Restaurantconcept van Ron Blaauw strijkt per 1 september neer aan zee

Auteur: Redactie
Opening Michelin 1 augustus 2023
Restaurantconcept van Ron Blaauw strijkt per 1 september neer aan zee

Vanaf 1 september strijkt het Ron Gastrobarconcept van sterrenchef Ron Blaauw neer in Bloemendaal. Precies tien jaar geleden werd dit concept voor het eerst in Amsterdam gelanceerd. Kenmerkend is het menu met makkelijk te delen gerechten, gecombineerd met een paar specials zoals bijvoorbeeld een ribstuk van de barbecue of een verse vis voor twee. Toen chef Blaauw deze locatie voor het eerst bezocht, voelde hij meteen dat dit een nieuwe plek voor een Ron Gastrobar moest zijn.

Het is tevens voor het eerst dat de eigenaren werkzaam blijven en samen met Ron hun restaurant omtoveren tot dit reeds bestaande concept. Het restaurant zal de naam ‘Ron Gastrobar Bij de C’ krijgen en plek bieden voor honderdtwintig personen.

In 1999 opende Ron voor het eerst zijn eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. In 2013 leverde Ron zijn twee Michelinsterren (van zijn restaurant Sophia’s in Amsterdam) in om deze geheel nieuwe manier van uit eten gaan (dat volgens Blaauw altijd een feestje moet zijn, voor iedereen) in de Nederlandse horecawereld neer te zetten. Geen schuimpjes of minuscule gelletjes, maar gewoon echt goed eten. In 2014, één jaar na de opening van Ron Gastrobar, werd hij overigens opnieuw bekroond met een Michelinster.

Uitbaters Koen van den Hurk en Julius van Zelderen worden mede-eigenaar en zullen zelf werkzaam blijven in het restaurant, dat verder volledig omgetoverd zal worden tot ‘Ron Gastrobar Bij de C’. “De expertise van Koen en Julius blijft het nieuwe concept kracht bijzetten. Dat uit eten gaan een feestje moet zijn, daar geloven Koen en Julius net zo sterk in als ik. Ik kan niet wachten om hier het gastrobarzaadje te planten. Het restaurant is trouwens extra bijzonder door de evenementenlocatie midden in de duinen, mét ruime parkeergelegenheid. Dit gaat dus écht een feestje worden", aldus Ron Blaauw.

Koen van den Hurk vertelt enthousiast verder. “Ik heb voor veel grote namen gewerkt en om nu Ron Blaauw aan dat rijtje toe te voegen, da’s wel echt een eer! De zaak swingt al, maar doordat we er nu een Ron Gastrobar van gaan maken wordt het pas echt feest. Op zomerse dagen op het fraaie terras, midden in de duinen en op de knussere dagen natuurlijk binnen. We hebben er echt veel zin in.” Daar is mede-eigenaar Julius van Zelderen het volledig mee eens. “We zijn lekker down-to-earth en passen daarom eigenlijk precies in het Ron Gastrobar-plaatje. Ik heb veel zin om onze reis voort te zetten, inclusief de nieuwe koers van Ron en onze vaste én toekomstige gasten die meevaren.”

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws