 28 januari 2015) is een van de meest vooraanstaande Europese horecavakbeurzen en de grootste in Frankrijk. De wereldfinale om de Bocuse d’Or in Lyon vindt plaats tijdens de Sirha op 27 en 28 januari 2015. Nederland is een van de finalisten bij deze prestigieuze wedstrijd waar 24 teams uit landen van over de hele wereld strijden om de fel begeerde trofee. Het Nederlandse team kookt op de tweede wedstrijddag (28 januari). Aan het eind van de middag wordt de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt.

Meer lezen over de Bocuse d'Or? Klik hier!
Christel Tuin


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: